Lipanj 30, 2025, 20:09:03 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: bok ljudi...  (Posjeta: 8423 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ibanezfrelon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
Odg: bok ljudi...
« Odgovori #75 u: Ožujak 07, 2010, 06:23:02 prijepodne »
Sad sam polako ljuta...
Priključil si se na forum prije nego si počeo kupovat sve i to je odlično pohvalno super!!  :up:
Ali totalno sada ignoriraš što ti ljudi govore...
Prvo si prerano utrpao ribe i to previš komada u još ne stabiliziran akvarij. Ribe se dodaju općenito postepeno, ne u jednom tjednu istrest vreću puno riba.
Riba imaš totalno previše... a da ne kažem koja će gužva biti kad se živorotne počnu kotit. Nisi napisal, ali da samo upozorim na pravilo kod svih živorotki- 1muškić i 3ženke.
Neonke i ramirezi su jako jako osjetljive ribe, pogotovo ramirezi koji krepaju u roku od par sati ako se samo malo poremeti jedan parametar vode. I uvijek idu u paru.
Botie su prevelike za tvoj akvarij i društvene ribe, min 2kom.
Neonke su mogle biti ubijene od bete ili ramireza ili rasbora ili jednostavno krepale od vode jer su jako osjetljive. Postoji bolest "rupe u glavi" i hexamita, ali mislim da se te bolesti ne javljaju kod neonka (pliz nek me netko ispravi ak blebećem gluposti).
Moguće da će ti bette rasčerupat gupye jer imaju šarene repove pa su im "konkurencija". Razbori su isto agresivci i teritorijalne ribe (makar kad imaju veće jato onda se sam šoraju između sebe pa nemaju vremena za druge ribe).
Za sve ribe postoje ljepo navedene karakteristi, društvenost s čim mogu i ne mogu ići. Ima na hrvatskom i engleskom. Naravno, to ne znači da ne možeš i pitat jel ide šta sa čim.

Ovi testeri 5u1, 6u1 ili kaj li već ne valjaju!
Ovo potpisujem! (osim onog djela o razborama)

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #76 u: Ožujak 08, 2010, 00:23:08 prijepodne »
 :-[ hm da... odma sam kod razbora pomislila na barbuse...
Zagreb

Offline infernus

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #77 u: Ožujak 08, 2010, 15:55:52 poslijepodne »
e imam jedno pitanje
jučer navečer sam našel jednu neonku s rupom u glavi(mrtvu) i bez oči.
to je bilo negde 20 minut kaj sam ih donesel iz dučana.
i danas ujutro sam nasel jos jednu s pol glave. :punch:
od čega bi to moglo biti?
ja mislim da ih je neka riba masakrirala.
e da i nemaju peraje. :'(  :'(  :'(

ja mislim da ti je riba pojedena...koje još ribe imaš?

STANOVNICI:
-7 rasbora
-5 cory-a
-1 ramirez
-1 makrakanta
-1 ancitrus
-1 muška beta, 2 ženke
-7 guppyja
-5 neonki(bilo je 7)
-3 crvena šverta
-3 platyja
ja mislim da ih je prevec ali kad je moja mama luda.
nije cak ni brojcano previse ali sto se tice vrsta definitivno mi se cini da je malo puno. a opet ja imam cca 25 riba u 240l, a posto su barbusi, cini mi se da je guzva
u "sesnaestercu",
nebi bilo lose malo reducirati populaciju.
« Zadnja izmjena: Ožujak 08, 2010, 16:01:44 poslijepodne od infernus »

Offline tuna

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: varazdin
« Odgovori #78 u: Ožujak 09, 2010, 18:58:15 poslijepodne »
ispravak vredi stari popis bez neonki... :'(  :'(  :'(   :roll:
sve su ubijene. :(  :roll:  :'(

Offline infernus

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #79 u: Ožujak 09, 2010, 20:11:31 poslijepodne »
Jesi nasao krivca za exekucije

