Koliko je velik taj akvarij kojeg ces dobiti uz nju? Je to taj 90*50*50 cm ili tog tek planiras napraviti?
Ako si si vec uzeo cincile onda vec imas obavezu daljnjih 20-ak godina
Postoje razliciti tipovi UVA-UVB lampi, najjednostavnije i najjeftinije su ti UVA-UVB neonke ili compact (stedne) UVB zarulje. Mozes ih nabaviti u svakom malo bolje opremljenom pet shopu ili naruciti preko interneta. Od kuda nam se javljas?
Ako kao izvor UVA-UVB zracenja koristis posebnu neonku ili stednu zarulju one ne isijavaju dovoljno topline i ne mogu kopno zagrijati na potrebnih 30-35 stupnjeva. Zato uz njih moras koristiti obicnu zarulju (reflektoricu ili halogeku) za grijanje kopna. To moze biti lampa sa standardnim grlom, samo preporucljivo je da to grlo bude od keramike da smanjis opasnost od pozara.
Iako je vecini ljudi tesko vjerovati, veliki akvarij je puno jednostavnije odrzavati od malog akvarija. Takav akvarij nikada ne izvrces kako bi ga ocistio i nikada ne mijenjas svu vodu. Dovoljno je jednom u mjesec dana promjeniti 1/2 ili 2/3 vode sa cijevi na principu spojenih posuda i usput usisati dno.
Ovo umjetno kopno (ZooMed turtle dock) za sada ne mozes nabaviti na nasim prostorima, mozes ga jedino naruciti preko neta. Ali bolje je da si sam slozis kopno zato jer ovo tone pod tezinom vece kornjace.
[/quote]
Pa ovaj od 90x50x50 ja nameravam napraviti kod staklorezca jer mi se cini da ce ispasti jeftinije

javljam se iz Cacka(Srbija)... pa videcu da napravim aq i da sredim sta mi treba pa cu se ajviti opet tada da mi pomognete oko uredjivanja terarija.. ok?

ne radi mi net lepo pa ne mogu da ulazim na internet :@