Kolovoz 08, 2025, 15:58:32 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: helppp! - Preporučite mi ribice  (Posjeta: 6514 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline IV@N@

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
  • Dorado Kras Gotnik
Odg: helppp! - Preporučite mi ribice
« Odgovori #75 u: Travanj 27, 2010, 21:12:47 poslijepodne »
a da malo pročaškaš forum?kaj bi ti da ti se sve servira na pladnju?! :roll:
Our fears are only what we tell them to be...

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #76 u: Travanj 27, 2010, 21:23:48 poslijepodne »
 :h018: :h018: :h018: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
a ok potražit ću  X-( X-( X-(
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #77 u: Travanj 28, 2010, 09:39:22 prijepodne »
zna li itko kako se pravi usisavač za dno,ako mu se ne da pisati neka mi samo da link sa tom temom :-[ :-[ :-[

Ovako, ja koristim JBL-ove vitamine "Avitol" (meni su se pokazali puno bolji) a prodaju se i Serini vitamini "Fishtamin".

Za usisavač, kupiš crijevo dužine 1 metar i na njega spojiš prerezanu plastičnu bocu od Jane od 0,5 litre i usisavač je gotov. Ako crijevo ispada iz grla boce tada oko kraja crijeva okomotaj elastičnu gumicu i ne bude više padalo.

Ali Luxy, sve to i druge stvari piše u našem priručniku za početnike u akvaristici koji možeš skinuti ispod moga posta. Također na našem forumu možeš koristiti ovu gore Tražilicu jer je već napisano puno tema o ovome i o drugim stvarima koje te zanimaju, pozdrav i sretno.

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #78 u: Travanj 28, 2010, 10:59:22 prijepodne »
tnx :P
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #79 u: Travanj 28, 2010, 11:21:09 prijepodne »
usput maloprije sam opet promijenio vodu i dodao aqua sanu,iduće mijenjanje vode dolazi slljedeći tjedan

P.S. valjda ću naći neke vitamine mislim da imaju samo od prodaca vitamin B

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #80 u: Travanj 28, 2010, 11:47:25 prijepodne »
mislim da su bebe na putu :P :P :P
naime imam mužjaka i ženku od vrste slične platyu,samo što mužjak ima kao dugo koplje ispod peraje,a ženka je duža od platya(obadvoje su narandžasti)
,ženka mi ima malo povećan trbuh pa mislim da su se parili i da će se ubrzo mrijestiti :a02m6: :a02m6: :yahoo: :yahoo:

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #81 u: Travanj 29, 2010, 09:49:35 prijepodne »
ej ljudi stiglo mi je bilje,ali nažalost ja nemam humusa za njega,pa ću ga danas kupiti,al imam problem sve moram povaditi,pa sam mislio sve izvaditi danas a ribice na par sati staviti u tegle(bile bi u ovoj akvarijskoj vodi sa grijačem),pa bi ih večeras odmah vratio,u akvarij,čiju bi vodu svu sačuvao,pa se nadam da ribicama ne bi to bio šok jer će voda biti i sta kao ova sada u akvariju :klap:,za svaki bi slučaj opet koristi aqua sanu

da l je top sve u redu?

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #82 u: Travanj 29, 2010, 10:42:08 prijepodne »
ne bi bilo lose da si naveo koje ti je bilje doslo? ako su anubiasi - oni mogu i bez hranjive podloge... i ne mozes stavljati humus/zemlju tek tako - treba ju prvotno pripremiti za akvarij namakanjem od jedno 2tj (uz mijenjanje vode) i to ciljaj na provjerene vrste zemlje - florabella, substral terra magma... ;) ...
ukoliko se radi o gotovoj/kupovnoj podlozi za akvarije (tetra complete substrate, vulkanit itd)- onda nema problema...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #83 u: Travanj 29, 2010, 10:55:46 prijepodne »
radi se o već pripremljenoj zemlji tj. humusu od prodaca,nemam samo anubijase,ustvari imam jednog koji je privezan za kamen,a ostalo bilje treba hranjivu podlogu

tako da mislim da ne radim ništa krivo(ispravite me ako griješim)

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #84 u: Travanj 29, 2010, 11:21:46 prijepodne »
možeš i bez podloge s ovim biljem(valisneria,rotala rotundifolia i anubias)...meni uspijeva u školskom akvariju...samo ćeš nabaviti neko gnojivo za bilje

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #85 u: Travanj 29, 2010, 11:46:11 prijepodne »
ok

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #86 u: Travanj 29, 2010, 18:10:37 poslijepodne »
ej ljudi bio sam u nabavci,kupljeno je:humus,humus+,nutron flora,nutron ferro,vitamin B,svi su proizvodi od prodaca
sve sam izvadio i stavio sam humus i humus+(prethodno sam ih pomiješao),zatim sam preko toga stavio sloj šljunka,pa sam tek onda ulio vode do pola,ali ta voda je bila skroz onečišćena i smeđa od supstrata(humusa),te puna komada zemlje,pa sam prljavštinu koja ja bila na površini pokupio mrežicom,te sam uključio filter da malo to iščisti,kad se stanje malo popravilo,točnije kad sam mogao od prljavštine uopće vidjet akvarij,na red je došlo bilje.sve sam posadio te sam usuo vodu do kraja i dodao ribice...
uglavnom voda je i sada mutna ali u puno manjoj mjeri nego prije 2 sata,
P.S. bilje je super,thank you acies :up:

ej umalo sam zaboravio najvažnije,mogu li se u isto vrijeme usuti nutron flora i nutron ferro(tekuća gnojiva) u akvarij ili ih ne smijem miješati u isto vrijeme,obadva su od prodaca(samo to imaju u zoo shopu) X-( :D :D :D

