0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Crvi za pecanje dođu kod nas 5 kn kutija. (to su oni uzgojeni za ribiciju, vjerovatno su dohranjivani i tretirani...)Također su svojevremeno prodavali durbahere, ne znam dal jos prodaju ( durbaher-neka vrsta pijavice, s njom se love somovi) nekih 10 kn je dosao.Ja sam napisao da mozete iste crve uzgojiti na onaj nacin (kanta iznutrice) ali je malo odvratan. Ti crvi su onda prava poslastica za ribe pogotovo jer nisu nicim tretirani.Vjerujem da ovi koji se prodaju za 5 kn. po posudici imaju na sebi kojekakve arome da privuku ribe.
Ma mijenjaju boju ali nemaju tako intenzivnu žutu i crvenu boju kao oni kupovni za 5 kn.
Citat: 985plavi - Prosinac 08, 2010, 00:03:17 prijepodneMa mijenjaju boju ali nemaju tako intenzivnu žutu i crvenu boju kao oni kupovni za 5 kn. ma to plavi to sam htio čut več sam se zamislio dali se ja to dobro sječam ili ne
Citat: 985plavi - Prosinac 07, 2010, 11:39:05 prijepodneNesmiješ hraniti crve jer se onda brzo ukukolji ili pocrkaju...Šifra probaj crvima dati malo hrane dobro umješanu u crvenu slatku papriku ili u vitamin B pa češ vidjeti kako se u roku od par sati obojaju crvi.Hajde neka se javi još koji pecaroš Kad se već traže ribolovci, recimo da razjasnim priču sa crvima u boji. Nekad davno tata mi se profesionalno bavio sportskim ribolovom pa smo uvijek pripremali hranu i mamce za ribe sami prije takmičenja. Tako sam i proizvodio crve doma (naravno mama se s time baš nije složila ) . Recimo dok su crvići još mali odvoje se i stave u brašno ili sl da se očiste. Tada se uzme recimo pašteta i u nju se umiješa prah sa bojom za crve (to sam nekad kupovao u specijalnim šopovima u Italiji i Austriji), crvene, žute, narančaste...... Pašteta se promiješa sa prahom i na kraju se crvići usipaju u tu posudu. Dan ili dva crvići jedu tu smjesu i iznutra poprime boju.Eto crvi sa bojom su atraktivniji za neke ribe od bijelih... Nadam se da to riješava diskusiju oko bojanja crva.
Nesmiješ hraniti crve jer se onda brzo ukukolji ili pocrkaju...Šifra probaj crvima dati malo hrane dobro umješanu u crvenu slatku papriku ili u vitamin B pa češ vidjeti kako se u roku od par sati obojaju crvi.Hajde neka se javi još koji pecaroš
znači zabode s nož u zemlju i miče se ljevo desno pa gliste izlaze??? a koliko dugo se mora nož micat ljevo desno i gliste izlaze van samo na tom mjestu ili i u krugu od 1-2m??'
Citat: biosvera - Veljača 28, 2011, 11:34:30 prijepodneznači zabode s nož u zemlju i miče se ljevo desno pa gliste izlaze??? a koliko jdugo se mora nož micat ljevo desno i gliste izlaze van samo na tom mjestu ili i u krugu od 1-2m??'Ma možeš i nogom lupkati po tlu 10-15 min. Tak' kornjače love gliste pa ne bih rekla da ne znaju što rade.
znači zabode s nož u zemlju i miče se ljevo desno pa gliste izlaze??? a koliko jdugo se mora nož micat ljevo desno i gliste izlaze van samo na tom mjestu ili i u krugu od 1-2m??'
moje ribe dobivaju gliste nedeljom i ja mislim da gliste prenose užasno puno prljaštine i bolesti u akvarij ako se dobro ne isperu i ako se sva ona zemlja iz njih ne istisne vana ovo da se kopa bi ja ali mi je puno dvorište biljka koje mama uzgaja i one tatine trave koja mora stalno bit pokošena i koja je uvezena od bog zna kud zak da ja lopatu mogu otpisat
Citat: biosvera - Ožujak 01, 2011, 11:42:07 prijepodnemoje ribe dobivaju gliste nedeljom i ja mislim da gliste prenose užasno puno prljaštine i bolesti u akvarij ako se dobro ne isperu i ako se sva ona zemlja iz njih ne istisne vana ovo da se kopa bi ja ali mi je puno dvorište biljka koje mama uzgaja i one tatine trave koja mora stalno bit pokošena i koja je uvezena od bog zna kud zak da ja lopatu mogu otpisat Biosvera vidis sto sam boldirao pa odat ces oca policiji ili nekoj tajnoj sluzbi pa ce bit sr 985Plavi je ja msm u ovoj temi rekao da je dovoljno gliste proprati i zamrznuti i msm da nema tu nikakvih problema sa zemljom osim ako ne natrpas 10 glista u akvarij