Srpanj 27, 2025, 21:14:51 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Useljenje novog stanara(Bettan) VIDEO  (Posjeta: 2689 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline profish

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature
Useljenje novog stanara(Bettan) VIDEO
« u: Prosinac 22, 2011, 14:38:43 poslijepodne »
Odusevljenje,a sta drugo da kazem!!Neznam da li su svi ovakvi,da nakon samo 5 minuta ima ponasanje kao da je tu oduvijek???Definitivno cu polako preci i na useljenje zenki u drugi akvarij......Hvala svima koji su mi pomogli sa savjetima u vezi Betta i filtracije.Uspjesna je bila nabavka svega,dobar zoo shop sve rjesava,ne zelim reklamirati,jer bi doslo do seljenja posta,hvala jos jednom.....pozdrav
« Zadnja izmjena: Prosinac 30, 2011, 14:15:28 poslijepodne od profish »

Offline iglica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin, Zagreb, Rijeka
  • Shrimp Master
Odg: Useljenje novog stanara(Bettan)
« Odgovori #1 u: Prosinac 22, 2011, 15:43:56 poslijepodne »
sretno  :up:

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #2 u: Prosinac 22, 2011, 17:03:09 poslijepodne »
Lijep Bettan , uziva vidi se  :D , sretno dalje i nastavi nas izvjestavati  ;)

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Prosinac 22, 2011, 17:49:06 poslijepodne »
Lijep Bettan , uziva vidi se  :D , sretno dalje i nastavi nas izvjestavati  ;)
dobio je 4 korica,vredno su poceli cistit isutra nove fotke,a mozda jos nocas

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #4 u: Prosinac 23, 2011, 00:53:11 prijepodne »
Sviđa mi se betta, drago mi je da si se odlučio za (i našao) hang-on filter  :up:

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 23, 2011, 07:42:50 prijepodne »
Sviđa mi se betta, drago mi je da si se odlučio za (i našao) hang-on filter  :up:
Jesam,cim sam usao u ducan,u sekundi mi je dao bas ono sto trazim i nije ni skup,mislim da je bio oko 70kn..Ma mali je genijalac,zapeo mi je za oko prije 5,6 dana i bilo me strah da je prodan,ma sve za pet....Najbolje je vidjeti 4 korya na djelu,2 se ne razdvajaju i dobrocudno dodirivaju Bettu,a on se cudi,mislim da ce biti i on zadovoljan cim se malo privikne na njih.Napravio sam kako si i rekla,4 korya 1 sijamac i to je to.Ti drzis zenke Bette?Imam namjeru zamijeniti ribe u drugom akvariju za zenke Bette,ostavio bih samo cistace i neonke i mozda 2 kardinala,kako se one ponasaju prema Neonkama i drugima?

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #6 u: Prosinac 23, 2011, 08:32:22 prijepodne »
Rekla sam ti 4 corya, BEZ sijamskog alogijeda jer naraste prevelik. Jedino ako si pod sijamac mislio na bettu :)

Mogu zenke bette sa neonkama, kod mene ne doživljavaju nikog, jedino se malo međusobno tu i tamo šepure.
« Zadnja izmjena: Prosinac 23, 2011, 10:28:19 prijepodne od Dellete »

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 23, 2011, 21:08:48 poslijepodne »
Rekla sam ti 4 corya, BEZ sijamskog alogijeda jer naraste prevelik. Jedino ako si pod sijamac mislio na bettu :)

Mogu zenke bette sa neonkama, kod mene ne doživljavaju nikog, jedino se malo međusobno tu i tamo šepure.
Uzeo sam jednog full malog sijamskog algojeda,mora mi neko cistiti,jako je slab taj protok,dosta se smeca skuplja,a bit ce i algi,vec ih je bilo sa biljem...kad naraste ide van,pa opet neki mali unutra.Dobio sam u skalaru jednu kambobu i na njoj oveceg puza svrdlasa,bio je a i jos spava u biljci.Izasao je kao doma....A imat ce i on posla,ima dosta starog bilja i lisca,dok to sve pojede narast ce i ostalo.Ovaj Bettan se non stop sepuri kad pridjem sa kamerom,ne promice mi nista,evo jos slika,voda je sve cisca i bistrija,ovaj panj je sve pozutio a moglo bi jos dosta potrajati dok ne stane....

