moje remek dijelo
evo male povjesti tog akvarija.
taj akvarij sam poćeo radit kad sam radio kuću,(dodatak kuće).
sve je bilo super isplanirano ali nakraju je ispalo loše za moj trud, živce i strpljenje. pošto smo žena i ja izgradili i završili taj dodatak kuće, krenuo sam ja u izradu tog akvarija.
taj akvarij je trebao da bude u zidu iznad trosijeda i nije bilo potrebe za takvim okvirom, ali moja supruga me nije u tome ni malo podržala tako da mi majsrori zidari nisu napravili rupu ili otvor za akvarij kako smo se dogovorili, jer su bili totalno neprofesionalni. kad su zidali ja sam bio na poslu pa naknadno rušenje i bušenje otvora nije bilo zamislivo.
onda sam krenuo sa okvirom i promijenom plana. još uvijek je trebao da bude tamo gdje sam ja zamišljao samo ne u zidu već da akvarij zatvorim sa knaufom te da se vidi kroz dva ovalna otvora u njega. npr.kao da gledate iz podmornice. (super ideja).
kupim ja tri cijevi 2x2cm x6m dužine i zavarim okvir. nije mi bio bitan vanjski izglrd jer ionako sve zatvaram u knauf.
kupim ja četiri cijevi 4x4cm x6m dužine za postolje i zavarim i napravim metalno postolje. sve super zadovoljan ja radim na akvariju dane i noći provodim pod potkrovljem dnevne buduće nam sobe.
te jednog dana dođem iz posla kad će moja pametna supruga meni ( znaš šta je zidar rekao ) da taj akvari kad ga napunimo imat će skoro tonu, a mi smo na katu te da to baš i nije pametno sta ja radim.
znao sam ja da je to težina ali moja supruga nije razumjela da zivimo u kući vlastitoj i da nam je dnevna soba iznad kotlovnice u kojoj sam mislio napraviti pojaćanje, te da mogu raditi kako oću i šta oću, ali sve u k...c

. poćeli su me svi gnjavit s tim akvarijem i tako sam odustao od svog plana).
prići tu sad ne dolazi kraj jer taj akvarij je bio na kat,a kroz stepenice i hodnik nije bilo moguće ga iznjet van. ja ga iz inata nisam htio rastaviti u komade tako da smo ga spuštali nas šestero ljudu.
i tako sam ja njega postavio vani na terasi gdje još i danas stoji. napunio ga sa ribama iz mojeg mojeg 470 litara starog koji sam napravio prije 5g.sve je super izgledalo i stijena nije bila tako upadljiva za oći. ali prošle godine kad je poćelo stezati vani do ispod 0 stupnjeva grijaći su radili skroz, odlućio sam pokloniti sve ribe i isprazniti ga.
imao sam u nutra 30 amerićkih ciklida od 10 do 15cm. rasvijeta je bila 2x56w t8 plava, dva grijaća po 350w, filtracija je bio fx5 fluval te još nekoliko pumpa više ni neznam koje sve vrste i jaćine.
mene je taj akvarij kao što sam opisao (sory ako se ne snalazite nisam baš dopar u pisanju ovakvih kobasica)stajao sa svim cca 5soma kuna.
eto sad sm vam malo nadam se opisao taj moj 720.litara. ali već je tu zamjena od 500 litara kojeg završavam i uskoro će biti slike.
pozdrav