svaki put kad se hvalim slijedi karma,ali nikako da naučim iz povijesti...neki dan sam govorila kako mi ribe nikad nisu bolesne, a sad mi je jedan cory u bedu.
AKVARIJ:
- dimenzije / litraža,
-100x40x50-RIO 180- temperatura,
26- parametri vode (ako se znaju),
svi unutar okvira normale- vrijeme od pokretanja akvarija,
godina dana- kad su useljene prve ribice,
mjesec dana nakon- period i količina mijenjanja vode
tjedno 30%FILTER:
- tip i marka filtera
eheim 3e 2076- način i periodi čišćenja
još nisam...mjesec dana kod nas...kupljen zacikliran- filter materijal (ima li aktivni ugljen)
nema ugljen...ima bioballse,kerramiku,spužve,vatuOSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje
veliki mangrov panj- grijač
200w- pumpa za zrak
nema- CO2 sustav – kakav
boca-piči na gornjoj granici- kemija?
EC,nitro,fosfo,kalij,profito.ferro-naizmjence po danima mikro i makroSTANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka
:-[previše....30-ak crvenih neonki,desetak žutih ancića(izmrijestili se u akvariju),osam malih botia macracantha,pet kulija,dvanaest corya(šest albino,šest pandi)pet otocinclusa,četiri sijamca,pet microrasbora i jučer stigle crvenonosne tere-11 kom.- starost ribica
svakakva- ima li potencijalnih „terorista“
nema...bar nisam ja primijetila- hranjenje – koliko i što
tetra.jbl,sak,sera,vitakraft-tablete,listići,granulice,smrznuti bloodwormsi i neki drugi...vitamini svakodnevno atvitolPROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema)
stigle bebe macracanthe i crvenonosne tetre- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris)
NESIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma – promjene na koži, disanje, ponašanje, jede li, promjene na perajama ili škrgama, očima..
na odrasloj panda cory sam jutros primijetila dva simetrijska balončića s lijeve i desne strane gornje peraje...ribica je mirna i ne jede..ubrzano diše.
- kad su se simptomi prvi puta uočili
danas, no kako je akvarij đunglast ko zna koliko to traje- pokušaj liječenja, čime
odmah odvojena u karantenski akvarij,promijenjeno 40%vode, dodan ffm i atvitol..čekam savjete za lijek- koliko je ribica bolesno, uginuća?
nadam se samo ta jedna...tek provjeravam ostale.- stanje ostalih stanovnika