Srpanj 19, 2025, 11:09:39 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Apple proizvodi  (Posjeta: 4508 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Fily

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
Odg: Apple proizvodi
« Odgovori #50 u: Lipanj 26, 2011, 21:35:11 poslijepodne »
Pa,koliko znam Ipad 2 je već izašao prije par mjeseci  -?  A cijene se kreću od 3-5 soma  ;)

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #51 u: Lipanj 27, 2011, 07:16:48 prijepodne »
Ja mrzim apple i zaobilazim ga,e ali ipad bi ipak trebalo probat..
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline zeljkok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb-Vrbik
« Odgovori #52 u: Lipanj 27, 2011, 07:47:51 prijepodne »
http://www.ioffer.com/i/slate-tablet-pc-wifi-320gb-hp-windows-7-1-7ghz-3g-500-205531532

Ovo je prava stvar, tablet a laptop, to je ono što mi treba.....ali postoji problem, zabranjen uvoz u RH zbog 3G mreže a istina je - zbog Ipada  >:(

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #53 u: Lipanj 27, 2011, 12:16:39 poslijepodne »
http://www.ioffer.com/i/slate-tablet-pc-wifi-320gb-hp-windows-7-1-7ghz-3g-500-205531532

Ovo je prava stvar, tablet a laptop, to je ono što mi treba.....ali postoji problem, zabranjen uvoz u RH zbog 3G mreže a istina je - zbog Ipada  >:(

Da, zli Apple podmitio politicare kako bi sprijecio uvoz eventulano tri komada  :D

Naravno da uvoz nije zabranjen, samo treba isposlovati uvoznu dozvolu od strane HAKOM-a
http://www.hakom.hr/UserDocsImages/2010.g/Uvoz%20RiTT%20opreme%20za%20vlastite%20potrebe-uputa%20%20uvoznicima%202.pdf

Druga je stvar sto se nikome ne da potrositi jos 500-1000 kn da bude prvi (jer nakon njega drugi vise ne moraju placati) plus sto bas nitko ne vjeruje onim kineskim EC falsifikatima.
Inace ovakvu proceduru moraju proci svi uredaji, ukljucujuci i originalan iPad.

Sto se tice Windowsa na tabletima - totalna pushiona, imao Achrosa i na svu srecu dan kasnije ga se otarasio.

Offline zeljkok

• Punopravni član
« Odgovori #54 u: Lipanj 27, 2011, 14:18:56 poslijepodne »
Uvoz nije zabranjen ali NE možeš isposlovati dozvolu od strane HAKOM-a. NE možeš, provjereno (mislim legalnim putem).

Ista situacija je i sa kineskim mobitelima. U početku su prolazili sada više ne.

Windowsi na tabletima - njesra
Windowsi na pc-u - OK

Ovo što sam pokazao je pc u tijelu tableta, kužiš. Pogledaj malo konfu. Znam da kinezi lažu, kao fake stickovi sa 128 GB memorije a u stvari ima 4 ili 8 GB. Uglavnom po papiru je to, po meni, sasvim OK stroj, nešto kao netbook u tijelu tableta.

Probao sam iPad 2.  Radi brzo, display odličan....ali skup, cijena ovisi o GB memorije od 3500 - 6500 kn. Precijenjeno kao  iPhone.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #55 u: Lipanj 27, 2011, 23:22:58 poslijepodne »
Uvoz nije zabranjen ali NE možeš isposlovati dozvolu od strane HAKOM-a. NE možeš, provjereno (mislim legalnim putem).

Tocno, a razloga imas koliko zelis - od katastrofalnog hardwarea (poglavito WiFi/3G) pa do krsenja trademarka jer se slepaju na HP Slate. Koliko vidim nema ga niti u EU.

Citat:
Ista situacija je i sa kineskim mobitelima. U početku su prolazili sada više ne.

Prema onome sto sam vidio samo su ucinili uslugu ljudima :D  Ali s obzirom na moja iskustva s iofferom tamo ne bih kupio niti obicnu olovku  :)

Citat:
Ovo što sam pokazao je pc u tijelu tableta, kužiš. Pogledaj malo konfu. Znam da kinezi lažu, kao fake stickovi sa 128 GB memorije a u stvari ima 4 ili 8 GB. Uglavnom po papiru je to, po meni, sasvim OK stroj, nešto kao netbook u tijelu tableta.

Tocno, a ja sam ti napisao da sam imao prilike isprobati Achros 9 i spletom sretnih okolnosti ga uspio uvaljati dalje jer je to zesce smece:
http://www.archos.com/products/tw/archos_9/index.html?country=hr&lang=en

Citat:
Probao sam iPad 2.  Radi brzo, display odličan....ali skup, cijena ovisi o GB memorije od 3500 - 6500 kn. Precijenjeno kao  iPhone.

Tocno, ali se o ukusima ne raspravlja, zar ne ?  ;)   Inace pratim novoizasle tablete i s obzirom na ono sto nude uz iznose koliko kostaju doista mi se cini realna tvrdnja da ce iPad do kraja godine pokrivati 90% trzista  :D

Offline zeljkok

• Punopravni član
« Odgovori #56 u: Lipanj 28, 2011, 08:05:27 prijepodne »
Ne kupujem stvari skuplje od 200,00 kn niti preko ebaya niti preko ioffera niti bilo koga drugoga. Prevelik mi rizik, nisam iz "zlatne mladeži" pa da mi 2-3 tisuće kn ne predstavlja gubitak.

Znači Achros 9 nije nešto iako ga po netu velika većina hvali ali na temelju papirnate specifikacije. Viš, viš dobro je znati da u praksi to baš i ne šljaka kako bi trebalo.

Može pitanje,  meni prvenstveno treba tablet  za pisanje u wordu, excelu, da ima usb priključak, naravno wi-fi, kao i GPS, da baterija traje 7-8 sati. Naravno bilo bi jako dobro da je sve zapisano kompatibilno za microsoft officeom na klasičnom kompu. Većina tableta je na androidu i vidio sam da postoji office za android na applanetu i da je kompatibilan sa microsoftovim officeom.
Surfajući i istraživajući vidim da bi Toshibin tablet koji se sada treba pojaviti zadovoljio sve moje zahtjeve ali možda postoji i neki drugi?
Želim čuti iskustva korisnika i onih koji se bolje kuže u tablete od mene. Znači koji tablet uzeti. E jesam ga zakomplicirao  :D
Hvala!

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Lipanj 28, 2011, 12:39:35 poslijepodne »
Ne kupujem stvari skuplje od 200,00 kn niti preko ebaya niti preko ioffera niti bilo koga drugoga. Prevelik mi rizik, nisam iz "zlatne mladeži" pa da mi 2-3 tisuće kn ne predstavlja gubitak.

Kupujem preko eBaya godinama, a zahvaljujuci PayPalu nisam imao nikakvih gubitaka posto sam uvijek dobio novac natrag kod problematicnih situacija.

Citat:
Znači Achros 9 nije nešto iako ga po netu velika većina hvali ali na temelju papirnate specifikacije. Viš, viš dobro je znati da u praksi to baš i ne šljaka kako bi trebalo.

To je slabasan Atom procesor kojeg su tek u novijim generacijama zamijenili novijom Z izvedbom ali prakticki nikad ne mozes biti siguran koji je zapravo u kucistu. Stvarcica radi dobro kada se ubace okrljasteni Windowsi 7 ali je sve to presporo tako da je full video (i to ne neki 720 ili 1080p) vec upitan, te u kombinaciji s displayem starije generacije u usporedbi s iPadom gubi na svim elementima - plus sto je s cijenom vrlo blizu, tj. bio prosle godine.

Citat:
Može pitanje,  meni prvenstveno treba tablet  za pisanje u wordu, excelu, da ima usb priključak, naravno wi-fi, kao i GPS, da baterija traje 7-8 sati. Naravno bilo bi jako dobro da je sve zapisano kompatibilno za microsoft officeom na klasičnom kompu. Većina tableta je na androidu i vidio sam da postoji office za android na applanetu i da je kompatibilan sa microsoftovim officeom.

Surfajući i istraživajući vidim da bi Toshibin tablet koji se sada treba pojaviti zadovoljio sve moje zahtjeve ali možda postoji i neki drugi?
Želim čuti iskustva korisnika i onih koji se bolje kuže u tablete od mene. Znači koji tablet uzeti. E jesam ga zakomplicirao  :D

Moze iPad i jako brzo ces vidjeti da taj USB nije bitna stvar u zivotu  :D  Na zalost Android na velikim displayima jos nije najsretniji izbor niti  ima pretjeran izbor alata tako jos nije to sto bi trebao biti.  Ovo sada dostupno je cudna situacija koja bi se najbolje mogla definirati sa iPad plus ostali pokusaji pa mislim da je najbolje pricekati jos neko vrijeme,

Da ne zaboravim, one kineske klonove iPada s Androidom izbjegavati su sirokom luku.

