Srpanj 07, 2025, 17:48:35 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: vitamini  (Posjeta: 3957 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sarita

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
vitamini
« u: Travanj 27, 2010, 16:37:01 poslijepodne »
Koliko često je preporučljivo ribama davati vitamine?
Pošto mi je u akvariju sve razmrdano s ribama i biljem danas sam kupila vitamine od JBL-a.Piše kako se dozira,ali ne i koliko u kontinuitetu. -?
Pretpostavljam sad češće ako im je imunitet slab,ali planiram i kasnije.

Offline sibor

• Punopravni član
Odg: vitamini
« Odgovori #1 u: Travanj 27, 2010, 17:48:18 poslijepodne »
Ja ih dajem jednom na tjedan. Možeš ih nakapati na hranu prilikom hranjenja, pa  ih se manje troši.

Offline Brancinko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • From the beginning !!!
    • Čarolija balona
« Odgovori #2 u: Travanj 27, 2010, 18:10:31 poslijepodne »
Ja ih dajem jednom na tjedan. Možeš ih nakapati na hranu prilikom hranjenja, pa  ih se manje troši.

Tako i ja radim. :up:

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #3 u: Travanj 27, 2010, 23:04:32 poslijepodne »
ja svojima dajem vitamine svakodnevno-atvitol

Offline Brancinko

• Punopravni član
  • From the beginning !!!
    • Čarolija balona
« Odgovori #4 u: Travanj 27, 2010, 23:17:01 poslijepodne »
ja svojima dajem vitamine svakodnevno-atvitol

Ja svojima hranu rastopim sa Serra Fishtamin-om.

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
« Odgovori #5 u: Travanj 27, 2010, 23:24:50 poslijepodne »
Ja svojoj zlatnoj ribi dajem svaki dan (sera), na hranu kapnem jednu kapljicu i onda joj dam..i mogu reći da puno bolje izgleda od kad joj redovito dajem...inače boluje septicemie...i vitamini joj super pašu..primjetio sam da su joj ljuske kao ispolirane...

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #6 u: Lipanj 16, 2010, 09:36:34 prijepodne »
Vitamine je botrebno davati jednom tjedno u propisanoj dozi za određenu litražu vode a malo povečati ako u akvariju imamo puno riba.

Naime, gotovo sva suha hrana već u sebi ima dodane vitamine ali isto kao što hrana nakon stajanja oksidira i izgobi svoju hranjivu vrijednost to se događa i sa vitaminima.

U slučajevima kada su ribe bile pod stresom zbog bilo kojeg razloga, a posebice nakon provedenog liječenja potrebno je provesti terapiju podizanja imuniteta riba i popravljanja kvalitete akvarijske vode na takav način da vitamine dodajemo kroz cca tjedan dana:

1. dupla doza FFM-a
2. dupla doza od preporučene vitamini
3. dupla doza FFM-a
4. dupla doza vitamina
5. propisana doza FFM-a
6. propisana doza vitamina
7. promjena cca 35% vode

U ovu bi terapiju možda trebalo uvrstiti i jedan novi pripravak od Easy Life: Voogle a koji je pokupio nagradu za odličan proizvod u akvaristici ove godine.

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #7 u: Lipanj 16, 2010, 10:38:35 prijepodne »
za šta služi voogle?
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #8 u: Lipanj 16, 2010, 10:45:00 prijepodne »
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline sibor

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 20, 2010, 16:25:44 poslijepodne »
Dajem ih jednom tjedno u propisanoj dozi na litražu akvarija. Znam ih često nakapati na hranu prilikom hranjenja.

Offline Tomo64

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #10 u: Studeni 10, 2010, 21:55:02 poslijepodne »
Jel netko koristi tetravital? Vidim da piše da se dodaje u vodu svaka 4 tjedna. Mogu li nakapati to čudo u hranu?

Offline frankovicf

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Prosinac 22, 2010, 20:01:59 poslijepodne »
Jel netko koristi tetravital? Vidim da piše da se dodaje u vodu svaka 4 tjedna. Mogu li nakapati to čudo u hranu?
Uh...pa ne piju ribe vodu ljudi..
Nije da pametujem ali svašta čujem svi vitamini u tekućem su stanju i dodaju se prema uputstvima na hranu pričeka se par minuta i onda daje ribama.
Kao što previše hrane prlja vodu zamislite sirup u vodi što napravi X-(...jednom tjedno uvrh glave i to na hranu..

Offline brabus

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Siječanj 04, 2011, 22:52:10 poslijepodne »
Zar hrana koje se dodaje nije već obrađena vitaminskim dodacima? Ja sam to dodavao davno prije i nisam se baš uvjerio u neka poboljšanja, mislim da je efektnija tjedna promjena desetak posto vode od vitamnizirinja ...)mislim da je to malo marketinga a puno manje efekta...

Offline frankovicf

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Siječanj 06, 2011, 20:58:04 poslijepodne »
Zar hrana koje se dodaje nije već obrađena vitaminskim dodacima? Ja sam to dodavao davno prije i nisam se baš uvjerio u neka poboljšanja, mislim da je efektnija tjedna promjena desetak posto vode od vitamnizirinja ...)mislim da je to malo marketinga a puno manje efekta...

Malo sam u cajtu,je u pravu si samo ima hrana i hrana u pravilu cijena određuje kvalitetu i na žalost kupuje se niskoenergetska hrana tj,osnovna takva je i cijena,takva hrana ne može pružiti maximum kao na primjer premim hrana,tako je i kod ljudi i pasa i mačaka imaš kilu nečeg što je jel isto,a nije kila npr.teletine nije isto što i kila govedine,primjer pedigre pal i royal canin i sl.
Tako da je i proizvođač da ponudi opciju kao opet naglašavam sve segmente prehrane napravio dodatke vitamina,minerala itd.
Ali nemojmo zaboraviti da dobro izbalansirana hrana gotova je daleko bolja i sigurnija od naših domaćih radova.
Zašto,vrlo jednostavno ako je firma kvalitetna onda za svaku jedinku(vrstu) nudi za nju najbolji omjer hranjivih tvari,a mi samo nagađamo i vodimo se onim biger-better što u konstanti na duži period može dovesti do neželjenih posljedica i rezultata.
Jer neka vrsta treba više proteina,manje masti i obratno,a tu je kalcij i svi minerali,vitamini(višak vitamina hiper vitaminoza) i tako to unedogled ima puno nepoznavanja na polju nutricionizma od strane konzumenata i događaju se na žalost nepredvidive poteškoće.
Zato je moja preporuka ako se može uvijek kvalitetnije jer na kraju ste uštedili,a imate zadovoljstvo.
To je inače i moj moto na svim područjima i koristim ga od kada sam se vratio iz Dojča prije dvadeset godina i nisam se nikad prevario.

Offline div

• Punopravni član
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #14 u: Veljača 16, 2011, 10:08:11 prijepodne »
Sory gore nisam naveo radi se o JBL atvitol
multivitaminska emulzija sa esencijalnim aminokiselinama. :up: