Dugo nisam pisao ništa o svojim slatkovodnim akvarijima ovdje jer me zaludila reef akvaristika

!
Trenutačno ima 3 slatkovodna. Jedan s apistorigamama koji seli u 40 i kusur litara koji će isto biti NPT skupa s ovim biljkama i s ovim iz ovog akvarija.

Dva akvarija su
Nautural Planted Tank . Što znaći da sami sebe održavaju

. Brige su minimalne...Nahraniti ribe, pošišat bilje kad se razraste i to je to.
E sad specifikacije

.
Akvarij- oko 15l (+/-)
Podloga- Prvo ide 3cm zemlje prokuhane 2 sata,zatim ide 0.5cm pijeska sitne granulacije pomješanog sa zemljom i na vrhu 4cm pijeska granulacije 2-3mm.
Rasvijeta- Hang-on 11w -warm white...da se dobije ugođaj prirode
Filtrcija- Niagara 190 bez ikakvog filtera materijala...Tu je samo radi cirkulacije vode.
Grijač- newatino koji brzo ide vani jer dolazi ljeto i temp. je već bez grijača 24 celzijeva
Biljke: Sessiflora, 2 vrste rotale,glossa,difformis,stargrass,bacopa,ludwiga,sagittaria,anubias i nešto sitno mahovine. Biljke
sve rastu bez ikakvog gnojenja

. Šišam svaka 3-4 dana rotalu,sessifloru,ludwigu i još neke biljkice.
Ribe: VT- betta , Window tetre 2x (bile su 4 ali 2 iskočile iz akvarija) i u petak kupljena 2 koridorasa

. Znam,znam, premalo za njih ali slažem u 6 mjesecu 40 i nešto litara pa oni idu unutra.
I to je to

Akvarij je star oko 2 mjeseca. Sve ljepo raste bez problema..Algi skoro pa i nema.
A prije par dana sam napunio i Aqua Box (6l) s rasvjetom od 5w. Sloj zemlje i sloj pijeska.
Biljke: Rotala,Sessiflora,Stargrass,Bacopa. Naravno napunit ću ga još s biljkama
Ribe/organizmi: pužeki

Evo slika

!