Offline tina200

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #8 u: Prosinac 24, 2011, 01:27:58 prijepodne »
prekrasan je bettan, svaka čast  :klap:
lijepo je vidjeti sretnu ribu u lijepom akvariju.
a što se tiče panja koji boji vodu, bettama čak više odgovara takva smećkasta voda nego kristalno bistra. tako da ne brini zbog toga, bettan sigurno uživa  :) 

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #9 u: Prosinac 24, 2011, 01:58:55 prijepodne »
Poznat mi je ovaj uzgoj :D Skalar? Bettan je predivan, a sto reci. Jako me veseli vidjeti ribe iz naseg uzgoja na forumu, i to jos tako krasne! Drago mi je i sto VT pet-shop bette nisu vise jedine koje se nabavljaju.

Sa coryjima ce mu biti super! Pripazi samo na sijamca, neki znaju naganjati druge ribe sto bi betti moglo biti jako stresno!

Ako ces nabavljati zenke za drugi akvarij savjetujem da takodjer uzmes iz kucnog uzgoja i to iz jednog legla ili "sestrinskog" akvarija gdje zive vec duze zajedno kako bi izbjegao tuce u pocetku (iako se one ipak stalno desavaju, no rijetko su zbilja opasne).

Cestitam na prinovi  :klap:
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Prosinac 24, 2011, 07:57:58 prijepodne »
Poznat mi je ovaj uzgoj :D Skalar? Bettan je predivan, a sto reci. Jako me veseli vidjeti ribe iz naseg uzgoja na forumu, i to jos tako krasne! Drago mi je i sto VT pet-shop bette nisu vise jedine koje se nabavljaju.

Sa coryjima ce mu biti super! Pripazi samo na sijamca, neki znaju naganjati druge ribe sto bi betti moglo biti jako stresno!

Ako ces nabavljati zenke za drugi akvarij savjetujem da takodjer uzmes iz kucnog uzgoja i to iz jednog legla ili "sestrinskog" akvarija gdje zive vec duze zajedno kako bi izbjegao tuce u pocetku (iako se one ipak stalno desavaju, no rijetko su zbilja opasne).

Pa eto,skoro dva mjeseca gledam ove druge vrste koje imam(cuspajz)i iskreno nije da mi se ne svidjaju,ali nije mi kliknulo bas ni na jednu,svaka je na svoju ruku,ali cim se ovaj uselio,pokazao je karakter,nema straha,sve me prati sta radim,kamo selim bilje i to me odusevilo.Posto nemam akvarij za drugog a ne mogu imati vise od jednog muzjaka,odlucio sam se na zenke,posto mogu njih vise,jedini ce mi problem biti smanjiti protok,jer je na jednom mjestu kao u potoku.Zenke bih uzeo 4 ili 5 i gledao bih da su razlicite,znam da ce se potuci u pocetku,ali neka se dogovore koja je glavna.Sta je sa ovim puzevima svrdlasima koji su mi usli sa biljem,da li su oni stvarno stetocine ili ih se samo nagomila?Meni estetski oni ne smetaju,samo dok mi ne diraju bilje.Ti isto imas Z Bette,koliko i kako se slazu sa ostalim ribama?Ostavio bih 10 neonki ili 7 neonki i mozda 2 kardinala,a imam 22 za van,hvala i pozdrav

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Prosinac 24, 2011, 08:44:49 prijepodne »
a što se tiče panja koji boji vodu, bettama čak više odgovara takva smećkasta voda nego kristalno bistra. tako da ne brini zbog toga, bettan sigurno uživa  :) 
Hvala,da sto se tice boje ma i samog akvarija,nekako mi sve ispalo vise na prirodu,nego kako sam to ja zamislio,ali tu smo da bi njima bilo sto bolje,a ne fensi nensi.Dobio me je jos u prvom obilasko shopa,uspio sam se strpiti 10 ak dana,ali cim mi je dosao mali akv,cikliro se 5 do 6 dana,isao sam po njega,da mi ne nestane.Bilo je jos jako lijepih,red dragon pa jedan jako plavi sepurko,ali ovaj je bio "ono" nesto...pozdrav

