AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, 60 LITARA
- temperatura,27
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH NE ZNAM
- vrijeme od pokretanja akvarija, 4 MJESECA
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, DVA TJEDNA
- koliko često i koliko mijenjate vode SVAKI TJEDAN-DVA 30%
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija DA
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) UNUTRAŠNJI 450 L/H
- način i periodi čišćenja filter materijala SVAKI TJEDAN
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) SPUŽVU
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? NA PANJA, ŠLJUNAK, NEMA SLUZI
- grijač DA
- pumpa za zrak NE
- CO2 sustav – kakav NE
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.)GNOJIVO U TABLETI, FFM
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka COLISA LALIA 6, NEONKE 6, GUPY 5, ČISTAĆ 1, BOTIA 1
- starost ribica NE ZNAM
- ima li potencijalnih „terorista“ BOTIA HVATA RIBE DOK SE HRANE I JEDE MI BILJKE
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) 1 DNEVNO TETRA MIN I NOVO BEL JBL
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) NE
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris)NE
- da li vam trunu (propadaju) neke biljkeKAD IH BOTIA JEDE OSTACI PLUTAJU PA VALJDA I TRUNE
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma VEĆ JE NEKOLIKO DANA PORED GRIJAČA U KUTU, MIRUJE, NE JEDE
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... NE
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...)NE UZIMA HRANU, DIŠE POLAKO, MIRNA JE, A NE ZNAM JA DAL SE SKRIVA, MOŽDA ONA MISLI DA SE SKRIVA
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...)NORMALAN
- kad su se simptomi prvi puta uočili PRIJE 3-4 DANA
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima NE
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? 1 , PRIJE DVA MJESECA 1 ŽENKA GUPIJA JE UMRLA
- stanje ostalih stanovnikaDOBRO, SAMO JE MALIŠANU COLISE MALO REPNA PERAJA IZGRIŽENA. STALNO GA MALTRETIRAJU