Za one koji misle kupiti neki jeftikaner jedno upozorenje: na Lidlovom otpada teflon (teflon?) sa lopatica. Nakon nekoliko mjeseci uporabe lopatice više nisu bile kao nove, na par mjesta je otpao pa možda je zaista i teflon. Stari je prvo odjurio kupiti nove lopatice, a onda se išao svaditi sa Lidlom da mu trebaju vratiti novce za lopatice zbog 3jahre garantie. Nakon par mjeseci natezanja i tužakanja društvu potrošača i inspekciji, uspio je postići da:
1. Lidl je promijenio tekst u garantnoj izjavi tako da je sad 100% jasno da obloga na lopaticama nije pokrivena garancijom(meni je bilo jasno i prije)
2. Zamjenili su nam pekač sa novim koji naravno ima i nove lopatice. Te na prvi pogled imaju sasvim drugačiji finiš, da li taj otpada tek treba vidjeti.
3. Dobili smo još i vrlo ružnu radio budilicu(makar je stari rekao da ju ne želi) i 5 vreća smjese za kruh
4. Novce za nove lopatice naravno nisu vratili.
Evo ti i moja priča s Lidl pekačima:
Kupio sam onog s jednom lopaticom, Silvercrest. Radio je ok 3 mjeseca, nakon toga je nešto krepalo i kruh nije uspjevao. Odnio sam ga na servis, nakon par dana zovu me da podignem drugi. Taj je ponovno bio ok par mjeseci, nakon toga ista stvar, poludio, kruh ispadne nepečen iznutra, izvana beton - identična greška.
Očito da je serija bila u banani.
Taj drugi nisam nosio u servis nego direkt u trgovinu i rekao im da nema smisla i da želim vratiti proizvod - bez ikakvih problema sam dobio novce natrag.
Nakon toga, kud, gdje, kako... nakon dugo mozganja kupio Panasonic i sad uživam