Srpanj 24, 2025, 01:57:44 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pleho  (Posjeta: 1491 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Klanjo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • Bolje vrabac u ruci nego riba iza ormara.
Pleho
« u: Ožujak 22, 2010, 20:13:28 poslijepodne »
Pozdrav,

ova tema bi u  principu trebala vjerojatno ici pod toplovodne ali znam da uglavnom ljudi sa zlatnima imaju i plehiće  pa eto imam 2 pitanja.
Stavljal sam mrkvu i grašak zlatnima za jesti svaki tjedan e njega bas to nije dojmilo ni zanimalo jer mi drugi dan znalo ostati graška po podu znaci ni zlatne nisu bile oduševljene. Ali stavil sam mu tikvicu i frajer je poludil pojel ju je u roku od 2 dana sad me zanimalo dal da mu stavljam i dalje svaki dan ili se frajer prejeda pa da mu stavim svaki tjedan jednom?
Drugo pitanje dali se kome dogodilo da mu Pleho mjenja boju ili ti bljedi pa mu se vraća crna boja i to onak u roku od 15 sekundi ?

Hvala unaprijed.

Mudrost se krije u riječima velikog Aristotela:
"Sinko, ako tebi treba filozofija da piješ vino, mislim da imaš ozbiljnih problema."

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: Pleho
« Odgovori #1 u: Ožujak 22, 2010, 20:55:45 poslijepodne »
stavi krastavicu  bez kore naravno  uzduz prepolovljnu  ...  
ja nikad neostavim dva dan da trune u akvarijumu        formula ide ovako  navecer stavis  ujutro  vadiš   :D :D
 moreš svaki dan  što te  briga ako jedu  al  mješanje hrane je  bitno 
mjenjaju boju  to jest  bljede  radi stersa  i  radi kamuflaže    mnogi se naslazu sa ovom tezom   al pomeni i mnogim drugim akvaristima   mogu mjenjat boje  u svrhu bjeljenja  i tamnjenja
ništa zabrinjavajuće

Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #2 u: Ožujak 23, 2010, 09:44:08 prijepodne »
savjet je OK
no, svakako mu vadi nakon noći ostatke jela jer će trunuti i poremetiti vodu!
i, svakako mu mijenjaj prehranu - probaj s krastavcem, kako predlaže kolega, ali probaj i s listom salate (izvadiš negdje iz sredine glavice i dobro ispereš pod jakim mlazom vode, poklopiš kamenom da ostane na dnu i pratiš)...
u pravilu silno vole tikvice i to im je omiljena klopa!
mijenjanje boje može biti od stresa, ali i od nedostatka željeza, pa nije loše da mu u prehranu probaš dati i listove špinata ili blitve (njih preliješ kipućom vodom i onda odmah hladnom)...

Offline BareST

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
« Odgovori #3 u: Ožujak 23, 2010, 09:48:54 prijepodne »
Mijenjanje boje može biti i normalno,nista za zabrinit se....... ;)

P.S. Pleho i zlatne...... :down: :down: :nerv:
WWW.VESELJKO.NET

Offline Klanjo

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 23, 2010, 12:37:43 poslijepodne »
Hvala na odgovorima samo jos ostaje pitanje znaci svaki dan mu mogu dati tak nekaj jesti on nije ko zlatne da se prejeda?
I kaj se tiče bljeđenja skužil sam da kad se smiri na dnu onda počnje bljediti čim počne nekaj jesti ili žvakati granu pocrni tak da brijem da mu je to kao neka kamuflaža sam nisam znao da su sposobni za to.
"Sinko, ako tebi treba filozofija da piješ vino, mislim da imaš ozbiljnih problema."

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #5 u: Ožujak 23, 2010, 13:39:34 poslijepodne »
plehići su u pravilu pristojni što se tiče hrane i trebaju relativno malo u odnosu na svoju veličinu...
i, da, točno je da ne bi trebali ići zajedno u akvarije sa hladnovodnim ribama, ali - veliko ali - s obzirom da podnose raspone temperatura poput zlatica, mogu s njima - to su ribe iz rijeke Amazone
ali ih dijelova gdje voda nije toliko topla kao recimo diskusi i slične ribe...
naravno, ne branim stav da bi trebali ići u toplovodne akvarije!
i, ako ih se već ima sa zlatnima - dobri su sustanari, veseli i smiješni, dobri smotani veliki divovi - osim toga, danas u kućnim uvjetima akvariji sa zlatnima
rijetko imaju temperaturu manju od 20 stupnjeva (grijanje) pa ćak i 22 stupnja!
no, glavni je uvjet (općenito) za držanje plehića dovoljno veliki akvarij jer narastu veliki-veliki-veliki...

Offline Klanjo

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 23, 2010, 13:54:21 poslijepodne »
Da znam meni je temp čak 24 stupnja što sam u principu čitao da i paše pajčolankama,a uopče neznam kaj da napravim pogotovo sada kad dođe ljeto dnevni boravak mi je na zapadnoj strani i zna biti pakao čak i uz klimu.