Srpanj 18, 2025, 22:01:10 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Diskusi ne napreduju  (Posjeta: 11581 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bura2

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 092 10000 36
Odg: Diskusi ne napreduju
« Odgovori #50 u: Rujan 14, 2010, 20:06:10 poslijepodne »
stavio sa vodu iz pipe i dodao ffm,diskusi sam stavio oko18h i sad več papaju.
akvarij ima 120 litara i mislio sam ih držat unutra oko 40 dana da malo narastu pa onda sa njima u veliki akvarij

Offline mbogdan

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #51 u: Rujan 14, 2010, 20:12:35 poslijepodne »
Evo da se malo ukljucim!
Ljudi ne znam gdje kupujete ribu,ali ocito ju uzmete vec zarazenu s parazitima (s vecim brojem),jer kao i sto svi znaju riba vec nosi u sebi parazite,ali u malom broju!
Riba prilikom transporta i prilagodbe na nove uvijete zivota dozivi sok i to pogoduje prekomjernom mnozenju parazita,te prilikom prekomjernog mnozenja parazita tesko da ribi ima pomoci i tako puno njih ugine!
Druga stvar,razlicit nacin hranjenja od onog tko ih je uzgojio,treba uvijek pitati s cim su ribe bile hranjenje,barem da im tu olaksamo tu prilagodbu i odrzimo ih u formi!
Takodjer bi trebali vidjeti u kakvoj vodi su drzane te prilagoditi parametre,koliko god je to moguce!
Probati nekoliko dana nakon ulaska riba vitaminizirati hranu,da bi poboljsali apetit riba i kako bi stres bio sto manji!
Eto nekoliko sitnica koje mogu biti od pomoci!
"Ali najvaznije kupujte ribu iz pouzdanih izvora" :up:

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #52 u: Rujan 15, 2010, 10:02:10 prijepodne »
Potpisujem sve što je rekao mbogdan  :klap:

Nikako mi nije drago što ti je uginulo 3 diskusa i nije mi baš jasno kako su uginula 3 komada kada si rekao da samo 2 ne uzimaju hranu i da su samo 2 malo mršavija od ostalih, da li si možda pretjerao sa doziranjem lijeka, kolika ti je bila temperatura vode, da li je bila uključena jaka aeracija...?

Glede diskusa koji su u karanteni, već sam napisao da svima predlažem da diskuse prije ubacivanja u veliki akvarij obavezno očiste od parazita (preventivno). Sukladno navedenom ja sam osobno diskuse prvo tretirao sa Nematolom (2 dana) pa jedan do 2 dana pauze, pa tremazol (mislim da je 20 min.) pa dva dana pauze pa onda Flagelol (3 dana) pa pauze sve dok se ne mora ponoviti drugo tretiranje sa nematolom. Nakon toga par dana u vodu FFM i vitamini i ribe mogu u veliki akvarij.

Offline bura2

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 092 10000 36
« Odgovori #53 u: Rujan 15, 2010, 13:30:08 poslijepodne »
ovaj treći uopće nije bio mršav,bio je plave boje ali je plavu boju izgubio,baš je jako posvijetlio jedino su mu peraje ostale plave
ljek sam stavio točno po uputama i dodao sam 7ml radi tvrde vode i bila je uključena aeracija
ali nisu uginuli dok je bio ljek u akvariju nego dok sam promjenio vodu

Offline cro cop

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #54 u: Rujan 18, 2010, 22:57:35 poslijepodne »
ovaj treći uopće nije bio mršav,bio je plave boje ali je plavu boju izgubio,baš je jako posvijetlio jedino su mu peraje ostale plave
ljek sam stavio točno po uputama i dodao sam 7ml radi tvrde vode i bila je uključena aeracija
ali nisu uginuli dok je bio ljek u akvariju nego dok sam promjenio vodu

nisi stavio lijek po uputama i zato ti je cvrkno. Nekada ribe mogu izdržati više lijeka a nekada ne, odn. neke ribe kao i kod nas ljudi, ne podnosimo svi jednako lijekove, tako da bih ti preporučio da se držiš propisanih doza jer su to lijekovi iz profi linije, dok recimo imaš lijekova koji se toleriraju i ako se pretjera kod doziranja npr. Multikura od easy lifea. Stradala je jetra kod ribe i uginula je od posljedica (promjena tolike količine vode je ubrzala proces).
Plavi ti je dobronamjerno savjetovao samo što je to možda moglo proći kod njegovih riba, kao i kod nekih tvojih, što ne znači da se i kod njega to drugi puta ne bi moglo dogoditi. I meni se događa da liječim tri ribe u istom akvariju istim  (pre)doziranjem lijeka, dvije super podnesu a treća nastrada. To je tako kao i kod ljudi... kada riba prestane jesti, medazol je u 90% slučajeva spasonosno riješenje ;)
095/907 83 76  [email protected]

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #55 u: Rujan 18, 2010, 23:14:52 poslijepodne »
Ta riba je bila vjerojatno vec iznemogla i zato nije prezivjela tretman,svakako poslije svakog lijecenja bi preporucio tokoselen,koristi se u veterini i jako je dobar i sluzi za oporavak jetre kod riba poslije tretmana,posebice jakim lijekovima! :up: