Srpanj 19, 2025, 15:06:37 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: gliste  (Posjeta: 17853 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline darx

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • Turtles before hoes
Odg: gliste
« Odgovori #50 u: Prosinac 07, 2010, 23:20:59 poslijepodne »
Crvi za pecanje dođu kod nas 5 kn kutija. (to su oni uzgojeni za ribiciju, vjerovatno su dohranjivani i tretirani...)

Također su svojevremeno prodavali durbahere, ne znam dal jos prodaju ( durbaher-neka vrsta pijavice, s njom se love somovi) nekih 10 kn je dosao.
Ja sam napisao da mozete iste crve uzgojiti na onaj nacin (kanta iznutrice) ali je malo odvratan. Ti crvi su onda prava poslastica za ribe pogotovo jer nisu nicim tretirani.

Vjerujem da ovi koji se prodaju za 5 kn. po posudici imaju na sebi kojekakve arome da privuku ribe.

Offline sifra100

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • život je bajka !!!!!!!!!
« Odgovori #51 u: Prosinac 07, 2010, 23:24:15 poslijepodne »
Crvi za pecanje dođu kod nas 5 kn kutija. (to su oni uzgojeni za ribiciju, vjerovatno su dohranjivani i tretirani...)

Također su svojevremeno prodavali durbahere, ne znam dal jos prodaju ( durbaher-neka vrsta pijavice, s njom se love somovi) nekih 10 kn je dosao.
Ja sam napisao da mozete iste crve uzgojiti na onaj nacin (kanta iznutrice) ali je malo odvratan. Ti crvi su onda prava poslastica za ribe pogotovo jer nisu nicim tretirani.

Vjerujem da ovi koji se prodaju za 5 kn. po posudici imaju na sebi kojekakve arome da privuku ribe.
ne to nema veze sa time sta ti pišeš jer ja nisam zato pitao nego zato jer najobičniji crvi za ribičiju bijeli prije nego sto se zakukulje mijenjaju boju kako sam napisao ? ili ne ??
ma život je lijep ???????

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #52 u: Prosinac 08, 2010, 00:03:17 prijepodne »
Ma mijenjaju boju ali nemaju tako intenzivnu žutu i crvenu boju kao oni kupovni za 5 kn.  ;)

Offline biosvera

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #53 u: Prosinac 08, 2010, 08:54:08 prijepodne »
ja mislim da je ova tema otvorena za gliste a mi smo sa vremenom prešli na crve :D :D

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #54 u: Prosinac 08, 2010, 08:58:42 prijepodne »
Ja sam svoje ribe hranio i sa Zelenim Gusjenicama i sa zadovoljstvom su ih smazali  8)

Offline biosvera

• Punopravni član
« Odgovori #55 u: Prosinac 08, 2010, 09:04:42 prijepodne »
kada se bolje pogleda ribama netreba kupovat hranu sve mi možemo nac u prirodi :)

Offline friski

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Koprivnica
« Odgovori #56 u: Prosinac 08, 2010, 09:29:33 prijepodne »
Sjećam se naprimjer da su crvenperke uvijek rađe grizle na obojane crve. Najčešće sam na takmičenju koristio crvene i žute. Vjerojatno ih lakše primjete u vodi.
Juwel Rio 180 biljni, 3x30 W Gro-Lux+Aquastar, Nutrafin CO2, Juwel Reflektori
DIY 72l - Multići: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43091.0
Kozinjak 38 l: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50506.0

Offline biosvera

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Prosinac 08, 2010, 09:36:23 prijepodne »
friski jesu li bolji crvi ili gliste za pecanje -?

