Neki dan sam s dva mala novokupljena coridorasa dobio i nekakvog puža. Na moju veliku žalost, bilo mi ga je žao baciti i odlučio sam mu dati šansu u mom akvariju (50l). Sve je kao bilo ok, dok nisam slučajno naišao na temu puževi i problemi na forumu, ali i pročitao neke korisne informacije u jednoj knjizi o akvaristici. Ispalo je da je to najgori mogući, fuj fuj fuj, puž i da je jako nezgodan kad ga se naseli. To je bilo prije 3 dana. Odmah sam dotičnoga puža izvadio iz akvarija i lišio ga života, ali užas!!! Od sinoć posvuda po akvariju uočavam male, gadne i sluzave potomke!
Opet prva pomoć, Forum, vidim da su Botie ponajbolje. Odem u ZOO shop i bez razmisljanja kupim 3 zbilja jako male (2cm). Dođem doma i čitam da narastu do 30 cm i naježim se!!!
Što sad?! Kako mi je akvarij već popunjen i ne mislim stavljati nove stanovnike, zanima me koliko brzo rastu ove ribice/ribetine? Je li za ovako male botie moj akvarij (u ovom trenutku) premali? Ionako planiram selidbu u veći stan, a onda ću nabaviti nešto veće. No do tada ...
E, da, najvažnije: botie su odmah po dolasku navalile na puževe i tamane ih! Sretno plivaju ispred prednjeg stakla akvarija i vrlo su brze. Ponekad se malo zavuku u korijen, pa onda opet, lijevo-desno ... S drugim se ribama ne glože i iako sam ih neplanirano nabavio, polako mi se uvlače pod kožu - totalno su simpatične!