Srpanj 27, 2025, 20:28:17 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pekaci kruha  (Posjeta: 11931 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AndrejX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Odg: Pekaci kruha
« Odgovori #75 u: Travanj 28, 2011, 15:31:21 poslijepodne »
Nemojte tako protiv aditiva, neki od nas žive od njihove prodaje. :devil:

Inače, super mi je informacija da se može raditi pekmez u pekaču. Kolegicu iz ureda sam zagrijala za kupnju zbog toga.  :up:

Ne u svakome, npr. u mom starom Panasonicu nije islo jer je imao samo jednu lopaticu dok svi novi i velika vecina jeftinih imaju dvije.

Najvise volim napraviti dzem od svjezih ili zamrznutih jagoda i to tako da kad odradi inicijalno mijesanje nakon kojeg dolazi kuhanje ubacim krupnije nasjeckane komadice jagoda pa dobijem pravi domaci dzem s krupnim komadima voca  :)
Barem su sada jagode jeftine, a za cijenu srednje teglice takvog "domaceg" mozes napraviti koji kilogram u samogradnji. Isto tako je fora sto mozes eksperimentirati s omjerima secera/voca ili kad ti se god nade koja vocka viske od nje probas napraviti po nekom drugom receptu i imati nekoliko razlicitih vrsta koje u frizideru mogu stajati tjednima.

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #76 u: Travanj 28, 2011, 15:53:42 poslijepodne »
Ja obozavam domaci kruh, ali nazalost imam ga priliku jest samo na Uskrs....vjerojatno ga zbok toga i toliko obozavam :D

Mama to pece u obicnoj pecnici i to slatki i sunku umota u onaj slani pa je onda on onak šunkast i hrskav i preodlican...bas me zanima dal je i onaj iz pekaca bar upola toliko fin?

Bas mi je sad sinula ideja da ako neko od vas dolazi na rostiljanje (pogledajte temu izlozbe i okupljanja) bi mogo dofurat malo tog kruha iz pekaca da ga osobno isprobam  :D
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline IggyOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #77 u: Travanj 28, 2011, 16:13:37 poslijepodne »
Ja sam jednom našao pečenu debelu muhu kad sam razrezao kruh. A nisam tražio kruh oplemenjen proteinima i ostalim dodacima...
I Love Animals... They’re Delicious

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #78 u: Travanj 28, 2011, 17:46:17 poslijepodne »
Ja sam jednom našao pečenu debelu muhu kad sam razrezao kruh. A nisam tražio kruh oplemenjen proteinima i ostalim dodacima...
:rotfl: Budi sretan da si našao samo muhu!

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #79 u: Travanj 29, 2011, 10:12:15 prijepodne »
Za one koji misle kupiti neki jeftikaner jedno upozorenje: na Lidlovom otpada teflon (teflon?) sa lopatica. Nakon nekoliko mjeseci uporabe lopatice više nisu bile kao nove, na par mjesta je otpao pa možda je zaista i teflon. Stari je prvo odjurio kupiti nove lopatice, a onda se išao svaditi sa Lidlom da mu trebaju vratiti novce za lopatice zbog 3jahre garantie. Nakon par mjeseci natezanja i tužakanja društvu potrošača i inspekciji, uspio je postići da:
1. Lidl je promijenio tekst u garantnoj izjavi tako da je sad 100% jasno da obloga na lopaticama nije pokrivena garancijom(meni je bilo jasno i prije)
2. Zamjenili su nam pekač sa novim koji naravno ima i nove lopatice. Te na prvi pogled imaju sasvim drugačiji finiš, da li taj otpada tek treba vidjeti.
3. Dobili smo još i vrlo ružnu radio budilicu(makar je stari rekao da ju ne želi) i 5 vreća smjese za kruh
4. Novce za nove lopatice naravno nisu vratili.

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #80 u: Travanj 29, 2011, 10:23:31 prijepodne »
Za one koji misle kupiti neki jeftikaner jedno upozorenje: na Lidlovom otpada teflon (teflon?) sa lopatica. Nakon nekoliko mjeseci uporabe lopatice više nisu bile kao nove, na par mjesta je otpao pa možda je zaista i teflon. Stari je prvo odjurio kupiti nove lopatice, a onda se išao svaditi sa Lidlom da mu trebaju vratiti novce za lopatice zbog 3jahre garantie. Nakon par mjeseci natezanja i tužakanja društvu potrošača i inspekciji, uspio je postići da:
1. Lidl je promijenio tekst u garantnoj izjavi tako da je sad 100% jasno da obloga na lopaticama nije pokrivena garancijom(meni je bilo jasno i prije)
2. Zamjenili su nam pekač sa novim koji naravno ima i nove lopatice. Te na prvi pogled imaju sasvim drugačiji finiš, da li taj otpada tek treba vidjeti.
3. Dobili smo još i vrlo ružnu radio budilicu(makar je stari rekao da ju ne želi) i 5 vreća smjese za kruh

