Srpanj 22, 2025, 06:36:54 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Smetliste v.1.0  (Posjeta: 2117 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Smetliste v.1.0
« u: Srpanj 25, 2011, 11:59:54 prijepodne »
Pozdrav svima!

Evo jednog mog malog akvarija, odnedavno je u pogonu. Naziv otpad je dobio po tome sto je sve u njemu nusprodukt kojekakvih viskova, viskova sljunka, viskova (jadnih) biljkica, dakle sve ono sto u odredjenom momentu vise nije imalo mjesta u ostalim akvarijima. I sam akvarij je visak, nije bas sluzio za nista, osim skladistenje raznoraznih korjencica, gomoljcica, rizomcica i ostalih -cica, ali eto, nesto od toga je i krenulo rasti, pa rekoh, da se ne baci...

Ok da ne duljim....Tehnikalije su sljedece - akvarij 50x25x30, 40 litara. Podloga tamni sljunak, komad loze, grijac atman 25w (cisto si mislim, sto ce mi jaci, kod mene je i na -20 u sobi toplo), filter atmanov hang on 0100, opet si mislim, cisto dovoljan, jedina izmjena je sto je pobacana  spuzva i onaj platicni ulozak s ugljenom, i ubacena keramika unutra. Filtracija je cisto ok, ne pravi veliku struju u akvariju, ali voda je bez greske, barem za moj ukus i misljenje..... Rasvjeta iznad akvarija, 2x18w, 1x grolux, 1xaquastar...malo prejako mozda, ali.....dok god ne vidim da steti, ne diram....

Od biljaka - nemam pojma, nesto anubiasa, par crypti koje su prezivjele topljenje, sad pustaju nove listove, a za ovo ostalo neznam, pa ako netko moze pomoci oko identifikacije ove crvene biljke, kao i ove velike sirokolisne nazad, bio bih zahvalan... ;)

Stanovnici 1 betta splendens, i 2 ancistrusa, nista vise mi ni ne treba.....

Ok, da ne duljim....evo i tog smetlista, znam da nije nista posebno, sklepano od ostataka, ali, mome oku ugodno, nadam se da ce se jos nekome (eventualno) svidjeti. Ali i ako ne, slobodno dajte kritike, komentare...

Tnx!

Offline Vice

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
Odg: Smetliste v.1.0
« Odgovori #1 u: Srpanj 25, 2011, 12:06:32 poslijepodne »
Da staviš crnu pozadinu, bilo bi punoo bolje !  :up:
Simpa je akvač!  :)

-Ova biljka,crvena, ispred panja je Lotus  :up:
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline jurica75

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #2 u: Srpanj 25, 2011, 12:27:49 poslijepodne »
Imam i ja takvo smetliše,mene sram moje poslikat!

Offline Smilas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #3 u: Srpanj 25, 2011, 20:16:50 poslijepodne »
Da mene je isto strah  moja  dva  smetlišta  uopce pokazati  :D 
Bravo!

Offline Darren

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Malawi World
« Odgovori #4 u: Srpanj 25, 2011, 21:21:57 poslijepodne »
sasvim okey, ništa ne treba bacati ti si pokazao da se sve može jako korisno upotrijebiti...sijamcu je to pravi raj...pozz ;)
...ti si nebo, ja sam ptica...ti si moja tanka žica...meni si sve, a ja sitnica za tebe...

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Srpanj 25, 2011, 21:51:08 poslijepodne »
Hvala svima....

Znam da ove "nacrtane" pozadine u ozbiljnoj akvaristici nemaju mjesta, i da bi u neka druga vremena zavrsio na lomaci, ali..... Nisam ozbiljan, spalite me, ali meni se te pozadine svidjaju.... :D  ;)

Davno sam odustao od jednobojnih pozadina, stajaznam, ono, tako mi akvarij djeluje tuzno, jadno i zapusteno s jednobojnom pozadinom, dok biljke ne odrade svoje.... a kad biljke narastu, ionako svejedno kakva je tapeta iza....

Da, ustvari, pokusaj sakrivanja nesposobnosti da smisleno posadim biljke, i preveliko nestrpljenje da vidim barem otprilike kako ce akvarij izgledati, pa onda malo ta tapeta podigne, prvenstveno samopouzdanje, dok bilje ne odradi svoje.....

Na srecu, za sada se jos uvijek bavim "djecjim" akvarijima, redom ispod 200 litara, pa mi se valjda oprasta ovakva neozbiljnost.... :zagrljaj: ;) :D

Offline pierre

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
« Odgovori #6 u: Srpanj 26, 2011, 00:14:36 prijepodne »
moram priznat da me je zbunila 'nacrtana' pozadina... zbog anubiasa prvenstveno. nego, anubiasi su u lijevom kutu? ako jesu, cini mi se da su posadjeni u podlogu, a rizom mora bit vani inace ce ti propasti... a komentar o naslovu teme - pa ne lici bas na smetliste, da se to fino dotjerat. ja bih na primjer na ovaj lijepi panj zavezao javansku mahovinu, par nizih biljcica u prvi plan i odmah bi to bila druga pjesma...

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Srpanj 26, 2011, 10:22:55 prijepodne »
Nisu posadjeni u podlogu, vec su privezani za komadic grane od loze, koja je samo onako napola utaknuka u podlogu, dakle ono korijenja sto ima je malo ispod sljunka, rizom i ostatak je na toj grani, iznad podloge, samo je to sklepano od ostataka, rizomcica sa jednim ili 2 lista, pa je jako nisko, ali ne brini, rizomi su van podloge....

Nizih biljaka u tom momentu nisam imao, ali radim na tome, sve je ovo podlozno promjenama.

Da, zaboravih reci, podloga je florabela, pokazala mi se kao dobro rjesenje, a i na povrsini pluta saka-dvije lemnie, ne vidi se bas, dobio je kao nezeljenog gosta s nekom ribom, ne sjecam se vise s cime, ubacio sam je cisto da se namnozi malo u vecem prostoru, moji prasci (zlatne) je vole povremeno kao desert, pa onda, steta da se baci kad sluzi necemu....

Btw, niko mi ne moze pomoci oko identifkacije biljke u desnom i lijevom zadnjem kutu? Nesto kao salata, tvrdi listovi, dosta visoka, nemam pojma sto je to......

Offline jurica75

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #8 u: Srpanj 26, 2011, 10:33:24 prijepodne »
Ehinodorus-bleheri,čini mi se

Offline Damir_Sl

• Punopravni član