Poz!
Jedno glupo pitanje, ali moram....
Iako sam vec peemao odredjene ljude za koje smatram da itekako znaju odgovor na ovo pitanje, jos nema odgovora a malo mi se zuri.... pa eto, malo na dvije stolice, ne zamjerite....a sto vise misljenja, to bolje...
Ovako ide nekako....uskoro cu postati ponosni skrbnik za 4 mala diskusa. Cca 4-5cm velicine (tako mi receno).....
I sad dilema.... citao sam svasta, pripremam se psihicki i fizicki za taj sretni dogadjaj. Po jednima, tako male ribe je bolje staviti u manji, prazan akvarij, voda, grijac i filter. Po drugima u isti takav prazan, ali veliki akvarij. Pa onda kad dovoljno narastu, idu u neki "normalni" ubiljeni akvarij sa odgovarajucim sustanarima.
Ono sto me muci - imam i veliki i mali akvarij. Mali je 60 litara, veliki je 220. Mana velikog je sto je nizak (vec sam negdje pisao o tome). Na trecoj strani, u tijeku su pregovori za veliki i visoki akvarij u kojem ce jednog dana ti diskusi zavrsiti, ali to nece biti u roku dan dva. E sad....
Dali da ih privremeno stavim u mali akvarij, neko vrijeme, nek rastu, u medjuvremenu nabavim veliki, posteno ga ubiljim, pripremim za zivot i slicno, pa ih onda selim, ili da ih (ipak) stavim u ovaj veliki, isto tako prazan, a dalje prica kao i za mali ide...neko vrijeme, dok narastu....?
Jer, kao, navodno, nesto o tome da mali diskusi do jedne granice bolje napreduju u manje vode, onda kasnije se sele u veci akvarij?
Isprike na glupom pitanju....