AKVARIJ:
- 16 litara,neznam točne dimenzije javim kad ću biti u mogučnosti izmjeriti
- oko 25°
- parametri vode: neznam :/
- oko godinu dana je star bettan (a cijeli akvarij ima oko 7 godina,i filter koji je u sklopu akvarija povezan žicama tako da nisam mogla mjenjati filter)
- tjedan i pol (nakon filtriranja) su ubačeni bettan i ancistrus
- svakih mjesec dana skoro pola količine vode izmjenim
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija
FILTER:
- unutrašnji filter star 7 godina...neznam protok vode
- filter čisitm tako da izvadim spužvice i dobro ih isperem u mlakoj vodi,te onda očetkam unutrašnjost filtera bez spužvica,isprobam u lavoru kako filtrira i vratim ga
- samo filter je u akvariju.
OSTALA OPREMA:
- ima mnogo šarenih malo većih kamenja (za dekoraciju) i za podlogu nešto sitniji kamenčići,također imam i morske školjke koje su dobro prokuhane (na školjkama su alge kamenje je kako tako čisto)
- nemam grijač u tom akvariju jer akvarij stoji pored uređaja za internet koji dobro grije akvarij a i svjetlo u akvariju je jako i temperatura je dobra tako da smatram da netebam grijač,i bettan se priviknuo dobro na to.
- u vodu dodajem plavu tekućinu za poboljšanje kakvoče vode i ostale hranjive tvari koje se time dodaju u vodu za bolje zdravlje ribe..
STANOVNICI:
- 1 mužjak odrasli bettan, i 1 mladi ancistrus manji od bettana
- obojica imaju oko godinu dana,malo manje
- nema nikakvih "uljeza" u akvariju
- hranim ih dvaput dnevno ujutro i navečer hranom za bette (mislim da je od "sere")
PROMJENE:
- u zadnja 2,3 tjedna nije došlo ništa novo u akvarij
- voda je počela dobivati na vrhu masne mrlje koje izgledaju kao benzin (šarene na svjetlosti znači,mislim da je to zato jer radi velika gnijezda koja također po mojem mišljenju zagađuju akvarij?
- biljke su u dobrom stanju.
SIMPTOMI:
- počinje mu se napuhavati trbuh ja mislim (područje ispod pektoralnih peraja) i to područje oko srca i crijeva
- počeo se raspadati rep ili se jednostavno oštetio (ima dugačke tanke rupe kao nožem prorezane)
- uzima hranu,diše normalno ili barem tako izgleda,stalno je na dnu akvarija,pliva malo živahno a onda se opusti i padne na dno i tamo može ostati po 20 minuta mirujući...
- izmet normalan
- simptome vidim već mjesec dana ali mislila sam da je to normalno
- nisam pokušavala liječiti
- samo on i njegov susjed (bettan u drugom akvariju) imaju takve simptome
- ancistrus je zdrav,plašljiv,skriva se.