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #12 u: Prosinac 24, 2011, 21:05:33 poslijepodne »

Pa eto,skoro dva mjeseca gledam ove druge vrste koje imam(cuspajz)i iskreno nije da mi se ne svidjaju,ali nije mi kliknulo bas ni na jednu,svaka je na svoju ruku,ali cim se ovaj uselio,pokazao je karakter,nema straha,sve me prati sta radim,kamo selim bilje i to me odusevilo.Posto nemam akvarij za drugog a ne mogu imati vise od jednog muzjaka,odlucio sam se na zenke,posto mogu njih vise,jedini ce mi problem biti smanjiti protok,jer je na jednom mjestu kao u potoku.Zenke bih uzeo 4 ili 5 i gledao bih da su razlicite,znam da ce se potuci u pocetku,ali neka se dogovore koja je glavna.Sta je sa ovim puzevima svrdlasima koji su mi usli sa biljem,da li su oni stvarno stetocine ili ih se samo nagomila?Meni estetski oni ne smetaju,samo dok mi ne diraju bilje.Ti isto imas Z Bette,koliko i kako se slazu sa ostalim ribama?Ostavio bih 10 neonki ili 7 neonki i mozda 2 kardinala,a imam 22 za van,hvala i pozdrav

Ako ces uzimati razlicite zenke (razlicit uzgoj, ne mora znaciti da u istom mrijestu nemoze biti razlicitih riba), onda pazi da sve budu iste velicine, jer inace ce sve manje od sebe one vece zatuc do smrti. Kada ih budes stavljao zajedno obrati pozornost i pripazi da mozes razdvojiti ribe koje se pretjerano jako potuku. Ako nije samo napuhavanje jedna na drugu i pokoji gric, nego postena tuca - trebas ih rastaviti jer ce ici do smrti. Zenke znaju biti agresivne koliko i muzjaci, a one koje su odvojene (isto u boxevima) i jesu agresivne jednako kao i muzjaci, pa je bitno da uzmes zenke koje su vec zivjele u zajednickim akvarijima.

Svrdlasti puzevi ne smetaju, cak rahle podlogu pa nema nis lose od njih.

Da, imam zenke, ali moje zenke zive u "zenskim" tankovima, i tamo zive samo zenke betta (i pokoji mladi muzjak koji nema namjeru odrasti), bez drugih riba. Uglavnom su iz istog mrijesta ili su mjesane sa mrijestovima slicnog uzrasta. Rijetko mjesam odrasle zenke sa mladjima, i to je uvijek rizik. Trenutno ih drzim u mrijesnima dok ne porastu dovoljno za odvajanje, dobre zenke za uzgoj odvojim a ostale prodam/podjelim, ovisno o kvaliteti, tako da zapravo i nemam neko mjesto gdje drzim posebno samo zenke raznih generacija.

Inace, tvoj muzjak je "rodjak" mojem mrijestu i mojim muzjacima. Kako bi rekli... bratic? :D Majka i stari su braca sa mojim parom od kojih sam dobila svoje. Nas troje je u HR u isto vrijeme napravilo isti mrijest sa ribama iz istih mrijestova pa svi imamo vrlo slicne ali opet razlicite ribe.
...Pula...

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Prosinac 24, 2011, 21:17:24 poslijepodne »

Ako ces uzimati razlicite zenke (razlicit uzgoj, ne mora znaciti da u istom mrijestu nemoze biti razlicitih riba), onda pazi da sve budu iste velicine, jer inace ce sve manje od sebe one vece zatuc do smrti. Kada ih budes stavljao zajedno obrati pozornost i pripazi da mozes razdvojiti ribe koje se pretjerano jako potuku. Ako nije samo napuhavanje jedna na drugu i pokoji gric, nego postena tuca - trebas ih rastaviti jer ce ici do smrti. Zenke znaju biti agresivne koliko i muzjaci, a one koje su odvojene (isto u boxevima) i jesu agresivne jednako kao i muzjaci, pa je bitno da uzmes zenke koje su vec zivjele u zajednickim akvarijima.

Svrdlasti puzevi ne smetaju, cak rahle podlogu pa nema nis lose od njih.

Da, imam zenke, ali moje zenke zive u "zenskim" tankovima, i tamo zive samo zenke betta (i pokoji mladi muzjak koji nema namjeru odrasti), bez drugih riba. Uglavnom su iz istog mrijesta ili su mjesane sa mrijestovima slicnog uzrasta. Rijetko mjesam odrasle zenke sa mladjima, i to je uvijek rizik. Trenutno ih drzim u mrijesnima dok ne porastu dovoljno za odvajanje, dobre zenke za uzgoj odvojim a ostale prodam/podjelim, ovisno o kvaliteti, tako da zapravo i nemam neko mjesto gdje drzim posebno samo zenke raznih generacija.

Inace, tvoj muzjak je "rodjak" mojem mrijestu i mojim muzjacima. Kako bi rekli... bratic? :D Majka i stari su braca sa mojim parom od kojih sam dobila svoje. Nas troje je u HR u isto vrijeme napravilo isti mrijest sa ribama iz istih mrijestova pa svi imamo vrlo slicne ali opet razlicite ribe.
A vidjet cu sta se nudi,ako bude zenki koje su skupa onda ok,ali ako je tako kako ti kazes,onda ce biti barufe.Sad opet moram kalkulirati,pa uzeti 1 ili eventualno 2 i zadrzati jedan dio cuspajza,ali ga razrijediti.Eto sad sve ostaje u familiji,pa znas gdje je najbliza rodbina.Nasao sam jos jednog puza(svrdlastog)Ali nasao sam i 2 nekih sitnih,morao sam posuditi naocale da se uvjerim da je to puz,mislio sam da je neka buba,sta je sa tim malim puzicima,oni su okrugli?

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #14 u: Prosinac 24, 2011, 21:36:59 poslijepodne »
Nemoj uzeti dvije ribe, i nemoj kasnije dodavati nove. Radije sakupi novac i odjednom dodaj sve koliko zelis jer ce se samo dvije bette jako tuc. Sto ih je vise to se vise agresija rasporedjuje na sve ribe... Isto tako, ako vec postoje bette u akvariju dodavanje novih prodrma hijerarhiju i nove bi ribe mogle biti zatucene...
...Pula...

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Prosinac 24, 2011, 21:59:18 poslijepodne »
Nemoj uzeti dvije ribe, i nemoj kasnije dodavati nove. Radije sakupi novac i odjednom dodaj sve koliko zelis jer ce se samo dvije bette jako tuc. Sto ih je vise to se vise agresija rasporedjuje na sve ribe... Isto tako, ako vec postoje bette u akvariju dodavanje novih prodrma hijerarhiju i nove bi ribe mogle biti zatucene...
Nije stvar u novcu,jer ce bit neka vrsta zamjene,tako da se rasteretim mog cuspajza,imam jedno 20ak ribica viska i njih bih dao za bette....

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #16 u: Prosinac 24, 2011, 22:01:47 poslijepodne »
Kuzim da, samo savjetujem kako bi bilo najbolje napraviti s bettama jer ipak imaju svoj karakter na koji treba misliti...
...Pula...

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Prosinac 25, 2011, 10:06:45 prijepodne »
Kuzim da, samo savjetujem kako bi bilo najbolje napraviti s bettama jer ipak imaju svoj karakter na koji treba misliti...
Vidjet cu sa vlasnikom,ipak ih ima gomilu,pa ce mi mozda dati neke koje su u druzbi,ili su odrasle skupa,nadam se da ce ih biti....Sve najbolje i sretan ti Bozic

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #18 u: Prosinac 25, 2011, 22:10:10 poslijepodne »
Takodjer!!  :up:
...Pula...

