Najjednostavnije, najsigurnije, a i najjeftinije rješenje: promijeni odjednom veću količinu vode - 50%, može i više ako možeš (naravno, temperirane, prozračene i odstajale barem 1 dan sa soli).
čekam da mi osmoza nakapa 200l vode pa ću je zasoliti
Mijenjaj vodu (obilno), mijenjaj aktivni ugljen, stavi ventilator (pogledaj u Cominovu temu kako i zasto) i digni Ca (najlakse sa CaCl).
Trebao bi se izvuci, zilav je to koralj.
za početak ću promjeniti 200 litara vode a onda ću svaki tjedan promjeniti 20%
jel mi dosta 125g aktivnog ugljena na 360 lit. kojeg stavljam u čarapu ili da povećam dozu?(budem probao nabaviti neki reaktor za aktivni ugljen)testirao sam digitalni termometar koji mi je u akvariju sa još jednim digitalnim ali za druge namjene i sa jednim staklenim i ispalo mi je da ovaj koji je na akvariju pokazuje jedan stupanj više,tako da mi temperatura nije prelazila 28
prostorija u kojoj se nalazi akvarij je klimatizirana pa se vjerojatno radi toga nije jako grijala voda,a i dodao sam neki ventilator i sad je temperatura 26
inače i koristim CaCl za podizanje Ca ali sad nebudem ništa dirao dok sutra ne promjenim vodu pa ću izmjeriti parametre i dovesti sve u normalu