Kolovoz 17, 2025, 01:07:27 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Problem sa filterom Atman AT-F301  (Posjeta: 2861 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ante08

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Problem sa filterom Atman AT-F301
« u: Prosinac 20, 2010, 22:27:30 poslijepodne »
Pozdrav! Imam problem sa navedenim filterom. Kad ga stavim u vodu, 2-3 dana radi bez problema, protok super, a onda se protok vode misteriozno uspori. Ima onu malu plastiku za riktanje protoka, zapravo samo prekrije ili otvori usis prije pumpe. To bude otvoreno do kraja.
Svakih pet dana moram cisti filter i to mi je vec malo dosadilo. Tek kad je ociscen onda radi dobro, pa opet ne. I tak cijelo vrijeme.
Jedino sto meni pada na pamet je da je problem u filter materijalu. Za orginal se dobije nekakva spuzva koja je super gusta.
Da kupim neku spuzvu u obliznjoj trgovini i ubacim je unutra, jel bi bilo kakvih posljedica? Te spuzve uvijek imaju cudan miris, po nekakvim sredstvima za čišćenje.
Ako netko ima drugi prijedlog slobodno neka kaze?!

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
Odg: Problem sa filterom Atman AT-F301
« Odgovori #1 u: Prosinac 21, 2010, 10:32:46 prijepodne »
Ante ja sam imao taj filter u kozičnjaku od 25litara. To je filter u kojem bude crna spužva sa vrlo sitnim porama a ako imaš više riba unutra on se brzo začepi. Ja sam uz tu spužvu a s ciljem poboljšanja biološke filtracije ubacio još komad zelene akvarijske spužve i sve je funkcioniralo super ali sam spužve malo proprao svakih 15 dana...

Ako imaš akvarij veči od 25 litara vode svakako kupi jači filter, odnosno filter veče filtracijske površine. Ako ti baš jako smeta možeš ovu spužvicu koju imaš zamijeniti sa zelenom akvarijskom spužvicom a vodu obavezno mijenjaj jednom tjedno cca 20 do 25% vode.

PS. uvijek kada otvaraš novu temu moraš napisati što više podataka o akvariju, broju i vrsti riba i dr. a što bi nam pomoglo da ti damo pravi savjet, pozdrav

Offline robyz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • "He who dares, wins."
« Odgovori #2 u: Prosinac 21, 2010, 12:05:02 poslijepodne »
Pozdrav

Nedavno sam kupio filter materijal za nape, misleći napraviti medij za finu filtraciju  :nerd: , međutim sutradan su mi coridorasi i ancistrusi plivali ko pijani.  :roll:  Odmah sam uklonio taj materijal i izvršio 50% izmjene vode. :D  Nakon toga sve se vratilo u normalu.
Želim reći da su svi ti materijali za domaćinstvo impregnirani nekakvom kemijom koja ubija bakterije, uzročnike neugodnih mirisa.
Stoga mislim da ti je 985plavi dao savjet na mjestu.

Offline Ante08

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #3 u: Prosinac 21, 2010, 12:10:14 poslijepodne »
Ante ja sam imao taj filter u kozičnjaku od 25litara. To je filter u kojem bude crna spužva sa vrlo sitnim porama a ako imaš više riba unutra on se brzo začepi. Ja sam uz tu spužvu a s ciljem poboljšanja biološke filtracije ubacio još komad zelene akvarijske spužve i sve je funkcioniralo super ali sam spužve malo proprao svakih 15 dana...

Ako imaš akvarij veči od 25 litara vode svakako kupi jači filter, odnosno filter veče filtracijske površine. Ako ti baš jako smeta možeš ovu spužvicu koju imaš zamijeniti sa zelenom akvarijskom spužvicom a vodu obavezno mijenjaj jednom tjedno cca 20 do 25% vode.

PS. uvijek kada otvaraš novu temu moraš napisati što više podataka o akvariju, broju i vrsti riba i dr. a što bi nam pomoglo da ti damo pravi savjet, pozdrav

Hvala na savjetu. Taj filter se nalazi u kozicnjaku od 20L.
Probat cu ubacit zelene spuzve od starog filtera.

Offline astralis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #4 u: Prosinac 30, 2010, 17:35:46 poslijepodne »
a drugo, taj bocni tzv. regulator protoka mi je zadavao glavobolje jer ako bih ga otvorio vise on bi povukao ili komad plutajuceg lisca,ili cak u mom slucaju ubilo mi je dvije neonke....
eruption of emotions

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #5 u: Siječanj 03, 2011, 11:51:31 prijepodne »
astralis nije ti filter ubio neonke nego su one uginule zbog nekog razloga a filter ih je tek tada uvukao.

Postavi si pitanje zašto su uginule?, da li radiš tjedne izmjene vode, da li su imale kakve vanjske znakove, da li ih hraniš adekvatnom hranom...