AKVARIJ:
- 38 l 50x25x31
- 26 c
- nisam mjerila parametre jer kod nas nema nigdje za kupiti testove
- vrijeme od pokretanja akvarija imala sam 3 godine zlatne tako da sam njih izvadila i tu jednu poklonila sve dezinficirala osim filtera i ostavila da radi 2 tjedna onda sam promjenila dijo vode stavila unutra sredstvo za pripravu
- nakon 14 dana
- koliko često i koliko mijenjate vode:jednom tjedno skoro pa pola vode 50%
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija:1 u 2 tjedna
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) fan filter 320l/h s tim da sam ja još unutra stavila onu vatu za akvarije
- način i periodi čišćenja filter materijala sad sam ga čistila svaka 2 tjedna jer m je izašlo zemlje iz podloge i onda je bijo jako prljav u akvarijskoj vodi
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) vata i spužva sa aktivnim ugljenom ali pošto ona stoji unutra tri godine to se već ispralo
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? panj margov ak je pravilno napisana riječ bilo je sluzi al ancitrusi su je pojeli prije 2 tjedna
- grijač 75w atman
- pumpa za zrak nemam
- CO2 sustav – kakav diy sa infuzijom
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.)sredstvo za pripremu vode i mikro elemente 1 tjedno jer još nisam uspila nabaviti makro obadvoje od sere
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka 4neonke,3zebrice 2barbusi i poslije 2 ancitrusa i imam jednog čistača dna onaj ko somić on je kod mene od prije 3 godine
- starost ribica za ove ne znam koliko su stare al čine mi se odrasle osim neonki
- ima li potencijalnih „terorista“ nema osim barbusa
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) nije prošao rok ujutro malo aqua tropical,navečer malo sera vipan i 1 u 2 tjedna tableticama mrkvice malo,kelja,špinata 1 tjedno
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) nema
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) voda je žuta od prvog dana ali zbog panja jer sam sama kriva lagano se bistri ali eto
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke Lilaeopsis braziliensis samo po rubovima koje ja odmah orežem ali mislim da je to bilo zbog neuvjeta za biljke nedovoljno svjetla
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma jedan barbus mi se skriva točnije ženka mislim jer je jako debela
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... ništa
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...)da
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) pa onako normalan jedino ne znam za boju ona je ko crvenkasta ali kod svih mojih riba
- kad su se simptomi prvi puta uočili prije 2 dana ali predveče se ne skriva već pliva sa mužjakom samo po danu se skriva
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima ništa
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? 2 neonke ali one su uginule 2 dan nakon dolaska
- stanje ostalih stanovnika svi su veseli razigrani osim neonke teraju jednu neonku iz jata ali i ona pred veče pliva a njima