akvarij 54 l,aktiviran prije vise od mjesec dana,ribe naseljene u 3 tj.,filter jos nisam opro posto jos dobro radi,ribice 3 divlja carassius auratus (svaka ima 4 cm drzim ih trenutno u akvariju do proljeca tak da tad dobit ce i vanjsko jezerce) hranim ih Purininom Friskies Multifloc,za napomenut da imam u drugoj goledi par istih riba da imaju svaka dovoljno prostora i su zivahne i zdrave tak da sinoc sam u akv. promjenio vodu i sad da probam im dat graska pa da vidimo..
Mogu im dat onog iz konzerve ili da kupim na plac malo pa da ja skuham?
Ovako, imaš previše riba za tu litražu akvarija.
S obzirom da imaš ribe koje puno jedu isto tako i jako prljaju i mute vodu najvjerojatnije je to reakcija riba na lošu kvalitetu vode i neraznoliku hranu.
Savjet je slijedeći:
1. dan promjena 50% vode
2. dan u akvarij uliti duplu dozu Easy Life FFM-a
3. dan u vodu sipamo duplu dozu vitamina JBL "Avitol" ili Sera "Fishtamin"
4. dan dupla doza FFM-a
5. dan dupla doza vitamina
6. dan ništa ne dodavati
7. dan promjena vode 35% i dupla doza FFM-a
8. dan normalna doza vitamina
Vodu i ubuduće mijenjaj jednom tjedno cca 30% s time da usišeš nečistoče sa dna a filter peri u akvarijskoj vodi barem jednom mjesečno
Također obavezno jednom tjedno ribama dodati vitamine (nakapati na hranu ili direktno u vodu)
Obavezno probaj ribama svaki dan davati drugu biljnu hranu: spirulina, granulice, lističe, kuhana tikvica, kuhana blitva, kuhani kelj, kuhani špinati i dr.
Ako i nakon svega što sam napisao tvoje ribe budu imale bijeli končasti izmet tada se radi o parazitima (nematode) i morat češ cijeli akvarij liječiti (predlažem, jer se meni pokazao kao najbolji) sa Serinim lijekom "Nematolom".
Grašak se daje samo ako ribe imaju začep a kod tvojih riba to nije slučaj i to se daje zamrznuti grašak a nipošto onaj iz konzerve jer u njemu ima konzervansa, javljaj nam što si poduzeo i obavezno pošalji koju fotografiju ribe sa bijelim izmetom, pozdrav i sretno.