Zar hrana koje se dodaje nije već obrađena vitaminskim dodacima? Ja sam to dodavao davno prije i nisam se baš uvjerio u neka poboljšanja, mislim da je efektnija tjedna promjena desetak posto vode od vitamnizirinja ...)mislim da je to malo marketinga a puno manje efekta...
Malo sam u cajtu,je u pravu si samo ima hrana i hrana u pravilu cijena određuje kvalitetu i na žalost kupuje se niskoenergetska hrana tj,osnovna takva je i cijena,takva hrana ne može pružiti maximum kao na primjer premim hrana,tako je i kod ljudi i pasa i mačaka imaš kilu nečeg što je jel isto,a nije kila npr.teletine nije isto što i kila govedine,primjer pedigre pal i royal canin i sl.
Tako da je i proizvođač da ponudi opciju kao opet naglašavam sve segmente prehrane napravio dodatke vitamina,minerala itd.
Ali nemojmo zaboraviti da dobro izbalansirana hrana gotova je daleko bolja i sigurnija od naših domaćih radova.
Zašto,vrlo jednostavno ako je firma kvalitetna onda za svaku jedinku(vrstu) nudi za nju najbolji omjer hranjivih tvari,a mi samo nagađamo i vodimo se onim biger-better što u konstanti na duži period može dovesti do neželjenih posljedica i rezultata.
Jer neka vrsta treba više proteina,manje masti i obratno,a tu je kalcij i svi minerali,vitamini(višak vitamina hiper vitaminoza) i tako to unedogled ima puno nepoznavanja na polju nutricionizma od strane konzumenata i događaju se na žalost nepredvidive poteškoće.
Zato je moja preporuka ako se može uvijek kvalitetnije jer na kraju ste uštedili,a imate zadovoljstvo.
To je inače i moj moto na svim područjima i koristim ga od kada sam se vratio iz Dojča prije dvadeset godina i nisam se nikad prevario.