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #80 u: Ožujak 10, 2010, 13:52:04 poslijepodne »
Sad sam polako ljuta...
Priključil si se na forum prije nego si počeo kupovat sve i to je odlično pohvalno super!!  :up:
Ali totalno sada ignoriraš što ti ljudi govore...
Prvo si prerano utrpao ribe i to previš komada u još ne stabiliziran akvarij. Ribe se dodaju općenito postepeno, ne u jednom tjednu istrest vreću puno riba.
Riba imaš totalno previše... a da ne kažem koja će gužva biti kad se živorotne počnu kotit. Nisi napisal, ali da samo upozorim na pravilo kod svih živorotki- 1muškić i 3ženke.
Neonke i ramirezi su jako jako osjetljive ribe, pogotovo ramirezi koji krepaju u roku od par sati ako se samo malo poremeti jedan parametar vode. I uvijek idu u paru.
Botie su prevelike za tvoj akvarij i društvene ribe, min 2kom.
Neonke su mogle biti ubijene od bete ili ramireza ili rasbora ili jednostavno krepale od vode jer su jako osjetljive. Postoji bolest "rupe u glavi" i hexamita, ali mislim da se te bolesti ne javljaju kod neonka (pliz nek me netko ispravi ak blebećem gluposti).
Moguće da će ti bette rasčerupat gupye jer imaju šarene repove pa su im "konkurencija". Razbori su isto agresivci i teritorijalne ribe (makar kad imaju veće jato onda se sam šoraju između sebe pa nemaju vremena za druge ribe).
Za sve ribe postoje ljepo navedene karakteristi, društvenost s čim mogu i ne mogu ići. Ima na hrvatskom i engleskom. Naravno, to ne znači da ne možeš i pitat jel ide šta sa čim.

Ovi testeri 5u1, 6u1 ili kaj li već ne valjaju!

ovak ja sam u akvariju imo razbore tetre ko neonke ramireze bette gupy cak i skalare i nikad nije bilo nekih problema niti su se tukle to sta si napiso si vjerovatno na netu naso .moje iskustvo je ak ne probas neznas
jedino po meni kaj imas previse riba na tu litrazu.a frend je i u 54l imao toliko i vise riba pa je funkcioniralo al velim dok ne probas neznas

Offline tuna

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: varazdin
« Odgovori #81 u: Ožujak 10, 2010, 21:13:13 poslijepodne »
Jesi nasao krivca za exekucije
simnjam na ženske bete.
ali nisam siguran. jer se meni cine sve trudne i bete zenske da su divlje.
ramirez i botia sigurno nisu jer mi se ciniju jako mirni.
e sad sam nasel male ribice u aq. zgledaju ko neki spermici. i jedna riba mi se jako zmrsavela

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #82 u: Ožujak 10, 2010, 22:52:10 poslijepodne »
ovo nije previše  riba kad se gleda brojčano za taj aq, uz nekoliko uvjeta: da je aq zacikliran i da nije nov aq, da ima dobro razvijenu kulturu svih potrebnih bakterija i da su ribe,  nazovimo to,kompatibilne. neonke su najvjerojatnije uginule zbog  loše  vode, a onda su ih  ribe pojele, jer one mnogi to zaboravljaju idu  zadnje u aq, a i jedne su od osjetljivijih ribica. slažem se s  velikom većinom da je  napravio nekoliko pogrešnih koraka, po meni najveća dva su  jako loše kombiniranje ribica i prerano startanje aq.
a gle tvoj je aq, radi što  hoćeš, ali  nije mi jasno  što  svi vrištitie kad se počnu događati  ovakvi pomori i loše stvari  a nikad nećete poslušati prije toga što vam se kaže. samo da si  dobro  proučio Priručnik do ovoga ne bi došlo.osobno nije mi žao tvog stresa i  tebe što paničiš, nego  ribica koje si  pobio bez veze. :down: :down:

Offline infernus

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #83 u: Ožujak 11, 2010, 10:19:49 prijepodne »
opet cu ponoviti da nema pravila, ja u aq imam i neonke i dvije vrste barbusa i skalara i frenatuse, i nakakvih zrtava dosad nije bilo,
mislim da je to s neonkama, kako se kaze;;;"a j... desilo se"

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
« Odgovori #84 u: Ožujak 11, 2010, 22:49:41 poslijepodne »
Dal su neonke krepale od loše vode ili su do smrti izjedene, mislim da u jednoj sekundi možeš ustanovit.

