Kolovoz 14, 2025, 02:47:25 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Zašto baš Tropheus ?  (Posjeta: 5327 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline SMRTNIK

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: Zašto baš Tropheus ?
« Odgovori #25 u: Ožujak 22, 2010, 13:53:49 poslijepodne »
slazem se sa aquabotom oko ovog
možda bi trebala postojati opcija "ignore" pa da se oni lakše zapaljivi međusobno ni ne vide na forumu

Offline Maxim

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: Zašto baš Tropheus ?
« Odgovori #26 u: Ožujak 22, 2010, 15:10:12 poslijepodne »
Kaže mi Ikota da je trajno baniran na ovom forumu, a to nije vidljivo pored njegovog imena, pa sam mislio da se zeza. Ako je ipak istina malo je blesavo, moglo ga se za početak isključiti na koji mjesec da se ohladi, ako već netko misli da provocira!
Ipak čovjek ima 2 Tanganjika akvarija i 1 Malawi oko kojih se trudi i djeli svoja saznanja!

Zašto bi mu pisalo pored imena? Opomene se pišu pored imena kako jasno stoji u Pravilima foruma. Da je baniran mu piše tamo gdje mu treba pisati zajedno s razlogom i vremenom koliko je baniran jer, ako ga je moder banirao po IP adresi, forumu više uopće ne može pristupiti nikako, ni kao gost pa ni vidjeti što i zašto.

A odgovoriti ću ti i zašto nije blesavo.... Kako sam upoznat dotični je već tri puta opominjan/mican s foruma na hlađenje i nebrojeno puta iza toga zamoljavan od strane korisnika i upozoravan od strane moderatora da se kontrolira i ne odvlači većinu rasprava u offtopic, provocira sugovornika ili svađa s moderatorima.. Znao da će biti trajno maknut ako ijednom to isto ponovi. No eto, od zadnji put to ne radi otvoreno nego elegantno podbada kada god vidi priliku ili si je jednostavno sam stvori kao recimo sada što mu je već nekoliko članova istreslo u facu da je očito što radi. Do kada pitam se? Samo u proteklih dva tjedna je tri prepirke skuhao sa svojim bezuvjetim stavom da je samo i upravo on u pravu te omalovažavanjem na sve moguće načine svih s kojima se ne slaže. Kao npr. u ovoj temi, ničime potaknuto, ali ciljano vrijeđanje vlasnika Malawaca, kao npr, što sam zadnje vidio, u temi s ispravnim nazivom i pisanjem afričkih jezera na hrvatskom. Po njemu, svi su u krivu, napada svih žive oko sebe, čak po nacionalnoj osnovi i onda kada ga poklope dvije profesorice zemljopisa, jedna profesorica engleskoga i jedna hrvatskoga dotični ne smogne ni toliko obraza da se svima koje je popljuvao barem ispriča kao što su ostali napravili koji su bili u krivu i žustro nastupili nego laganini pređe na neku novu temu i neko novo prepucavanje... Uostalom sam je rekao da odlazi, samo smo zatvorili vrata iza njega. :) U čemu je problem? Ispucao je svoje što je imao, baniran je tri puta od tri različita modera i to je to.

To što "čovjek ipak ima" tri akvarija bi trebalo značiti točno što? Zelenu kartu? Očito ne znači da će ubuduće moći voditi razgovor u granicama uvažavanja sugovornika i eventualnog napadanja nečijih ideja i stavova, a ne osoba te držanja postavljene teme nego će tu raditi kaos po forumu. Neće.
i da... "djeljenje saznanja"? Pogledaj još jednom sve njegove teme o njegovim akvarijima... U svima je sinoć tražio da se zaključaju... i rekao hvala, zbogom, doviđenja...
nije valjda da se već predomislio pa sada zivka frendove da ga brane? Bez uvrede tebi ili kome, ali ispada mi tako kada vidim tko se javio... Ipak se nećemo tako igrati nego po Pravilima foruma, a ona kažu da nećemo nikoga na prvu isključiti trajno ako ode mimo njih, ali isto i da nećemo nekoga uzastopno i neograničeno upozoravati. Činjenica je da većina korisnika nije nikada pročitala Pravila, ali još veća činjenica da se usprkos tome njih 99,7% nikada neće o njih ogriješiti jer se temelje na jednostavnim načelima pozitivne rasprave.

----------------------------

@aquabot: Ikota se nabrao isključivanja s foruma i packi moderatora već davnih dana, nije to ništa "u zadnje vrijeme" već se povlači od kada se registrirao. Ono što nazivaš "druge kulturne opcije upozoravanja ili opominjanja ili kraćetrajnog baniranja" su kod njega isprobane nekoliko puta. Nažalost i na očigled svima bez pokazanih rezultata.

I ne, svi koje je dotični isprovocirao u zadnje vrijeme ili u ovoj temi pa su reagirali ipak neće proći isto kao on. Ukloniti ćemo onoga kojega cijela moderatorska grupa smatra uzrokom problema, a koja ima uvid u sve njegove postove od početka, te ne donosi procjene na temelju nečijih par nedavnih postova ili nečijeg pisanja u zadnja dva mjeseca. Pa će se dalje pratiti ako će se posljedice same riješiti...

Također vidim da je moder zamolio da se dalje ne offtopičari, a ti ciljano ignoriraš i nastavljaš... a čuj... kako hoćeš... nemoj se nakon nekoliko takvih puta čuditi ako budeš baniran ako ubuduće ne uvažiš smjernice koje bilo koji moderator postavi u nekoj od tema. Samo se nadam da i onda neće netko za tebe reći "pa mogli ste ga po n-ti put zamoliti..." Dali govorimo o istoj osobi na na pragu svoje 40-te?
Usput, moja osobna mala željica: malo ohladi s editiranjem svake svoje poruke duže od dvije i pol rečenice jer dok ti se napiše odgovor - ti 2-3 puta izmijeniš izvornu poruku ili je nadopuniš...

ključam temu dok je neki moder ne počisti od offtopica i pizdarija uključujući i ovaj moj post.

PS.

slazem se sa aquabotom oko ovog
možda bi trebala postojati opcija "ignore" pa da se oni lakše zapaljivi međusobno ni ne vide na forumu

Kako bi u tom slučaju pratio i sudjelovao u dijalogu više osoba ako bi promašio dio rasprave? A i vidio bi tuđe poruke u citatima onih koje nisi ignorirao... Činjenica je da svi imaju ista pravila foruma i moderatore koji će se pobrinuti da se ona poštuju vidio netko postove tih članova ili ne jer željni prepucavanja neće takvu opciju koristiti. Bilo bi zgodnije da se zapaljivi malo kontroliraju bez da ih se mora na lanac stavljati i da npr. pritisnu gumbić X gore na prozoru i prošetaju prije pisanja...
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"