AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, -240 l
- temperatura, -28,5
- parametri vode: pH-6, NO2-0, NO3-25, GH-1 i KH-3
- vrijeme od pokretanja akvarija,-1 god
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice,-1mj.
- koliko često i koliko mijenjate vode-jednom tjedno 70 l
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija-Da
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) -vanjski filteri JBL-1500l/h,Ehim-600l/h,
- način i periodi čišćenja filter materijala -svaki tjedan pred filter spuzve, jednom mjesecno pola filtera pa tjedan nakon drugu polovicu
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) -spuzve,keramiku,smbionit.
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? -panjevi i nema sluzi
- grijač-300W
- pumpa za zrak - imam za spuzva filter
- CO2 sustav – kakav - Ne
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.)-Eays carbo 4ml na dan,FFM
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka-Neonke-13kom,diskusi-5kom,botie-2kom,ancintrusi-6komada+nekoliko malaca starih 1mj. koji su se izlegli,coridorasi-4kom,sijamki algojed-2kom
- starost ribica -najstarije godinu i 3mj,
- ima li potencijalnih „terorista“ -Drugi diskusi
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) -2 puta dnevno Tetra-listici (zuti,crveni,zeleni),jbl-granule, govede srce, kuhani grasak, smrznuti crvi, gamberi. vitamini-avitol jbl
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) -nema
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris)-nema
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke-ne trunu
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma-Naglo mrsavljenje,bijeli izmet,skrivanje iza i pod panjeve,jedan coridoras mi se cini malo napuhnut i neoke koda da su se izdeformirale.
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima...-Nema promjena
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...)-skriva se i ne uzima hranu
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...)-Uglavnom normalan
- kad su se simptomi prvi puta uočili -prije 6mj., od tad se borim sa istim problemom
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima -Spirohexol
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? Trenutno nisu vidlivi simptoni na ribama osim, sto su uplasene,a kod hranjenja izadu sve osim jednog najmanjeg diskusa kojeg drugi diskusi natjeravaju
- stanje ostalih stanovnika-za sad na izgled dobro
Od kad imam diskuse javlja se isti problem, na izgled sve stima i dogodi se da naglo smrsvi i ugine. Zadnji diskus koji je uginuo je ovaj na slikama. Uginuo je u ponedeljak ,a ja sam pimjetio u subotu da nesto ne stima jer nije izasao na haranjenje.
Tretirani su nekoliko puta spirohexsolom i nematolom, ali bolest se vrati.
Voda je iz osmoze+mineralizator