Srpanj 14, 2025, 18:50:00 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Corydoras panda poludila  (Posjeta: 3776 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nuclear

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Corydoras panda poludila
« u: Srpanj 08, 2010, 18:55:46 poslijepodne »
Prevrće se na leđa, vrti se, onda ostane ležat na leđima jedno pol minute, onda se počne trzati, pa se popne na vrh na pada polako prema dolje na leđima.

Što joj je i dali možda bolje da ju eutaniziram, i ako da na koji način?

Odvojio sam ju iz velikog akvarija u novi koji se ciklira 2 i pol tjedna, u slučaju da je neka bolest. Ostale ribe su u redu, imajo relativno dobar apetit i ponašaju se normalno.

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: Corydoras panda poludila
« Odgovori #1 u: Srpanj 08, 2010, 19:21:06 poslijepodne »
ja je nebi ubijo  saćeko bi da vidim  možda se oporavi

najbrži naćin da ubiješ  ribu je    udarac u glavu 
naj humaniji  je staviš je u vodu  i u frižider     

osobno   nemam niš  protiv  al   nekad ribe se razbole pa se same oporave  nemora znaćit da mora umrijet
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Srpanj 08, 2010, 19:32:58 poslijepodne »
Ma neću ju ubiti. Zato i pitam, nek bude u tom akvariju, tak i tak nisam ništa planirao s njim idućih tjedan-dva... Ako joj nešto i je to ne vjerujem da je zarazno, ali ipak...

Otprije se ona ponašala jako živahno, okretala se uz staklo i plivala više nego ostali coryći. Al eto danas je baš kao da joj je nešto. Pliva na koso i trza se, onda leži na leđima, to mi nije baš normalno ponašanje, a i manja je dosta od ostalih, drugi su narasli, al ona slabo.

Nek bude par dana, možda se oporavi kako kažeš...

Offline Mins

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
  • I mala riba je - riba.
« Odgovori #3 u: Srpanj 09, 2010, 00:16:49 prijepodne »
Evo ja imam slično iskustvo...mislim da je mjehur u pitanju ili neka unutarnja infekcija...liječila je antibiotikom, jela antibiotsku hranu...ali uginula :'(
Nemam sreće u lječenju kad mi se cory razboli...uvijek nakon prividnog poboljšanja podlegnu. Ali u svakom slučaju ne može škoditi da bude u mirnom akvariju sa dobrom kvalitetom vode i hranom + vitamini.
Pet ribljih sloboda: site i kvalitetno hranjene, u ugodnom okruženju, bez ozljeda, boli i bolesti, sa slobodom prirodnog ponašanja i izostankom stresa i strahova.

Offline Annie_S

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #4 u: Srpanj 09, 2010, 09:33:05 prijepodne »
Po mojem nazalost bogatom iskustvu sa ugibanjem corya, mislim da ce se muciti koji dan i uginuti.
Inace ceh, ovo sa eutaniziranjem u frizideru je po mom misljenju jednako humano kao i kuhanje zivih jastoga.

Offline Mins

• Punopravni član
  • I mala riba je - riba.
« Odgovori #5 u: Srpanj 09, 2010, 10:31:21 prijepodne »
I kod mene isto  :(
Samo ja ne mogu eutanzirati...nada umire posljenja...
Pet ribljih sloboda: site i kvalitetno hranjene, u ugodnom okruženju, bez ozljeda, boli i bolesti, sa slobodom prirodnog ponašanja i izostankom stresa i strahova.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #6 u: Srpanj 09, 2010, 10:43:33 prijepodne »
Pozdrav lllnuclearlll,

prema onome što si napisao:

1. ili je riba na samrti zbog nekakvog trovanja
2. ili boluje od virusnog meningitisa
3. ili (ako traje već dugo vremena a riba i dalje živi i hrani se), radi se o vrlo rijetkom poremečaju koje podsjeća na epilepsiju (padavicu) kod ljudi.

Slična se bolest javlja kod diskusa koji se drže u RO vodi:
„Vrtičavost“ diskusa je bolest koja se manifestira neartikuliranim pokretima, vrtnjom u krug, udaranjem u staklo, nesvjesticom, kratkotrajnim plutanjem i opčenito poremečajem centralnog nervnog sustava. Sa sigurnošću nije poznato da li je direktni uzročnik genetska mana, virus ili pak disbalans elemenata u krvotoku riba a posebice koncentracija Natrija ili pak kombinacija genske mane koja se aktivira kada riba prijeđe u drugi akvarij u kojemu postoji manjak Natrija i drugih minerala.