Offline friski

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Koprivnica
« Odgovori #58 u: Prosinac 08, 2010, 10:01:03 prijepodne »
Ovisi što loviš. Ako hoćeš uhvatiti crvenperke, bjelke,..... u prijevodu kedere za mamce za somove, štuke..... onda crvi a ako loviš veću ribu kao što su diveri, patuljani, somovi... onda gliste ali tip gliste ponovo ovisi o tipu ribe koju loviš.
Juwel Rio 180 biljni, 3x30 W Gro-Lux+Aquastar, Nutrafin CO2, Juwel Reflektori
DIY 72l - Multići: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43091.0
Kozinjak 38 l: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50506.0

Offline sifra100

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • život je bajka !!!!!!!!!
« Odgovori #59 u: Prosinac 08, 2010, 10:17:26 prijepodne »
Ma mijenjaju boju ali nemaju tako intenzivnu žutu i crvenu boju kao oni kupovni za 5 kn.  ;)

ma to plavi  ;) to sam htio čut  :D :) več sam se zamislio dali se ja to dobro sječam ili ne  :D :D :D
ma život je lijep ???????

Offline guppy world

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb / 095 55 27 695
  • 095/5527 695
« Odgovori #60 u: Prosinac 08, 2010, 11:29:58 prijepodne »

ma to plavi  ;) to sam htio čut  :D :) več sam se zamislio dali se ja to dobro sječam ili ne  :D :D :D

Stojadine, opet zahebavaš ljude!  X-(

Offline brabus

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #61 u: Siječanj 05, 2011, 00:16:34 prijepodne »
E ovo sa glstama moram probati, stvarno nisam znao da se to smije, thx!!!!!!!!!

Offline aterik

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #62 u: Veljača 06, 2011, 14:10:02 poslijepodne »
Nesmiješ hraniti crve jer se onda brzo ukukolji ili pocrkaju...

Šifra probaj crvima dati malo hrane dobro umješanu u crvenu slatku papriku ili u vitamin B pa češ vidjeti kako se u roku od par sati obojaju crvi.

Hajde neka se javi još koji pecaroš  :D :D :D

Kad se već traže ribolovci, recimo da razjasnim priču sa crvima u boji. Nekad davno tata mi se profesionalno bavio sportskim ribolovom pa smo uvijek pripremali hranu i mamce za ribe sami prije takmičenja. Tako sam i proizvodio crve doma (naravno mama se s time baš nije složila :):):)) . Recimo dok su crvići još mali odvoje se i stave u brašno ili sl da se očiste. Tada se uzme recimo pašteta i u nju se umiješa prah sa bojom za crve (to sam nekad kupovao u specijalnim šopovima u Italiji i Austriji), crvene, žute, narančaste...... Pašteta se promiješa sa prahom i na kraju se crvići usipaju u tu posudu. Dan ili dva crvići jedu tu smjesu i iznutra poprime boju.
Eto crvi sa bojom su atraktivniji za neke ribe od bijelih... Nadam se da to riješava diskusiju oko bojanja crva. ;)
sve točno kako je napisano... uz mogućnost korištenja  raznih podloga npr. pluća, slezena, jetrica itd.  treba samo paziti na količinu, ako je crvići ne stignu pojest stvara se neugodan miris... sama veličina ovisi o vrsti muhe od koje uzgajamo crviće... ako se stave na hladno i suho mogu živjeti i do dva mjeseca...
samo za jedan ribolov trošio sam oko 0,5 kg crvića, pa sad računajte koliko je to za 25 godina... :) :) :)
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja

Offline c.e.z

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Udomljujem vjeverice
« Odgovori #63 u: Veljača 28, 2011, 01:48:41 prijepodne »
ja sam kao klinac znao zapiknut noz u zemlju i onda s njim micat lijevo-desno kako bi se napravile vibracije u zemlji, gliste to shvatile kao da pada kisa i izlazile bi van. al kasnije smo skuzili da ribe ovdje na Kupi najbolje grizu ni manje ni vise nego na lignje =)
ima tu jedan restoran koji super sprema lignje pa smo svaki put trazili u kuhinji ostatke i s tim pecali, nema sto nije grizlo

Offline biosvera

• Punopravni član
« Odgovori #64 u: Veljača 28, 2011, 11:34:30 prijepodne »
znači zabode s nož u zemlju i miče se ljevo desno pa gliste izlaze??? a koliko dugo se mora nož micat ljevo desno i gliste izlaze van samo na tom mjestu ili i u krugu od 1-2m??'