Offline tina200

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #19 u: Prosinac 26, 2011, 01:58:16 prijepodne »
Hvala,da sto se tice boje ma i samog akvarija,nekako mi sve ispalo vise na prirodu,nego kako sam to ja zamislio,ali tu smo da bi njima bilo sto bolje,a ne fensi nensi.Dobio me je jos u prvom obilasko shopa,uspio sam se strpiti 10 ak dana,ali cim mi je dosao mali akv,cikliro se 5 do 6 dana,isao sam po njega,da mi ne nestane.Bilo je jos jako lijepih,red dragon pa jedan jako plavi sepurko,ali ovaj je bio "ono" nesto...pozdrav

haha, super, poznata mi je ta priča s ljubavi na prvi pogled u shopu :)
isto sam i ja tako zagledala svojeg bettana i svaki dan cikliranja strepila da mi ne ode :) ali je sad hvala bogu kod mene i uživa (moj je Veil tail ali prekrasne ljubičaste boje s crvenim rubovima na repu koji mu uporno i dalje raste, valjda je još mlad  :zagrljaj:).

možda je malo offtopic,ali moram podijeliti s vama što sam doživjela u jednom pet centru u varaždinu, baš mi je bilo krivo betta ženkica. išla sam peseku po hranu i idem malo pogledati što ima od ribica kad ono u akvariju prekrasne ženke betta, sve jedna ljepša od druge, posebno dvije cambodianke. kad malo bolje pogledam, pet njih ima po sebi gljivice; jednoj jadnici su cijela usta bila pokrivena vatom, sumnjam da je uopće mogla jesti...strašno sam se suzdržavala da budem ljubazna s osobljem koje me razljutilo indolentnim stavom 'ma nije to ništa, proći će', nisam se dala van dok nisu obećali da će ih liječiti.
grozno mi je to, možda zaposlenici nisu ljubitelji riba, ali to ne znači da ta mala divna živa bića ne zaslužuju barem minumum životnih uvjeta dok ne nađu stalni dom.

tebi želim uspješnu potragu za zdravim i veselim curama :)
pozdrav i sve najbolje za blagdane :D

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Prosinac 26, 2011, 10:57:45 prijepodne »

haha, super, poznata mi je ta priča s ljubavi na prvi pogled u shopu :)
isto sam i ja tako zagledala svojeg bettana i svaki dan cikliranja strepila da mi ne ode :) ali je sad hvala bogu kod mene i uživa (moj je Veil tail ali prekrasne ljubičaste boje s crvenim rubovima na repu koji mu uporno i dalje raste, valjda je još mlad  :zagrljaj:).

možda je malo offtopic,ali moram podijeliti s vama što sam doživjela u jednom pet centru u varaždinu, baš mi je bilo krivo betta ženkica. išla sam peseku po hranu i idem malo pogledati što ima od ribica kad ono u akvariju prekrasne ženke betta, sve jedna ljepša od druge, posebno dvije cambodianke. kad malo bolje pogledam, pet njih ima po sebi gljivice; jednoj jadnici su cijela usta bila pokrivena vatom, sumnjam da je uopće mogla jesti...strašno sam se suzdržavala da budem ljubazna s osobljem koje me razljutilo indolentnim stavom 'ma nije to ništa, proći će', nisam se dala van dok nisu obećali da će ih liječiti.
grozno mi je to, možda zaposlenici nisu ljubitelji riba, ali to ne znači da ta mala divna živa bića ne zaslužuju barem minumum životnih uvjeta dok ne nađu stalni dom.

tebi želim uspješnu potragu za zdravim i veselim curama :)
pozdrav i sve najbolje za blagdane :D
Hvala Tina,tebi zelim da se sto manje nerviras po pet shopovima....Ma vec su polako ali sigurno poceli zaposljavati i ljude koji vole i imaju zivotinje,ide se na bolje.Nema prodaje kad se ne staraju o njima,a vlasnicima je sve biznis,tako da sto se zivotinja tice,sve je manje excesa.Pogledaj samo kako je nekad bilo,sa mackama i sa psima,a danas nema vise mularije da ih gadja samo tako kamenjem po cesti.Ljubav na prvi pogled se rijetko desava u zivotu,a sva sreca da je cesta sa zivotinjama.Tako sam i macka nasao,vidio ga na slikama,gdje ih je bilo vise i odmah otrcao po njega,da ga netko drugi ne zgrabi,kasnije se pokaze kao pun pogodak.Imam puno zivorotki,ali ovi Bettani su mi super,vjerujem da je tako i sa Diskusima i Skalarima i raznim ribama,svi oni imaju svoju osobnost,a to se narocito istice kad imas ribu sa karakterom,sve najbolje za ove i nadolazece blagdane