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #87 u: Travanj 29, 2010, 19:35:59 poslijepodne »
mogu li se u isto vrijeme usuti nutron flora i nutron ferro(tekuća gnojiva) u akvarij ili ih ne smijem miješati u isto vrijeme,obadva su od prodaca(samo to imaju u zoo shopu)   

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #88 u: Travanj 29, 2010, 19:40:22 poslijepodne »
previse zuris i previse si nestrpljiv... stani malo na loptu... ;)

nemam iskustva s tim gnojivima, tj sad imas novu podlogu, "svjeze" bilje koje jos nije krenulo, ne znam kakva ti je rasvjeta... pricekaj iskusnije... ;)
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #89 u: Travanj 29, 2010, 21:07:06 poslijepodne »
zna li itko?

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #90 u: Travanj 29, 2010, 23:31:09 poslijepodne »
??.........??

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #91 u: Travanj 30, 2010, 00:02:46 prijepodne »
Daj se uspori malo... Neće ti akvarij preko noći propasti u zemlju

A kad ti netko i nešto kaže opet ga ne slušaš nego po svom ideš...

Sve ti piše u priručniku za početnike, i već ti je 20 ljudi reklo da ga pročitaš.

Ne možeš trpat gnojivo bezveze bez CO2 i bez adekvatne rasvjete. kakvu rasvjetu imaš? koje bilje imaš? jel dodaješ CO2?

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #92 u: Travanj 30, 2010, 10:18:28 prijepodne »
Potpisujem kako je rekao kolega IIIlucear... (malo zahebano ime za zapamtiti).

Citat:
ej ljudi bio sam u nabavci,kupljeno je:humus,humus+,nutron flora,nutron ferro,vitamin B,svi su proizvodi od prodaca
sve sam izvadio i stavio sam humus i humus+(prethodno sam ih pomiješao),zatim sam preko toga stavio sloj šljunka,pa sam tek onda ulio vode do pola,ali ta voda je bila skroz onečišćena i smeđa od supstrata(humusa),te puna komada zemlje,pa sam prljavštinu koja ja bila na površini pokupio mrežicom,te sam uključio filter da malo to iščisti,kad se stanje malo popravilo,točnije kad sam mogao od prljavštine uopće vidjet akvarij,na red je došlo bilje.sve sam posadio te sam usuo vodu do kraja i dodao ribice...
uglavnom voda je i sada mutna ali u puno manjoj mjeri nego prije 2 sata,
P.S. bilje je super,thank you acies Thumbs up

ej umalo sam zaboravio najvažnije,mogu li se u isto vrijeme usuti nutron flora i nutron ferro(tekuća gnojiva) u akvarij ili ih ne smijem miješati u isto vrijeme,obadva su od prodaca(samo to imaju u zoo shopu) Azn Cheesy Cheesy Cheesy

Ne znam ko te savjetuje ali uz to što si potrošio brdo love u akvariju si napravio VELIKU piz.  :-X ..iju.

1. Naime, humus će ti spustiti ph na vrlo nisku razinu a ribe koje su do sada bile na jednom ph nakon ovako brzog prelaska na drugi ph ili će pougibati ili se razboljeti pa onda uginuti.
2. Humus ako si već odlučio da ga staviš kao podlogu trebao si namakati u vodi nekih 2 tjedna pa ga tek onda staviti u akvarij a preko njega mrežicu za komarce pa debeli sloj šljunka. Ovako što si ti napravio voda će ti uvijek biti puna sitnih čestica, mutna i smeđe boje...
3. gnojenje biljaka ide kako kombinacija mikro i makro elemenata uz uvjet da imaš dovoljno dobru rasvjetu i CO2. Za početak ti može koristiti i ovo gnojivo koje si kupio i sa njime gnoji u smanjenoj dozi zbog bogate podloge i nedostatka CO2 a željezo ti i nije potrebno jer ga ima u ovom gnojivu koje si kupio i u podlozi (humus).

Uz sve navedeno vjerojatno češ u akvariju imati i pošast svih mogučih algi...

Slažem se sa kolegama koje su ti savjetovali da pročitaš priručnik za početnike a nadodao bih da uz taj priručnik za početnike imaš i puno izvrsnih članaka na internetu o tome kako isplanirati, pripremiti materijal i napraviti dobar biljni akvarij te kako gnojiti bilje i drugo. Stoga, sjedni za internet pročitaj te članke i napravi sve kako treba od početka da bi izbjegao bolesti, alge i ostale probleme. Sretno i polako.