E ovaj info ce Vedrana zanimat  :D

Ali, mislim da je svejedno vazno imati teflon, puno je prakticnije, ne moras ga ribat nakon svakog pecenja, samo istreses mrvice od proslog kruha i peri dalje
« Zadnja izmjena: Travanj 29, 2011, 10:46:09 prijepodne od majstor76 »

Offline zdgrunf

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #81 u: Travanj 29, 2011, 10:55:17 prijepodne »

Evo ti i moja priča s Lidl pekačima:
Kupio sam onog s jednom lopaticom, Silvercrest. Radio je ok 3 mjeseca, nakon toga je nešto krepalo i kruh nije uspjevao. Odnio sam ga na servis, nakon par dana zovu me da podignem drugi. Taj je ponovno bio ok par mjeseci, nakon toga ista stvar, poludio, kruh ispadne nepečen iznutra, izvana beton - identična greška.
Očito da je serija bila u banani.
Taj drugi nisam nosio u servis nego direkt u trgovinu i rekao im da nema smisla i da želim vratiti proizvod - bez ikakvih problema sam dobio novce natrag.

Nakon toga, kud, gdje, kako... nakon dugo mozganja kupio Panasonic i sad uživam :)

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #82 u: Travanj 29, 2011, 18:52:32 poslijepodne »
Ali, mislim da je svejedno vazno imati teflon, puno je prakticnije, ne moras ga ribat nakon svakog pecenja, samo istreses mrvice od proslog kruha i peri dalje

Nisam toliki znalac materijala da bih na prvi pogled razlikovao teflon od imitacije teflona ili lošeg teflona, pretpostavljam da je ovdje bila problematična njihova tehnologija nanošenja tog teflona(ili čega već) na lopatice, inače nemam ništa protiv teflona kao takvog. Da je lopatica od Inoxa trajala bi vječno iako bi je možda tu i tamo trebalo oprati, ovako uvijek postoji opasnost da se ogrebe.
Usput, kod tih Lidl pekača osim lopatica druga stavka na listi potrošnog materijala je posuda za pečenje. S njome dosad nije bilo nikakvih problema
ali naoko ima isti finiš kao što je bio na inkriminiranim lopaticama. Mislim da vam je jasno zašto nisu stavili Inox  :D

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #83 u: Kolovoz 06, 2011, 17:21:18 poslijepodne »
Pozdrav ekipa, nije me bilo neko vrijeme, uzeo sam si godisnji od akvaristike...

Vadim ovaj thread iz bespuca povijesne zbiljnosti jer ce vas mozda zanimati financijski ucinak 4-mjesecnog pecenja kruha u pekacu. Rezultati su prilicno zanimljivi i objasnjavaju zasto je pekarstvo vrlo unosan posao.

Imamo ponesto promjenjen troskovnik jednog kruha (jeftinije brasno i nocna struja)

mlijeko u prahu 0.5 kn
secer 0.17 kn
sol 0.02 kn
suha germa 0.1 kn
brasno 520g 1.8kn
struja cca 500W(dvotarifno brojilo, nocna tarifa) 0.23 kn

ukupno = 2.8 kn za 800g ili 3.5kn za 1000g

U 4 mjeseca se ispeklo 120 kruhova tj 96 kg mase kruha i ispada da je to u novcu

3.5*96=336 kn

Polubijeli kruh u trgovini (Konzum) je 4.6 kn za 500 grama i 96 kg (ili 192 kruhova) istoga vrijedi 883kn.

Ispada da je usteda u 4 mjeseca

883-336=547 kn ili 136 kn na mjesec!

Offline rovkil

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #84 u: Kolovoz 06, 2011, 17:23:53 poslijepodne »
koliko je došao pekać kruha? Neki jeftiniji model ili skuplji od poznatije firme?
a to za trošak, kolega s posla mi ga ima već drugu godinu, prve godine mu je ušteda(pekač je doašo 800 kuna na akciji) bila preko 500 kuna, uračunato s cijenom pekača.

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #85 u: Kolovoz 07, 2011, 08:04:18 prijepodne »
koliko je došao pekać kruha? Neki jeftiniji model ili skuplji od poznatije firme?

Pekac je nekakav kinez , bio je na akciju u Konzumu za 300kn

a to za trošak, kolega s posla mi ga ima već drugu godinu, prve godine mu je ušteda(pekač je doašo 800 kuna na akciji) bila preko 500 kuna, uračunato s cijenom pekača.

To je u skladu s mojim proracunima , cca 1500 kn (+/- 100-200) godisnje ustede