A ideja
"ovak ja sam u akvariju imo razbore tetre ko neonke ramireze bette gupy cak i skalare i nikad nije bilo nekih problema niti su se tukle to sta si napiso si vjerovatno na netu naso .moje iskustvo je ak ne probas neznas
jedino po meni kaj imas previse riba na tu litrazu.a frend je i u 54l imao toliko i vise riba pa je funkcioniralo al velim dok ne probas neznas"
Mislim, ako se čovjeku predlaže neka isproba sve kombinacije, pa tko živ ko mrtav, onda ne razumijem zašto mi ovdje djelimo savjete. Meni frendica već 7g drži zlatku u kugli od 5lit. i zlatka je živa, dal je sretna, čisto sumnjam. I da, net je izvor informacija pa otvoriš 10 strana i pogledaš koje mišljenje prevladava , jer ako 9/10 ljudi kaže da takva kombinacija nije u redu a 1/10 se javi i kaže da je to u redu mislim da je pametnije poslušat ovih 9 koji su u večini.
Cilj nam je da nam ribe prežive, da im osiguramo što bolje uvjete života, bez stresa i ograničavanja kretanja (koliko je to moguće).
Zagreb

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #85 u: Ožujak 11, 2010, 23:03:44 poslijepodne »
po meni ipak dosta ribica za toliki akvarij jer kad se sve zbroji i oduzme to ipak nije 54 litarski akvarij nego i manji.neka živorotka ti se već okotila i ako imaš dovoljno skrovišta uskoro ćeš imati još najmanje desetak novih ribica koje će preživiti a uskoro će ti ih biti i više.moj savjet je da se odlučiš ili za neonke i razbore u jatu možeš ev.ostaviti jednog betana ili da se odlučiš na živorotke ali ćeš i njih jako često morati poklanjati.ramireza izvadi van jer ti je on ciklid,traži više i vode i prostora,uvijek ide u paru i uz betu će se tuči sa drugom ribom.prepostavljam da već sada imaš problema sa prljanjem filtera kakicom od dosta riba..ja u 54 litarskom osim čistaća imam svega 5 ili 6 ribica i super im je..radije manje ribica a odlični uvjeti nego imati umjesto akvarija kavez i mučilište...

Offline homers

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #86 u: Travanj 19, 2010, 22:46:08 poslijepodne »
ja bi se htel ukljuciti u akvaristiku vec duze vreme i sad treba pocet kupovat akvari, filter, grijac... itak dalje(neznam tocno kaj sve treba) :) .
pa molim neke preporuke za najbolje cijene u varazdinu.
hvala unaprijed.
Prvo pročitaj neku literaturu(ako već nisi)

Offline BATO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: ZAGREB DUBRAVA
  • YUVEL 450 VISION
« Odgovori #87 u: Travanj 20, 2010, 01:25:24 prijepodne »
Voda ti je tako bijela od kamenca ,ništa strašno sve to nestane nakon par dana.
Savjet ubacuj hranu kao da su ribe več u akvariju , radi boljeg cikliranja.

Offline hologram

• Punopravni član
  • samo za hitne slučajeve 0997022021
« Odgovori #88 u: Travanj 20, 2010, 16:29:00 poslijepodne »
:AkTer:

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #89 u: Travanj 20, 2010, 16:56:39 poslijepodne »
tebi se sve pokrepat  :roll:
Bette van iz tog aq, i ženke se nesmiju držat s mužjakom! svi ce ti se međusobno pobit.I vjerovatno su tu bettice ubile neonke ,a i guppye ce sigurno, jer su u stresu (jer si stavio skupa 3 bette)
i naravno živoritka moraš 2 žeke na 1 mužjaka.
riješi to pod hitno, stvarno neznam zasto nisi slusao sto su ti govorili,a koliko vidim svi su se trudili pomoc ti i objasnit -?
U aq osatvi živorotke  ;)
botiu i ramireza,kao i bette maknu-prodaj/pokloni tu na forumu  :up:
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline ivonahr

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #90 u: Travanj 20, 2010, 17:13:19 poslijepodne »
 :roll:

ajme koji mix u akvariju.... reci mami da se smiri s ribama...jadne neonkice,baš mi ih je žao.

a kaj je s ovim malim kaj su se izlegli, jel su ti još živi ili su ih pojeli? i koja je to točno riba "smršavila",tj izlegla malce?

definitivno moraš odovjiti neke vrste kaj su ti ljudovi već tu i rekli.....nadam se da bu sve ok.