tesko da bih ti ja mogao biti kompetentan, ali posto sam i ja friski pocetnik, i puno sam izgnjavio ljude za pomoc i objasnjenja, da ti probam odgovoriti, a netko iskusniji/pametniji ce ispraviti ako ja sto pogresno napisem...
Nisi nista napisala, a na slikama ne vidim, ima li u akvariju zivog bilja? tekucine za pripremu vode i nisu nuzne, ako si pustila da voda odstoji, iako je nekako sigurnije rjesenje staviti par kapi toga, pogotovo sto si odmah ubacila ribe unutra. Bettu ti je najbolje drzati samu, u nekom manjem akvariju, sto manji to bolji, nemoj ici ispod nekih 10L. Nikako ne s drugim ribicama, posebice ne s ovima o kojima ti pricas. I uz nekakvu zivu biljku. Koliko su meni rekli, bettu mozes i u neciklirani akvarij, s time da ti je nekakva kemija za prirpemu vode (odstajale) neophodna, kao i redovite izmjene vode, u pocetku. BEZ plasticnih ukrasa.....
Neonke su jatne ribe, 3 komada tesko da mozes smatrati jatom, tako da, ako si bas zagrijana za njih, nabavi ih puno vise, tocan broj ce ti netko strucniji reci s obzirom na velicinu akvarija. Nisam shvatio, gdje su sad te ribe koje spominjes, dali su i one vec u akvariju ili ih tek planiras nabaviti?
Ako si cijelo ovo drustvo utrpala u akvarij bez ikakve pripreme.....po svemu sto sam procitao, sanse da to sve bude dobro su jako male.... ja sam istu gresku napravio, samo sa zlatnim ribicama. Frisko natocena voda iz pipe, malo aquasafe-a, i ribice odmah direktno u akvarij. Jos sam uredno svakih par dana kompletnu vodu bacao i naljevao novu (jer je stara nakon 3-4dana bila jako prljava i osjetila se), dakle ne izmjena vode, vec promjena. Na neku ludu srecu, ribicama nista nije bilo, ali to ne znaci da je to ok i da tako treba. U svakom slucaju, nakon jako puno citanja foruma, citanja kojekakvih prirucnika i upustava, lagano sam skuzio sto smijem, sto ne smijem, i nema vise prljave vode, nema nikakvih problema, ribice mi djeluju puno sretnije, veselije, a tako i ja.....