Srpanj 21, 2025, 18:18:47 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: problem pomoc  (Posjeta: 1825 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zareST

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 41
problem pomoc
« u: Studeni 05, 2010, 12:03:47 poslijepodne »
...prije 4 dana san starta aqua, ciklidni setup,
...u aqua san stavia pijesak (dobro ispran), kamenja (dobro isprana i dezinficirana), kompletno novi filter materijal, filter fluval 305 (dezinficiran), od kemije san stavia water conditioner od nutrafina i sutra dan san stavija jbl filter start bakterije te dan posli san stavija dva, tri listica hrane radi bakterija.

...i evo sad problema, 5 dan na povrsini vode mi se pojavila neka sluz, slicna je masnoci koja nastje zbog viska proteina samo sta ova sluz kad se voda uzburka pliva po aqua i lijepi se di kod stigne bas kao sluzava slina :o :o :o :o :o :o

...ako san falia postavit temu skuzajte

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: problem pomoc
« Odgovori #1 u: Studeni 05, 2010, 12:09:36 poslijepodne »
Nema brige i straha, to su bakterije a njih pokupiš ubrusom sa površine vode. Kada se voda bude izbalansirala a ako ne budeš pretjerano hranio svoje ribe više se neće pojavljivati.

Offline KEKE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #2 u: Studeni 05, 2010, 13:53:06 poslijepodne »
upravo tako, sada na početku te pojava tih bakterija i raznoraznih algi netreba previše brinuti, proci ce samo od sebe kada se akvarij ustabili...

Offline zareST

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Studeni 05, 2010, 16:31:45 poslijepodne »
...prosli biljni aqua mi je bija unisten zbog te sluzi jer mi se stvarala 4miseca bez prestanka, ima san par riba tako da hranjenje nije bilo upitno!

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #4 u: Studeni 05, 2010, 16:35:41 poslijepodne »
kakve je boje ta sluz, stvara se samo na površini ili se lovi i po dnu i kamenju i bilju?

Offline zareST

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Studeni 05, 2010, 17:21:42 poslijepodne »
...sluz je prozirne boje, na povrsini vode stvorila je sloj koji se prilikom uzburkivanja vode razbija na male komadice koji se rasprsivaju po cilom aqua i izgleda kao neka "slina" koja pliva u vodi, pojavila se na dva mista na podlozi, na smedim djelovima
...ista stvar mi se dogodila prije pola godine kad san slozija jedan biljni aqua, sve je bilo super i nakon 15 dana pocela mi se stvarat ista stvar, ja bi je skupia sa povrsine al ona bi se u jednu vecer opet stvorila, mislia san da ce proc za par dana al nikako, ta pojava je trajala 4mj, znali bi se stvorit komadi velicine sake cak jednu vecer se stvoria takav debeli sloj da su mi sve ribe uginule zbog nedostatka kisika  i zbog nje san razbija cili setup, sve izvadija vanka, dezinficira tank i filter, kupia novi filter materijal, sljunak i sad slozia ciklidni setup i evo ga opet j... slina, sluz, vec sta je 

Offline babylon

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 28
  • LUKI ! ! !
« Odgovori #6 u: Studeni 05, 2010, 20:42:33 poslijepodne »
Bljaks i ja sam to imala ali je nestalo,,..posle nedelju dana.....to se pojavi kad stavis novi sljunak.... :roll:
:021::a05r0::hul:

Offline zareST

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Studeni 05, 2010, 23:30:04 poslijepodne »
...ma nema to veze sa sljunkom!!!
...sinoc san ukapa jbl filter start pa vrlo moguce da je to imalo nekakav okidac, mozda

Offline KEKE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #8 u: Studeni 06, 2010, 16:37:12 poslijepodne »
moguce da je i to zbog filter starta... ma samo stavi nešto da ti mreška površinu, tj da ti curi izlaz iz filtera po površini i sve bu ok...
« Zadnja izmjena: Studeni 06, 2010, 18:47:28 poslijepodne od KEKE »

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Studeni 06, 2010, 17:35:05 poslijepodne »
stavi raspršivać i zračnu pumpu - mjehurići to najbolje to razbijaju. u ciklidnom ne može štetit.

