AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, -60l
- temperatura, - 22 celzijve,a sada povećana na 26.
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH - ne mjerim
- vrijeme od pokretanja akvarija, nekih 6mjeseci
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, - prve 2 ribice su nakon 20dana cikliranja
- koliko često i koliko mijenjate vode -jednom tjedno 40% vode
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija - da
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) -vanjski Haqos expro500 (500l/h)
- način i periodi čišćenja filter materijala = jednom mjesečno...opreme sav materijal u akvarijskoj vodi koju prethodno izvadim u kantu
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) - spužvu,vatu,keramičke valjke,ugljen
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? - panj,srednje veličine. šljunak granulacije 1-2mm,jedan manji kamenčić granita. nema nikakve sluzi
- grijač - imam.
- pumpa za zrak - imam.
- CO2 sustav – kakav - nemam.
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) -samo FFM nakon promjene vode.
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka - prvo su bile tri ribice,i sad je nedavno došla iz pet centra jedna bubble eye,koje je trenutačno u najgorem stanju. nisam ju držao u karanteni. znam da je previše 4zlatne u 60litara, ali planiran je rio 125.
- starost ribica - neznam,ali sve su mlađe od 1 godine
- ima li potencijalnih „terorista“ -ne
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) - jednom do dva puta dnevno. navečer i ujutro. 3 različite vrste hrane. spirulina,lističi terini i sak green + tabletice za ribe dna.
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) -bubble eye došla u akvarij prije 2 tjedna.
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris)- ništa.
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke- a propada ludwiga otkad sam startao akvarij jer nema hranjive podloge.
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma- bijele točkice po svima ribama, bubble eye ima iskrivljenu kralježnicu i leži na dnu akvarija, ubrzano diše.
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima...- bijele točkie po cijelom tijelu
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) - normalno se ponašaju osim bubble eye
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) - valjda normalana
- kad su se simptomi prvi puta uočili -danas
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima - promjenjeno 40% vode,dodan neki llijek protiv bijelih točkica što imam doma, žlica soli (to sam pročitao na internetu) , i povećana temeperatura sa 22,na 26 celzijeva.
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? -sve! zasad ne,ali mislim da bubble eye neće još dugo.
- stanje ostalih stanovnika. - %
Ja sam bio na putu,i danas sam došao. Mama i sestra su stavile žlicu ili dvije soli,promjenile dio vode, i povećali temperaturu.
HELP!