AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, 70 cm x 40 cm x 40 cm
- temperatura, 26 – 28 stupnjeva
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH
- vrijeme od pokretanja akvarija, akvarij je u pogonu nekoliko mjeseci
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, zadnje ribice su stavljene prije mjesec dana i uginule nakon 1-2 tjedna, nakon toga nema drugih ribica u akvariju osim čistača
- koliko često i koliko mijenjate vode 1x tjedno oko 20 – 25 L
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija dno usisavam 1x mjesečno
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) vanjski filter fluval 204
- način i periodi čišćenja filter materijala čistim filter svako 2 mjeseca
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) spužva, keramika, aktivni ugljen i ne znam kako se zovu – plastične kuglice koje su original dolazile sa tetratec ex 700 filterom, taj sam imao prije ovog
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? Jedan veći panj iz PETSHOPa, panj je čist, na podlozi ima malo zelene alge ali ništa strašno i to samo gdje je podloga pod lampom, tamo gdje lišće pravi hladovinu nema alge i na izlazu pumpe ima smeđih dlačica (ali samo tamo)
- grijač 150W
- pumpa za zrak da
- CO2 sustav – kakav nema
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) gnoji sam do prije 1 mjesec, poslije nisam zbog ribica
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka čistači za alge 5 kom, jedna ribica koja jede puževe (jer ih je prije nje bio puna akvarij, oprostite što ne znam nazive
- starost ribica 3 čistača su stari oko 2 godine ako ne i više, a 2 su mlada jer su mi se omrijestili
- ima li potencijalnih „terorista“
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) hranim ribe 2 puta na dan, nije prošao rok trajanja
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) ništa
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) ništa
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke listovi na nekim biljkama trunu ali biljka dobiva nove listove
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima...
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...)
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...)
- kad su se simptomi prvi puta uočili
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća?
- stanje ostalih stanovnika
U početku guppy-i su bili oko pumpe a nakon par dana su plivali po akvariju, sjećam se da je na nekima znalo oko biti naotečeno.