sječate se onog sa skalarima e sad mi je jedna serpa dobila jedan gnojni čir koji je pukao ali normalno jede a drugoj su peraje u komi pa bih sada poslušala vaš savjet da ubacim lijek u cijeli akvarij (SERIN BAKTOPUR) neke sam ribice primjetila da se češkaju, a ne vidim ništa po njima.U subotu sam usisavala dno i nakon svakog usisavanja sam primjetila da se počmu češati,ne znam kakve to veze ima ali se dešava
Čuj Neva, ako su ribice prestale ugibati, ako svaki tjedan promjeniš cca 30% vode, ako je voda čista i uredna, ako redovito na hranu ili u akvarijsku vodu dodaješ vitamine tada mislim da više nema potrebe liječiti cijeli akvarij jer si redovitim i kvalitetnim održavanjem akvarijske vode stabilizirala kemizam vode. Pojava čira i raspadnute peraje znaju biti posljedica svega što se prije događalo u akvariju.
Ja bih ti rađe predložio da i dalje redovito mijenjaš vodu te da nekih 7 dana provedeš tretman poboljšanja akvarijske vode koji bi išao otprilike ovako:
1. dan promjena 30% vode+dupla doza FFM-a (aktivni ugljen ne smije biti u filteru)
2. dan dupla doza vitamina u vodu ili na hranu
3. promjena 15% vode + dupla doza FFM-a
4. dan dupla doza vitamina
5. odmor
6. dan normalna doza vitamina
7. dan promjena 20% vode i dupla doza FFM-a
8. dan normalna doza vitamina
i tada 14 dan opet normalna promjena vode cca 30%+FFM a slijedeči dan vitamini, pa za 7 dana opet tako i više se ne bi trebali pojavljivati ovakvi problemi.
Ako se zdravstveno stanje ovih riba ne popravi tada ih stavi u karantenu i prvo probaj liječiti sa baktopurom uz dodatak nejodirane soli Sera Ectopur
pozdrav