Srpanj 31, 2025, 22:40:18 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: uginuće tigrastih barbusa  (Posjeta: 1424 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kiki44

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 30
uginuće tigrastih barbusa
« u: Rujan 25, 2011, 21:27:31 poslijepodne »
akvarij 54l
filter 250l/h, unutarnji sa zrakom (nemam dodatnu pumpu za zrak ve 2 u jedan)
grijač 75W
voda vodovodna
ribice-upravo dobio neke nove prije pola sata te sada imam 2skalara,2 šverta,6 neonki,2 udovice,2 gupija,2 corydorasa,1 barbus te jedan barbus u karanteni (bolesta kao i onaj prije koji je uginuo)
šljunak
temperatura 24-25
nema bilji sutra idem po njih
akvarj nije cikliran jer nisam to znao jer mi to nisu rekli kad sam kupovao akvarij i ribice
hranim 2 puta dnevno u malim količinama

bolesni barbus---crvene škrge, jako brzo i teško diše,dezorijentiran (zabija se u stako),nema rvnotežu (leži na leđima, pliva okomito,bočno)

što trebam i kako da liječim bolesnog barbusa nebi htio i ovog izgubiti.....
KIKI ;)

Offline bare

• Punopravni član
  • **
Odg: uginuće tigrastih barbusa
« Odgovori #1 u: Rujan 27, 2011, 21:45:50 poslijepodne »
nema mu spasa.
Stavi ga u čašu jamničke

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #2 u: Rujan 28, 2011, 10:51:09 prijepodne »

Kiki, oprosti ali stvarno si totalno neozbiljan  >:( :-X >:(

U tvom neiscikliranom akvariju vlada KAOS zbog loše kvalitete vode a ti bez obzira na sve i dalje KUPUJEŠ NOVE RIBE  >:( :-X.

16 riba u tako malo akvariju je KATASTROFA i da je voda savršeno isciklirana a u tvome akvariju gdje luduju nitrati, nitriti i fosfati  :-X... U pravilu za malu ribu treba 2 litre akvarijske vode za srednju treba 5 litara a za jednog skalara treba 50litara vode kada poraste...

Lijepo sam ti napisao što trebaš raditi kako bi ubrzano isciklirao svoj akvarij a ribama pomogao da prežive taj period a ti postavljaš novo pitanje, stvarno mi nisi jasan. Drži se savjeta koje sam ti dao a ribe hrani samo jednom dnevno po vrlo malo a jedan dan u tjednu trebaju biti bez hrane. Nemoj zaboraviti da za corydorase kupiš tebletice (hrana za corydorase).

Bolesni barbus je na samrti zbog trovanja nitratima, odnosno, zbog loše kvalitete vode i jedino što mu može pomoči su češće izmjene vode u kombinaciji sa dodatkom Easy Life FFM-a i vitamina za ribe.

Sorry Kiki ali stvarno si me šokirao ovim novim informacijama pa stjećem dojam da ti zaista nije stalo do toga da tvoje ribe žive koliko toliko ugodno u svom zarobljeništvu.

PS. jesi li naučio napamet Priručnik za početnike?

Offline FintaS

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • Trekkie,Gater,LOTR,BofB,CoD
« Odgovori #3 u: Rujan 28, 2011, 13:03:30 poslijepodne »
Hmmm,stvarno malo neozbiljno,moj se ciklira tjedan dana tek,a još će 3 tjedna sigurno. ;)
Još ovih para dana ću zasaditi i biljke,pa polako.

Offline rribaric

• Punopravni član
  • **
    • http://www.iskon.hr
« Odgovori #4 u: Rujan 28, 2011, 13:46:15 poslijepodne »
Uginuće tigrastih barbusa me podsjeća na unu : "jedna ura,dva pandura, svakom dođe smrtna ura"
čistač

Offline kiki44

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #5 u: Listopad 01, 2011, 19:12:04 poslijepodne »

Kiki, oprosti ali stvarno si totalno neozbiljan  >:( :-X >:(

U tvom neiscikliranom akvariju vlada KAOS zbog loše kvalitete vode a ti bez obzira na sve i dalje KUPUJEŠ NOVE RIBE  >:( :-X.

16 riba u tako malo akvariju je KATASTROFA i da je voda savršeno isciklirana a u tvome akvariju gdje luduju nitrati, nitriti i fosfati  :-X... U pravilu za malu ribu treba 2 litre akvarijske vode za srednju treba 5 litara a za jednog skalara treba 50litara vode kada poraste...

Lijepo sam ti napisao što trebaš raditi kako bi ubrzano isciklirao svoj akvarij a ribama pomogao da prežive taj period a ti postavljaš novo pitanje, stvarno mi nisi jasan. Drži se savjeta koje sam ti dao a ribe hrani samo jednom dnevno po vrlo malo a jedan dan u tjednu trebaju biti bez hrane. Nemoj zaboraviti da za corydorase kupiš tebletice (hrana za corydorase).

Bolesni barbus je na samrti zbog trovanja nitratima, odnosno, zbog loše kvalitete vode i jedino što mu može pomoči su češće izmjene vode u kombinaciji sa dodatkom Easy Life FFM-a i vitamina za ribe.

Sorry Kiki ali stvarno si me šokirao ovim novim informacijama pa stjećem dojam da ti zaista nije stalo do toga da tvoje ribe žive koliko toliko ugodno u svom zarobljeništvu.

PS. jesi li naučio napamet Priručnik za početnike?
ovak prvo nemojte me napadat sve su krivi oni u pet centru pitam za vodu niti c od cikliranja a koliko riba mogu imat oni mi rekli da mogu imat od 15 do 20 riba tak da nisam znao a vi ste mi rekli da ih imam previše ali je billo prekasno neću ih sad baciti u wc....a postavio sam još ovo pitanje zbog toga jer mi otpočetka niko nije odg na ono prije pa sam mislio da se nije objavilo zato imam toliko puta objavljeno isto pitanje...

i samo da kažem akvarij je sve bolje, voda ne smrdi više i bistra je i sve su ribe ok čak je još onaj barbus živ što je u karanteni mislim da se neće izvuć ali ko zna možda uspije...
KIKI ;)

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #6 u: Listopad 01, 2011, 21:28:24 poslijepodne »
Hmmm,stvarno malo neozbiljno,moj se ciklira tjedan dana tek,a još će 3 tjedna sigurno. ;)
Još ovih para dana ću zasaditi i biljke,pa polako.

Ako akvarij ne hraniš odnosno ne dodaješ hranu i bakterije neča ti se nikad zaciklirati.
Bakterije mogu biti iz zacikliranog filtera ili usisaš dno akvarija i pukneš tu vodu u svoj A. Ako bakterije nemaju što jesti neče se razviti u količini koja može podržati nove stanovnike.