AKVARIJ:
- dimenzije/litraža: 112l
- temperatura: 37c
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH : ph povišen u zadnje vrijeem zbog loše vode, skoro pa 8
- vrijeme od pokretanja akvarija: 1 ipo god
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice: 1 mj
- koliko često i koliko mijenjate vode: tjedne izmjene cca 20%
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija: da
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) : eheim pick up 2012
- način i periodi čišćenja filter materijala : svaka tri tjedna otprilike (nekad samo gornju vatu koja pokuvi svo smeče u sebe)
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) : spužva,vata i keramički valjčići
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? ne
- grijač: atman 100W
- pumpa za zrak ne
- CO2 sustav – kakav ne
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) FFM, EC i željezo od easy lifea
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka :guramija, 2 botie, 3 ženkle bette, ancitrus , sijamac i 2 šverta
- starost ribica : sve starije ,kod mene sve skoro vec god dana, osim švertova prije par dana dolsi
- ima li potencijalnih „terorista“ ne
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) 1x dnevno, mjepam, sak energy i standars, suhi blodwormsi i tetra listici
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) Prije 5 daan dobivena dva šverta
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) ne
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke ne
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma:
Bettan je naglo smšavio i proteklih par dana, inace skoro crni a sada potpuno bljed, skupljene peraje ,letargičan.Ali jede hranu
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... Skupljene peraje nece da se šepuri
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) uzima hranu,neskriva se
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) nisam uopce vidjela izmet
- kad su se simptomi prvi puta uočili , prije cca 4 dana, ubrzo nakon dolaska 2šverta
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? 1 bettan bolestan
- stanje ostalih stanovnika, dobro
Prije 5 daan (mozda i više) sam dobila na pokolon 2 šverta (m i ž) jbg nisam imala gdje s njima.Mužjak izgleda ima skrivljena leđa pa sav jadno izgleda, ali živahan i jede.
Prie nego sam dobila svertove, bettana sam prebacila u kotilicu u taj aq privremeno (dok njegov aq nesredim) i ubrzo nakon prebacivanja, i dolaska švertova, oslabio je, bljed, letargičan, ali jede, i uzasno mršav!
Odmah sam pomislila da nisu paraziti?
jel moguce da su ih svertovi prenjeli?

Inace u tom aq je jos jeda betta mužjak odvojen u kotilicu,ali on je ok