pozz forumu i cjeloj ekipi, tu sam vec par sedmica-mjeseci, a registrovah se prije par dana, da ne baljezgam o tome kako je forum super cool itd to vec i sami znate

premocan je

par uvodnih rijeci prije nego sto predjem na stvar...
kao klinac zaljubljen u akvaristiku, odustao zbog brojnih dezinfromacija, losih savjeta, a i finansijske nemogucnosti.
odavno prikupljam znanje po netu, raznim prirucnicima, i ponajvise na ovom forumu, ni slutio nisam da ce mi ispast veoma povoljan (koristen) akvarij, liku dosadilo oce da se rijesi dugo mu stajao prazan pa ga uzmem, pa sam se sada ono bas zadao
dimenzije 140 x 40 x 40
debljina stakla 1cm
na vrhu su 3 staklene pregrade isto debljine 1 cm
eh sad ovo mi stvara problem (psiha je cudo)
akvarij je "zapakovan" u DIY okvir, znaci lajsne na svim spojevima i sa strana (visinom) i duzinom, a na dnu je debela iverica.
e sad ta drvena ploca(iverica) koja osigurava pod mi stvara neki pritisak, jer sad zbog nje nemogu staviti stiropor kao podlogu, jer stiropor nemoze doci do stakla, a teoretski mi nema logike stavljat stiropor kad on nema sta asporbirati iz drveta i izloirati vibracije kad nema doticaj sa staklom. Lik kaze da je njemu sve tako stajalo par godina i nije stvaralo probleme,i nikad o stiroporu nije razmisljao,
ja kako sam procitao svasta i jasno mi je da je stiropor klasika,i potreba, (osim u orginalnih akvarija, sa orginalnim podom) nemogu prestat mislit da ce nekad u buducnosti stvarat probleme, ako dotraje ili sta vec.
Pa je moje pitanje sad dal bi bilo potrebnije i sigurnije odljepiti tu ivericu (rastviti DIY okvir u koliko je potrebno) da mogu prici staklu stiroporom pri postavljanju na stalak koji ce takodje biti DIY jer i za njegovi izradu mi zavisi ta dimenzija poda dal ce ostati daska ili cu je skinuti. Eto ako nisam tekstom uspio docarati dilemu, mogu uslikati to sve ako ce biti lakse....
sve dok pisem ovo jedva cekam odgovor, mozda i nsiam srocio kako treba al nemojte mi zamjerit, znate i sami kakve je ta zelja za raznoraznim radovima i da se sve dovede do "savrsenstva" prije nego sto se pusti u rad

temu sam zamislio tako da postepeno postavljam slike i obavjestavam vas o radu kako napredujem i sta planiram... icu postepeno, necu zurit, gdje zapnem nadam se da ce te mi pomoci....