PS: odakle ti taj corydoras i da li se bilo koja riba koju si nabavio tamo gdje i ovoga corydorasa imala slične simptome, te da li dodaješ RO vodu u akvarij.

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Srpanj 09, 2010, 14:46:04 poslijepodne »
plavi Corydoras je od tebe, onih 6 što sam dobio od tebe prije par mjeseci. Ribica nije uginula, i već se ponaša tako otprije, al sad je baš počela stalno se vrtiti tak i okretati na leđa, prije se vrtila malo oko stakla, ali ja sam mislio samo da je živahna...
Nije trovanje, jer su sve ostale ribice u redu, ostale su i narasle dosta, a ova je nekako ostala manja. Koliko mi se čini čak i jede (jako slabo), al izgleda mi totalno dezorijentirano... Što da radim? Žao mi je gledati ju kak se muči.

RO ne dodajem

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #8 u: Srpanj 09, 2010, 15:03:58 poslijepodne »
Da, onda je ipak nekakav poremečaj vezan za mozak... (najvjerojatnije jak udarac glavom u staklo).

Čuj ako se stanje pogoršava možda mu je bolje skratiti muke (debljom iglom ubosti u glavu u predjelu gdje se nalazi mozak)

Kontaktirao sam jednog člana foruma kojemu se isto tako ponaša corydoras ali taj već skoro godinu dana živi, jede i tako pliva...

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #9 u: Srpanj 09, 2010, 15:35:06 poslijepodne »

Čuj ako se stanje pogoršava možda mu je bolje skratiti muke (debljom iglom ubosti u glavu u predjelu gdje se nalazi mozak)

Damn , bez uvrede ali , da sam ja taj kori , radije bi odabrao wc školjku... :pain30:

Offline tikky2

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Srpanj 09, 2010, 15:39:56 poslijepodne »
jednostavnije je u neku posudu ulit akvarijske vode, dodat čep alkohola (najbolje rakije) i stavit u hladnjak... najhumaniji način za eutanazirat ribu... alkohol je omami... i lagano umre...

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Srpanj 09, 2010, 15:56:46 poslijepodne »
Ribica je eutanizirana iz više razloga...

1. Bilo mi ju je žao tako gledati, sva se tresla i vrtila...
2. U taj akvarij planiram staviti ostale coryje pa da se mrijeste, pa me strah zaraze ako je nešto slučajno zarazno (iako sumnjam)

Nisam uzimao iglu niti koristio frižider. Uzeo sam šiljasti kameni i zdrobio joj glavu, ne vjerujem da je išta osjetila...

btw to je prva ribica koja mi je "krepala" odkad imam akvarij...  :(

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #12 u: Srpanj 09, 2010, 16:06:21 poslijepodne »
jednostavnije je u neku posudu ulit akvarijske vode, dodat čep alkohola (najbolje rakije) i stavit u hladnjak... najhumaniji način za eutanazirat ribu... alkohol je omami... i lagano umre...

To definitivno nije najhumaniji način eutaniziranja ribe! Alkohol polako nagriza škrge, sluznicu. Sigurno ti nebi bilo ugodno da roniš otvorenih očiju u otopini s alkoholom.
Za mene je jedini humani način uspavljivanje klinčićem koji je prirodni anestetik, a koji isto tako treba pravilno dozirati. Ili brza smrt kako je plavi rekao, samo za to moraš imati mirnu ruku... meni bi se ruke tresle ko alkoholičaru...

Offline Mins

• Punopravni član
  • I mala riba je - riba.
« Odgovori #13 u: Srpanj 09, 2010, 21:07:10 poslijepodne »
Da i ja sam čitala to sa uljem klinčića, imam u knjizi sa bolestima.  A gdje ga ima za kupiti?

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #14 u: Srpanj 09, 2010, 21:15:19 poslijepodne »
Da i ja sam čitala to sa uljem klinčića, imam u knjizi sa bolestima.  A gdje ga ima za kupiti?
Manje više u svim biljnjim ljekarnama. Mislim da sam vidjela da ima u bio&bio...

Offline Mins

• Punopravni član
  • I mala riba je - riba.
« Odgovori #15 u: Srpanj 11, 2010, 17:07:52 poslijepodne »
thanx  :)