Lipanj 27, 2025, 08:50:23 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Pitanja u vezi tarantula - mjenjanje treseta  (Posjeta: 1103 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tarantula 87

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Pitanja u vezi tarantula - mjenjanje treseta
« u: Rujan 19, 2010, 14:32:17 poslijepodne »
Koliko cesto mjenjate treset u terariju  s paukom?i kako ih najlakse izvadit iz terarija,tj tarantule koje nismo naucili na ruke. .

Offline Ante777

• Punopravni član
  • **
Odg: Pitanja u vezi tarantula
« Odgovori #1 u: Rujan 19, 2010, 14:43:56 poslijepodne »
Ja osobno mijenjam jednom u 6 mjeseci , mislim da ti vise nije ni potrebno , jedino ukoliko se uhvatila plijesan ili slicno...
A pauke jednostavno , stavis neku posudicu i necim duzim , npr. kistom ga poguras unutra.Ili ga mozes poklopiti necime sto je prozirno(samo pazi na noge) i ispod uguras nekakav karton i dignes i to je to... ;)

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: Pitanja u vezi tarantula
« Odgovori #2 u: Rujan 19, 2010, 15:16:46 poslijepodne »
Poštovani kolega;

ja treset mjenjam svakih godinu ako ne i duže...ako radis sve kak treba treset je ajko dugovjecan....bitno je da nemam nikakav miris truleži ili necega sličnog...ako se pojavi takav miris onda mjenjas ali vjerojatno nebude...eto moj treset i nakon godinu i nesto ima miris ko kad sam ga stavio....
osim ako tis e ne jave grinje onda mjenjas sav treset...ako ti se javi plijesanj samo pokupi to odozgora i povecaj ventilaciju....

a pauka mos pomaknut pomocu bilo kakve boce ili kutijice samo ga poklopis i od ispod poklopi i to je to....nisu oni tak divlji i uglavnom su defanzivno orjentirani tak da nebi smio imat problema s tim...dojdi jedan dan do mene pa cemo popricat i pokazat ti...

a ovo kaj ljudi kazi da ih mozes naučit an ruke, to su takve gluposti i vjeruj mi da se rasrdim na takve ljude nas kako....doso bi doma do njih i najradije bi ih zašamaro....i kaj mi je najgore takvih pametnjakoviča na forumu ima sve više i više...oni jednostavno ne kuže anatomiju pauko, niti nemogu shvatit da nisu sve životinbje inteligentne i da nemogu sve životinje učit več reagiraju nagonski....
no o IQ ljuudi necu nista govorit....

uglavnom treniranje, vađenje, naučavanje ko tarantula ne dolazi u obzir i nemoguče ga je izves, samo je pitanje vremena kad ce nastradat...i bit ce pametni dok ims e god to ne dogodi....i iskrenos e nadam da ce proc samo ko ja s svrabom na ruci....jer necu si ni zamislit nove zakone, propise i ostale pizdarije ako im te dlacice zavrse u disnom sustavu ili očima....

eto toliko od mene, nemoj slušat te "inteligentne bogove" nego budi pametan i razmišljaj logički, vjeruj mi da ti niti jedan iskusan paukoljubac neče savjetovat čuvalje pauka u ruci, a pogotovo ti to neće savjetovat neko ko je proživio dlakice ili nedajboze ugriz...svakako nije ugodno a ako si alergican (sto nemozes znat dok ne probas) moze zavrsit kobno.....
JOJ opet ja zagnajam.....ajde ljep pozdrav i sretno s mjenjanjem treseta
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: Pitanja u vezi tarantula - mjenjanje treseta
« Odgovori #3 u: Rujan 19, 2010, 17:28:30 poslijepodne »
slažem se u potpunosti sa Ivanom...jbg.to je tako i drukčije nemože bit!

a kaj se treseta tiče...stavi jednom kokosov treset imaš ga preko godinu dana..jedino kaj moraš pazit je to da vadiš ostatke hrane koje pauk odbaci,jer je to hrana grinjama...