Evo kako izgleda poslije nekih mjesec i po dana,
znači 90x35vx30š, nekih 80l + unutrašnji pregradni filter, sve DIY, rasvjeta 2x18W T8 daylight, pozadina od pljosnatog kamena i crnog silikona po kojem je posut kvarcni pijesak,
na dnu kvarcni pijesak, od biljaka Vallisneria spiralis koja se još nije razrasla.
Unutra trenutno 6 malih transcriptusa i gomila malih brevisa, 20-tak komada (Ninci mi je "uvalila" čitav svoj mrijest pa sad moram praviti još jedan akvarij samo za njih i još ima viška).
Kad narastu namjeravam ostaviti jedan par transcriptusa i jedan ili dva para brevisa. Mislio sam ubaciti još par komada Leptosoma utinti ali kažu da je akvarij mali za njih. Ako mislite da može još nešto unutra slobodno...
Komunalci su tri jabučara i malezijski trumpet puževi koji su u samo par dana "izglancali" pijesak u podlozi tako da je sada za moj ukus presvijetao-mislio sam da će vremenom u akvariju potamniti i dobiti prirodniji izgled.
Kod fotografisanja malo me zeza kontrast tamne pozadine i svijetlog dna zbog čega aparat ne uspijeva dobro uhvatiti detalje na podlozi