Srpanj 28, 2025, 06:43:13 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Smrt=((  (Posjeta: 1109 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline markoni17

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 34
Smrt=((
« u: Siječanj 12, 2011, 18:57:28 poslijepodne »
corydoras paleatus mi je uginuo... imao sam 2 kupljeni prije 2 mjeseca...bilo je sve sjajno, jos sam potrefio da je jedan muski a drugi zenski i jos su se prije 2 tjedna natjeravali i cak sam imao i desetak jajasca sveukupno a posto sam pocetnik i nemam kotilicu ni nista pa se nisam uzbuđivao to jest nisam imao namjeru povecavanja broja stanovnika akvarija... i danas dođem sa faksa i nađem mrtvog coridorasa, bez ikakvih znakova, upozorenja, jucer je bilo sve normalno, jeli normalno, plivali i sve... nisam uocio nikakve promjene na tjelu, osim sto je imala jako bijeli trbuh i pomalo napuhnut... hranio sam ih sa obicnim tableticama za dno od tetre...
osim njih jos imam 2 coridoras pande, jedog ancistrusa i 5 kardinal tetri...
akvarij je startan prije otprilike 2 i pol mjeseca... ostale ribice se normalno ponasaju, sve po starom... sad ne znam u cemu je stvar.. :roll:
akvarij inace 54 litre, mislim da je onaj aquastar... imam ispod vulkanit i sljunak... od pocetka jos gnojim bilje sa profitom i EC...temp 24,25
Tek u jesen otkriju se boje krošanja, sve su slične u leto zelene!!

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
Odg: Smrt=((
« Odgovori #1 u: Siječanj 12, 2011, 20:37:18 poslijepodne »
Ja ih imam 6 malih imaju mozda cca 4 mjeseca i nikakvi znakovi brcici su im super ljepo se razvijaju al sporo rastu.Mozda trbusna vodenica  :question:

Offline markoni17

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Siječanj 12, 2011, 21:15:20 poslijepodne »
imao je i moj brkove pol metra, :) peraje ogromne razvijene lijepo i sam odjednom  :dead:... a ovaj drugi, to jest mislim da je druga, sve u redu, ne pokazuje nikakve znakove da nes nije ok...stvarno mi nije jasno...

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Siječanj 13, 2011, 09:38:23 prijepodne »
Da, ili je uginuo zbog trbušne vodenice ili zbog "zastoja ikre" (upala jajovoda). Međutim, najčešći je uzrok tim pojavama loša kvaliteta vode, slaba filtracija, pretjerano hranjenje riba i dr.

Vodu mijenjaj jednom tjedno cca 30%, ribe hrani jednom dnevno po malo a jednom tjedno post, na izlaznu cijev iz filtera stavi dodatak u obliku slova Y tako da jedan kraj usmjerava mlaz vode prema dnu te tako sa dna diže amonijak, nitrate i fosfate a drugi neka je usmjeren prema površini da ju mreška i tako otapa kisik. Ako u filteru imaš vatu izvadi ju napolje i zamjeni ju sa akvarijskom spužvom sa što sitnijim otvorima.

Bilo bi dobro odmah napraviti promjenu cca 40% vode (dobro usisati podlogu) i uliti duplu dozu Easy Life FFM-a a slijedeći dan duplu dozu vitamina.

Sretno.

Offline markoni17

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Siječanj 13, 2011, 19:08:23 poslijepodne »
hvala na pomoci... ostale ribice su zasada super... imam jos jedno pitanje: imam ancitrusa kod kojeg se dosta cesto javljaju promjene boje, to jest ima jedno podrucje u obliku kruga iznad glave koje mjenja boju, to jest nekada je normalno onako crno a sa vremenom se pojavi neka bjelkasta boja i bude tako jedan dan i drugi je opet sve normalnoi postao je jako agresivan, ima jedan panj koji ako se neko priblizi odma napada i pocne proganjat po cijelom akvarija( i on mi je jedan osumljecenik mozda za smrt coridorasa)

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #5 u: Siječanj 13, 2011, 19:21:56 poslijepodne »
Koliko ti je litara akvarij imas li temu otvorenu o svom akvariju da vidimo  :up:

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #6 u: Siječanj 14, 2011, 09:07:02 prijepodne »
Markoni, očito da nešto ne valja u tvom akvariju čim ribe ugibaju a drugima se pojavljuju "bijele" fleke. Bijele fleke znaju biti ili znak iziritiranosti kože amonijakom, nitratima, klorom, fosfatima... ili pak vanjsko obilježje neke bakterijske infekcije a kako bismo mogli točno kazati o čemu se radi moramo imati fotografiju ribe i ispunjen upitnik o bolesti riba koji se nalazi ispod moga posta.

Ne budi lijen, fotografiraj ribu i ispuni upitnik pa se čujemo, pozdrav.