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #65 u: Veljača 28, 2011, 11:43:56 prijepodne »
znači zabode s nož u zemlju i miče se ljevo desno pa gliste izlaze??? a koliko dugo se mora nož micat ljevo desno i gliste izlaze van samo na tom mjestu ili i u krugu od 1-2m??'

Ma možeš i nogom lupkati po tlu 10-15 min. Tak' kornjače love gliste pa ne bih rekla da ne znaju što rade.  :D

Offline c.e.z

• Punopravni član
  • Udomljujem vjeverice
« Odgovori #66 u: Veljača 28, 2011, 11:46:44 prijepodne »
Pa mices ga par min znaci zapiknes ga i onda okomito na ostricu, znaci ne kao da rezes s mjim. I pazi da pritom ne pretjerano savijad noz jer bi mogao puknut.izadje ih dosta u krugu cca metar oko noza,ovisno koliko je dugacak noz. Ma probaj i vec nakon par pokusaja ces bit vrhunski majstor  :up:

Offline c.e.z

• Punopravni član
  • Udomljujem vjeverice
« Odgovori #67 u: Veljača 28, 2011, 11:48:00 prijepodne »
znači zabode s nož u zemlju i miče se ljevo desno pa gliste izlaze??? a koliko jdugo se mora nož micat ljevo desno i gliste izlaze van samo na tom mjestu ili i u krugu od 1-2m??'

Ma možeš i nogom lupkati po tlu 10-15 min. Tak' kornjače love gliste pa ne bih rekla da ne znaju što rade.  :D
Radije metni zeca pa nek on lupka :P

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #68 u: Veljača 28, 2011, 19:00:21 poslijepodne »
Majjednostavnije uzmete lopatu iskopate zemlju malo i prevrtite rukama po zemlji i nac cete glista koliko zelite.Ja osobno hranio sam apirstrogamme cacatoudies 2x tjeedno glistama i nikakvih problema govorim u prošlosti jer sad odlaze i dolaze barbusi koje cu također hraniti glistama 2x tjedno pa nevjerujem da ce biti problema  :up:

Offline biosvera

• Punopravni član
« Odgovori #69 u: Ožujak 01, 2011, 11:42:07 prijepodne »
moje ribe dobivaju gliste nedeljom i ja mislim da gliste prenose užasno puno prljaštine i bolesti u akvarij ako se dobro ne isperu i ako se sva ona zemlja iz njih ne istisne vana ovo da se kopa bi ja ali mi je puno dvorište biljka koje mama uzgaja i one tatine trave koja mora stalno bit pokošena i koja je uvezena od bog zna kud zak da ja lopatu mogu otpisat :up:

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #70 u: Ožujak 01, 2011, 19:28:46 poslijepodne »
moje ribe dobivaju gliste nedeljom i ja mislim da gliste prenose užasno puno prljaštine i bolesti u akvarij ako se dobro ne isperu i ako se sva ona zemlja iz njih ne istisne vana ovo da se kopa bi ja ali mi je puno dvorište biljka koje mama uzgaja i one tatine trave koja mora stalno bit pokošena i koja je uvezena od bog zna kud zak da ja lopatu mogu otpisat :up:
Biosvera vidis sto sam boldirao  :question: pa odat ces oca policiji ili nekoj tajnoj sluzbi pa ce bit sr :-X
985Plavi je ja msm u ovoj temi rekao da je dovoljno gliste proprati i zamrznuti i msm da nema tu nikakvih problema sa zemljom osim ako ne natrpas 10 glista u akvarij  :up:

Offline c.e.z

• Punopravni član
  • Udomljujem vjeverice
« Odgovori #71 u: Ožujak 01, 2011, 19:33:12 poslijepodne »
Biosvera vidis sto sam boldirao  :question: pa odat ces oca policiji ili nekoj tajnoj sluzbi pa ce bit sr :-X
985Plavi je ja msm u ovoj temi rekao da je dovoljno gliste proprati i zamrznuti i msm da nema tu nikakvih problema sa zemljom osim ako ne natrpas 10 glista u akvarij  :up:
lol :D :D :D :D :klap: :up: