Srpanj 07, 2025, 02:02:18 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Problem: paljenje i gašenje t5 lampi  (Posjeta: 869 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dellete

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
Problem: paljenje i gašenje t5 lampi
« u: Prosinac 13, 2011, 14:48:18 poslijepodne »
Ovako, pitanje za strujiće :)  Imam diy hang on rasvjetu i primjetila sam da se nakon nekog vremena lampe ugase i nakon par minuta opet upale. Dvije su elektronske prigusnice 2x39w sa odvojenim paljenjem, znaci sveukupno 4x39w. S tim da su do sad 90% vremena bile upaljene samo 2 lampe.

Prigusnice su zasebno u kutiji koja je mlaka na dodir. Prvo sam mislila da se prigusnica pregrijava, ali ista stvar se dogodi (lampe se ugase) i kad upalim druge 2x39 lampe koje su do tada bile ugasene. Upale se na minutu i ugase same od sebe.

Do produznog nije, spojeve sam probala promrdati, do sad je sve mjesecima radilo ok.
Lampe i prigusnice su stare 5 mjeseci, kupljne u Kalistu.

Možda pad napona? Zivim na selu gdje se vidi na kucanskoj rasvjeti kada susjed upali kompresor :D :D Ali filter mi ostaje normalno raditi.

Offline gvjeko

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Problem: paljenje i gašenje t5 lampi
« Odgovori #1 u: Prosinac 13, 2011, 15:18:42 poslijepodne »
Ako se i na drugoj prigušnici događa isto a odvojeno imaju kablove(utikače) onda ovako
1.Produžni kabel
2.Slab spoj žica u utičnici
3.Instalacije u zidovima
Pad napona ne bi trebao predstavljati problem jer prigušnice rade i sa 190V
Probaj se priključiti na neku drugu utičnicu sa drugim produžnim kabel pa javi šta se onda dešava

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #2 u: Prosinac 13, 2011, 16:47:15 poslijepodne »
Produzni nije jer sam probala direktno u zid. Hvala na odgovoru, probat ću ostale opcije pa javim  :up:

Offline Veky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Tetec 'z B'elovara
« Odgovori #3 u: Prosinac 14, 2011, 13:47:55 poslijepodne »
Bit će da je ipak jako velik pad napona + osjetljivije cijevi.
Ukoliko se radi o prigušnicama projektiranima s manjim rasponom ulaznog napona (relativno jeftinijima) i ukoliko napon padne ispod napona iz kojeg se izvode referentni naponi ulaznog oscilatora sklop se gasi. Ukoliko nije problem u napojnim vodovima problem je u padu napona. A padovi napona.. viđao sam u praksi i "uobičajeni" napon gradske mreže od 175V gdje mi računala nisu mogli pogoniti ni inverterski UPS-ovi. u kombinaciji sa autotransformatorskom predregulacijom (2 ogromna teška odvojena aparata).
« Zadnja izmjena: Prosinac 14, 2011, 13:52:04 poslijepodne od Veky »
Kompliciram po kućama na komplicirani način.