Dobar dan,
Malo cu se vratiti u proslost da mozete pratiti tijek dogadjaja.
Prije 20 dana sam dobio dvije nove ribice za akvarij kupljene u zoo shopu. Jedna od njih se pocela raspadati, navodno neka baketrijoloska bolest, te su mi preporucili da ju izvadim van i kupim neki lijek za prevenciju riba u akvariju. Naravno da druge ribice nisu davale nikakve simptome da su bakterije i njih napale, ali prevencija je prevencija. Kupio sam od sere baktopur i drzao se uputa. 1 dan 22 kapljice, pa dan pauze, pa treci dan opet 22 kapljice i peti dan sam izbacio pola vode ocistio filter (spuzvu dobro oprao). I onda je usijedio kaos. Najprije se na vanjsko kamenje, uz staklo, pocelo pojavljivati nesto svjetlo smede, rekao bih alge. Sto vi mislite sto je to?
Da bi prekjucer poceo primjecivati pojavljivanje mjehurica po povrsini. Mislio sam to je nesto prolazno, ali mjehurici su jos uvijek prisutni i ima ih sve vise. Nasao sam na forumu da se mjehurici pojavljuju jer ih previse hranim. Moguce je ne bih rekao da nije. Ali od sinoc mi je jedna ribica pocela kunjati. Voda se uzmutila, pocele su se pojavljivati zelene alge po kamencicima i primjetim ih na staklu kao male tockice. Listovi jedne biljke su poceli crniti.
Sto da radim? Mislio sam zamjeniti pola vode i opet ocistiti filter.
Hvala