Kolovoz 08, 2025, 05:31:01 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: bettan bolestan???  (Posjeta: 882 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MarioSK

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 45
bettan bolestan???
« u: Studeni 04, 2011, 21:10:33 poslijepodne »
Danas sam primjetio neki bijeli prišt na betti kod usta. Uspio sam uslikati pa stavljam i sliku. Slikano je mobitelom pa se slabo vidi ali to je ono ispod usta na njegovoj desnoj strani. Inače je u tom akvariju već više od 8 mjeseci i do sada nikad nije bilo problema. Nisam primjetio ništa drugo na njemu pa sad ne znam kako dalje postupati. Molim vas koji više znate o tome da me savjetujete. Hvala!

Offline biosvera

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
Odg: bettan bolestan???
« Odgovori #1 u: Studeni 04, 2011, 21:52:39 poslijepodne »
odi na betta svijet forum tamo ti ima večih stručnjaka o bettama i njihovim boleščinama nego di si ga kupio čini mi se kao ljepi CT  :)

Offline MarioSK

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Studeni 05, 2011, 06:25:55 prijepodne »
Idem baš tamo pogledati. Dobio sam ga na poklon i baš je prekrasan kad raširi peraje pa mi ga je zato žao i ne bi volio da mi sad ugine. Hvala na savjetu

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Studeni 08, 2011, 09:11:01 prijepodne »
Pozdrav Mario,

Prema tvom opisu radi se o formiranju gnojnog čira u potkožnom tkivu. Trebalo bi ga liječiti sa antisepticima ili antibioticima u kombinaciji sa soli a to možemo kazati tek kada vidimo malo kvalitetniju fotografiju.

Jer ako se radi o formiranju gnojnog čira u površinskom dijelu kože tada su dovoljni antiseptici a ako je u dubljem sloju kože tada bi trebali iči antibiotici.

Dakle ispuni upitnik o bolestima riba (link se nalazi ispod moga posta) i postavi još nekoliko fotografija pa se čujemo.