Osecam se duzan da i ja nesto napisem o ovom problemu, ako tako moze da se kaze, sto se javio ovde na teraristickom delu foruma.......Forum je ziv i dobro funkcionise samo ako se u njemu pise. Sukobi i polemike koje se javljaju kao rezultet suprotstavljenim stavovima clanova su vise nego korisni i za one "trece" koje sve to citaju i kao rezultat toga formiraju svoje misljenje. Cela ta polemika mora da je na nivou, bez vredjanja i omalovazavanja. Ako se desi tako nesto, ja sam prvi koji bi reagirao i to rascistio. Nekoliko puta sam cak slao opomene i kad nije bilo svadje, nego samo upotrebljavanje nedolicne reci. Po meni tema bi trebala da bude otkljucana, a ukoliko se jave nezeljene situacije tu smo za bilo kakvu rakciju Povremeno pisanje u toj temi je isto tako dobro, jer ce tema da ima uvek visoko mesto kao aktulena da bi novi clanovi koji dolaze imaju mogucnost da poddrze peticiju. U odnosu na pljuvanje neke nacije, nema govora da se to kosi ne samo sa pravilima foruma, nego je degutantno i necivilizovano, u svakom slucaju. Peticija se odnosi na jedan apsolutno negativni i odvratni cin koji se godinama odrzava u jednoj drzavi, gde vlasti to dozvoljavaju, pa cak imaju i specijale sudove za zlostavljanje zivotinje (ne zabranjuju, kao sto to rade na primer sa borbama pit bul terijera zbog ceka su i gordi). Ovakav odnos bilo koje nacije ne moze da se ne osudi, precuti ili ne daj Boze pohvali, uostalom zato je i ta peticija. Takve osude su normalne, ukoliko nema uvredljive reci i pcovanje, kao sto je bilo i u ovom nasem slucaju (zato je i grska ispravljena)! Bilo kako, ovo je jos jedno iskustvo i to u pozitivnom smeru, jer smo rascistili neke stvari koje godinama nisu bili precizirani i reseni. Ja, kao moderator ovog dela foruma dozvolicu kritike, cak i ostre, bilo koga koji dokazano vrsi zlostavljanje, ubijanje i mucenje zivotinja, ali istovremeno necu da tolerisem upotrebu nedolicnih reci, pcovanje, vredjanje i omalovazavanje nasih starih i novih clanova.
Vanja, ova tvoja tema bice prociscena, da bi zauzela svoj normalan tok, a sve ostale clanove koje hoce da produze, normalno da polemiziraju u vezi peticije, mogu da produze u istoimenoj temi!