Offline IggyOS

• Punopravni član
« Odgovori #58 u: Lipanj 28, 2011, 14:56:35 poslijepodne »
Treba slušati i čitati da bi se poruka shvatila... ;) :D

http://www.youtube.com/watch?v=Gq-e0getf4M&feature=player_embedded

I Love Animals... They’re Delicious

Offline rribaric

• Punopravni član
  • **
    • http://www.iskon.hr
« Odgovori #59 u: Lipanj 28, 2011, 15:54:38 poslijepodne »
Uzeo bih ovaj : Apple iPad 2 Wi-Fi 16GB - crni .Do sad nisam imao niti jedan Appelov proizvod,dali će ovaj pad zadovoljiti uobičajene potrebe?
čistač

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
« Odgovori #60 u: Lipanj 28, 2011, 16:25:10 poslijepodne »
Ako ne zelis imati internet van stana odnosno negdje di nema wifija oce. Recimo meni je taj internet bio bitan pa sam uzeo 3g. A kapacitet mozes kompezirat s dropboxom ili nekim slicnim programom.
Split / Hrvatska

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #61 u: Lipanj 28, 2011, 16:26:32 poslijepodne »
Uzeo bih ovaj : Apple iPad 2 Wi-Fi 16GB - crni .Do sad nisam imao niti jedan Appelov proizvod,dali će ovaj pad zadovoljiti uobičajene potrebe?
ako te crni ne zadovolji, nijedan neće,...  ;)

Offline rribaric

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #62 u: Lipanj 28, 2011, 17:33:11 poslijepodne »
Imam samsung galaxy i9000 koji ima 3G pa sam njega mislio iskoristit za internet vani.
Dali on može poslužit kao ruter da preko njega spojim ipad na internet kad sam vani ??? Kako nebih morao kupovat 3G model i uštedit koju kunicu.

A što se tiče boje crni mi je bolji od bijelog......(to sam napravio copy/paste s ponude za koju se već dva dana dvoumim-platiti ili ne platiti---tako da boja nije za komentar.)

Hvala na savjetu.
čistač

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #63 u: Lipanj 28, 2011, 17:40:56 poslijepodne »
Kako se spajas s drugim uredjajima preko galaksija, tako ces se i s ipadom.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline rribaric

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #64 u: Lipanj 28, 2011, 19:34:29 poslijepodne »
Uzet ću onda taj ipad2 pa kud puklo da puklo...., moram čekat 4 tjedna da se narudžba realizira (to mi baš nije jasno čemu toliko čekanje).A služit će mi za surfanje,gledanje filmova,čitanje pdf  i igranje u ležećem položaju .......,sumnjam da ću što zaradit s njim osim kojeg kilograma više zbog nekretanja.
čistač

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #65 u: Lipanj 28, 2011, 23:40:00 poslijepodne »
Ako ne zelis imati internet van stana odnosno negdje di nema wifija oce. Recimo meni je taj internet bio bitan pa sam uzeo 3g. A kapacitet mozes kompezirat s dropboxom ili nekim slicnim programom.

Ili ako vec ima iPhone ili HTC onda moze uzeti obicnog WiFi i koristiti tethering koji kod iPhonea radi jako dobro.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #66 u: Lipanj 28, 2011, 23:42:52 poslijepodne »
Uzet ću onda taj ipad2 pa kud puklo da puklo...., moram čekat 4 tjedna da se narudžba realizira (to mi baš nije jasno čemu toliko čekanje).

Prije mjesec dana dosao u trgovinu u sklopu Arena centra, pitao jel ima crnoga i nakon provlacenja kartice otisao doma s novom igrackom.

Offline zeljkok

• Punopravni član
« Odgovori #67 u: Lipanj 29, 2011, 08:29:03 prijepodne »
ja se "igrao" na njima jedno sat vremena prije mjesec dana u Konikomu (Interspar-Zagreb). Imaju i crnih  :D