Lipanj 30, 2025, 20:31:05 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Moj prvi akvarij sa hladnovodnim ribama  (Posjeta: 1869 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline blastx19

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Rovinj
Moj prvi akvarij sa hladnovodnim ribama
« u: Kolovoz 06, 2010, 15:45:59 poslijepodne »
Pozdrav do sada sam odrzavo 50 l akvarij tropskih ribica (guppy i slicnih),al sad sam nabavio novi od 180 l i zelio bih napokon ispunit staru zelju uzgajanja hladnovodnih ribica a prioritet su mi klenovi posto ima ih po nasim rijekama i ljepi su.
Probo sam sa suncanicama ali su se poubijale medjusobno a jedina koja je prezivjela bila je u akvariju preko godinu dana bez problema,a imo sam i patuljasti somic koj je poput suncanice jako prozdrljiv.Zato bih pito vas koj se malo vise kuzite u to kako ambijentirat akvarij njima,kolicina riba i oprema za njih jer ne zelim se uputit u tome na sljepo.. -?

Offline Kruno

• Punopravni član
Odg: Moj prvi akvarij sa hladnovodnim ribama
« Odgovori #1 u: Kolovoz 07, 2010, 22:06:24 poslijepodne »
ne mogu ti reći previše jer se bavim teraristikom ali malo ti mogu pomoći,ako sam u krivu ispravite me
količina hrana ovisi o veličini akvarija,filtraciji,broj riba itd.
1-filter-po mogućnosti vanjski,od boljih marki za koje ja znam su fluval i eheim.
ambijent sam smisliš,samo upotrjebiti maštu,ali nemoj pretjerivati kako ribama ne bi oduzeo mjesto za plivanje.
dobro je to što se ne želiš uputiti u tome na slijepo.
« Zadnja izmjena: Kolovoz 07, 2010, 22:17:05 poslijepodne od wendy »

Offline blastx19

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Kolovoz 08, 2010, 19:32:25 poslijepodne »
Hvala,nadam se da jos ko ce mi odgovorit tak da sto vise informacija prikupim to je bolje :up:

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Kolovoz 09, 2010, 09:16:46 prijepodne »
Hvala,nadam se da jos ko ce mi odgovorit tak da sto vise informacija prikupim to je bolje :up:
pa možeš pretražit forum još malo,i sigurno ćeš naći neke odgovore.

Offline Godfish

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #4 u: Kolovoz 09, 2010, 09:26:42 prijepodne »
Nadam se da znaš da klen može narasti do preko par kilograma tako da ti je za njihovo držanje premali bilo kakav akvarij ;)
E sad kaj se sunčanica tiče mislim da  njih par (ne više od 4) u dobro zabiljenom akvariju ne bi trebalo imati problema,neki jači filter,bez grijača...misli da je bila neka tema o sunčanicama u akvariju pa malo pronjuškaj... :up:
- :a042:

Offline blastx19

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Kolovoz 09, 2010, 12:14:26 poslijepodne »
Da procito sam par tema o suncanicama al problem je da sam ih vec imo 3 u jednom akvariju i pobile su se medjusobno,tjest samo jedna je prezivjela,a za klenove zelim ih imat par mladih tak da kad malo narastu vratim ih u prirodi,il mislio sam te zime napravit ribnjak u vrtu,tak za iduce proljece ak budu pre velike cu ih prebacit tamo ^^.Btw koje ribe mogu bit u akvariju sa klenovima? pretrazio sam malo po forumu ali nisam naso teme o klenovima i kako odrzavat ih.Za filter koj da kupim najbolje?

Offline Godfish

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #6 u: Kolovoz 09, 2010, 13:59:02 poslijepodne »
Vrsta filtera ovisi o tome kakav želiš da ti bude akvarij ,ali neki osnovni orjentir nek ti bude litraža akvarija jer na kutiji od filtera obično piše za koju litražu se preporuča.(bolje je imati jači filter nego preslabi)
O klenovima nisi našao jer mislim da ih nitko ni ne drži pošto nisu "akvarijske"ribe.
- :a042:

Offline Maggionni

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Kolovoz 11, 2010, 00:00:15 prijepodne »
Pozdrav..pored toliko prekrasnih šarana koija i zlatnih neznam već kakvih svih varijeteta ti bi ribe iz prirode...to nikad nisam mogao shvatit ljude koji bi stavili sunčanice u akvarij,ljepe jesu ali pripadaju rijekama,po meni najljepše za hladnovodne akvarije su pajčolanke zvane crvenkapice,dekorativne,do mrijesta lako dođe ako im osiguraš sve uvjete i postići ćeš pravi efekat...ja im osobno nebih ništa stavio osim par grmova anubijasa i valisnerije...  :up:

Offline blastx19

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Kolovoz 11, 2010, 14:39:37 poslijepodne »
Neznam jos sad iskreno razmisljam jos sta ubacit,tak da provedem dane po raznim forumima citajuci sto vise informacija da bi mogo napravit nes ljepog a posto imam i jedan manji akvarij (oko 60 l) tamo bi mogo ubacit koju zlatnu  :)
Iskreno to bi bila proba jer cim skupim nes love zelio bih si zatvorit terasu (s nekim pvc prozorima posto je otvorenog tipa a galebovi kruze naokolo ko lesinari) pa da nabavim veci akvarij za stavit izvan stana(posto strahujem da veca litraza dovodi i vise vlage) pa da onda napravim nes sasvim novo,kutak jezera u kuci  :D
Iskreno cu ti odgovorit da oduvijek su mi se svidjale rijecne ribe,i ak je cudno to za mene sto zivim na moru,a sad neda mi se odvozat svaki put da pazina il okolice da vidim ribe u prirodi,a posto kod nas ima samo gambuzija.