Srpanj 12, 2025, 11:55:09 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Češnjak u vodi  (Posjeta: 1724 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline klavirka

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Češnjak u vodi
« u: Studeni 29, 2009, 12:00:13 poslijepodne »
isprobao sam razne lijekove na ribicama ali nisu djelovali.negdje sam čitao da pomaže kad se stavi češnjak u vodu. imam platije,skupljene su im peraje i drže se na dnu u čošku akvarija u kojem nema ništa osim vode jer je karantenski.može li mi netko reći koliko dugo se češnjak mora držati u vodi i koliko se stavlja na 10 litara vode.

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
Odg: Češnjak u vodi
« Odgovori #1 u: Studeni 29, 2009, 13:25:12 poslijepodne »
Kak je odjednom taj cesnjak postao tak popularan u sltakovodnoj?
Ovdje je jucer pokrenuta tema o tome.

Mislim da najprije trebas nabaviti propisno velik akvarij za karantenu, jer 10 litara to sigurno ne moze biti, onda srediti vodu i filter u tom karantenskom akvariju, a tek onda razmisljati o lijecenju ribe...jer ako je voda unutra losa, ni jedan lijek ti nece pomoci.
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #2 u: Studeni 30, 2009, 11:13:07 prijepodne »
Kak je odjednom taj cesnjak postao tak popularan u sltakovodnoj?
Ovdje je jucer pokrenuta tema o tome.

Mislim da najprije trebas nabaviti propisno velik akvarij za karantenu, jer 10 litara to sigurno ne moze biti, onda srediti vodu i filter u tom karantenskom akvariju, a tek onda razmisljati o lijecenju ribe...jer ako je voda unutra losa, ni jedan lijek ti nece pomoci.

Upravo kako je kolega napisao. Moraš popraviti vodu u svom akvariju i onda se ovakve bolesti neče pojavljivati, a ako je loša voda i kada ribice u karanteni izliječiš i vratiš ih nazad u akvarij, opet će se pojaviti bolest...

Daj nam više podataka o akvariju, broju riba, filtraciji i kemijskom sastavu vode da vidimo gdje je problem i kako ga riješiti, pozdrav

Offline drago

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • VODENA LISICA
« Odgovori #3 u: Siječanj 21, 2011, 20:27:28 poslijepodne »
Prekjučer sam tu nešto čitao pa sam čisto onako,preventivno,ogulio dva režnja češnjaka pa sam ih vezao najlonom i spustio u aq.Primječujem da su ga ribe onako malo oglodale.Čak sam vidio jednog malog čistača kako ga sisa.
« Zadnja izmjena: Siječanj 21, 2011, 21:36:34 poslijepodne od drago »
VODENA LISICA