Offline tom82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: sisak
« Odgovori #10 u: Studeni 06, 2010, 18:47:32 poslijepodne »
I ja sam imao identičunu situaciju,isto kao i na tvojim slikama,pokušao sam ju pokupiti sa mrežicom ali se je razletilo na hrpu komadića i poslije opet vratilo. Nemam pojma što bi to moglo biti točno ali kada sam ubacio raspršivač unutra sve je bilo okej  i ta fleka je nestala ubrzo.  koliko sam ja skužio bitno je da se površina vode struji pomalo i toga više nema.
tom82

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #11 u: Studeni 06, 2010, 18:57:30 poslijepodne »
Ovo po povrsini mi vise lici na eisenbacteriju nego na proteinski film..
Ja bi nekako okrenuo izlaz Fluvala tako da radi dobre valove po povrsini , a mozda na usis da stavis Fluvalov skimmer..

Offline zareST

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Studeni 06, 2010, 23:15:31 poslijepodne »
...kopajuci po netu naletia san na jedan clanak da taj sluzavi film (Surface Scum) stvara bakterija springtails collembola, e sad koliko tu ima istine stvarno neznam al znan da po stranim forumima ljudi masnu povrsinu dijele na dvi vrste surface scum i surface film a one se i razlikuju po svom sastavu i po svom nastanku, evo link pa pogledajte;

http://www.aquariumalgae.blogspot.com/

...sta se tice mog stanja, jutros san pokupia cca 90% masnoce, sluzi sa povrsine i prominija cca 30% vode i usmjeria izlaz filtera da mi umjereno mreska povrsinu pa cemo sad vidit sta ce se desit priko noci premda se vec sad lagano uvatila ali malo. danas san primjetia da sluzi ima malo i na staklu, pri vrhu, :'( blizu povrsine
...nisan vise pametan sta bi moglo bit i koji je uzrok, samo se toplo nadan da je to neki produkt faze cikliranja koji ce kratko trajat

Offline zareST

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Studeni 06, 2010, 23:21:14 poslijepodne »
Ovo po povrsini mi vise lici na eisenbacteriju nego na proteinski film..
Ja bi nekako okrenuo izlaz Fluvala tako da radi dobre valove po povrsini , a mozda na usis da stavis Fluvalov skimmer..

...zaboravih odg na ovo; aqua je ciklidni i setup je star 5 dana, sve kompletno novo

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Studeni 06, 2010, 23:27:03 poslijepodne »
.usmjeria izlaz filtera da mi umjereno mreska povrsinu pa cemo sad vidit sta ce se desit priko noci premda se vec sad lagano uvatila ali malo.

Stavi izlaz tako da curi ili šprica po površini, to je efikasnije od nekog mreškanja. Cilj je da to potone pa da filter pokupi i razgradi, a ne da se stjera u neki kut.

Offline fishboy

• Punopravni član
  • Volim diskuse
« Odgovori #15 u: Studeni 07, 2010, 09:13:40 prijepodne »
upravo tako, sada na početku te pojava tih bakterija i raznoraznih algi netreba previše brinuti, proci ce samo od sebe kada se akvarij ustabili...
  :up:

Offline luka 33

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #16 u: Studeni 07, 2010, 09:59:18 prijepodne »
  :up:
:up: :up: :up:

Offline robyz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • "He who dares, wins."
« Odgovori #17 u: Studeni 07, 2010, 18:53:17 poslijepodne »
Pozdrav ZareSt !

20.11.2010. u hotelu Duilovo je okupljuanje aquarista iz Splita u 16.00 sati sa ovog foruma.
Ako možeš dođi.