Razmišljam napraviti korak dalje u akvaristici i usmjeriti se na ciklide, ali one koji idu s biljem

pa vas molim za mišljenja i savjete.
Akvarij bi bio Juwel rio 240 litara, u njemu bi sigurno bile apistogramme agassizi, koje već imam, i to bi bilo 2m+6ž. Od jatnih bih stavio neonke, a okušao bih se i s diskusima, je li to dovoljna litraža za dva diskusa, m+ž? Da li se slažu po pitanju zahtjeva temperature budući da diskusi traže višu temperaturu. Koja bi bila srednja vrijednost temperature da se svi zadovolje?
Pretpostavljam da apistogramme, neonke i diskusi mogu zajedno budući da su iz istog kraja. Imam i prugaste khulije kojih se ne bih odrekao iako narušavam biotopski izbor ostalih riba. Prvenstveno mi je bitna mogućnost kombinacije apistogramma agassizi i diskusa budući da su to ciklidi. Hardscape bi bio s mnogo kamenja i skrovišta tako da svatko nađe svoje mjesto, panjeva također

Bilje bi bilo valisneria, glossa i/ili cuba, hygrophila polysperma, eleocharis parvula, microsorum pteropus windelow.
Puno upitnika budući da s diskusima nemam iskustva osim onog što čitam na forumu pa znam otprilike na što treba paziti, ali praktično se nisam iskušao, pa molim za savjete.