Srpanj 19, 2025, 15:51:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Crvena usta coridoras pande  (Posjeta: 827 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vlado53

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
Crvena usta coridoras pande
« u: Ožujak 24, 2010, 12:04:03 poslijepodne »
Duže vrijeme primjećujem crvenilo oko ustiju pandice, ostale to nemaju...u dva navrata ukapao sam u vodu General Tonica od Tetre i crvenilo bi se povuklo, ali nakon nekog vemena se opet pojavi....ribica se normalno ponaša , jede i pliva sa drugim pandicama...što bi to bilo, da se ne prenese na druge, ima li netko iskustva sa time?Pozdrav članovima!

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: Crvena usta coridoras pande
« Odgovori #1 u: Ožujak 24, 2010, 13:04:27 poslijepodne »
Pozdrav Vlado, najbolje bi pomogla fotografija a svakako nam treba više podataka pa molim te ispuni upitnik o bolestima riba koji se nalazi ispod moga posta a molim te odgovori da li si par kapi lijeka ukapao u akvarij ili u karantenu, odnosno da li si liječio bolesnu ribu sa dozom koja je propisna u propisanom trajanju liječenja?

Offline vlado53

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 24, 2010, 15:12:23 poslijepodne »
Dodavao sam u zajednički akvarij, ali sada sam je stavio u karantenu i pokušati sa punim tretmanom za General Tonic.Nisam našao koji bi drugi lijek upotrijebio.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Ožujak 24, 2010, 15:21:58 poslijepodne »
Vlado znaš da se antibiotik ne smije samo tako od oka ukapavati u akvarij...  Bolesnoj ribi nisi puno mogao pomoći ali si zato mogao dobrano narušiti biološku ravnotežu u akvariju.

Zašto nam ne pošalješ fotografiju bolesne ribe?

Pošalji nam i fotografiju akvarija te upiši tražene podatke u upitnik ovo je bitno jer trebamo razlučiti bakterijsku upalu od iritacije kože oko usta izazvane recimo vodlom loše kvalitete ili nečim drugim...

Offline vlado53

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 24, 2010, 21:47:16 poslijepodne »
Damire, nemoguće mi je tako kvalitetno slikati da bi se jasno vidjelo.Pričao sam ti da kvalitetu vode mjerim u prof.laboratoriju, a i neonkice bi prve stradale da voda ne vrijedi.Mislim da se ozljedila, a redovno dodajem FFM, pa mi je sve to još neobičnije , pa sam probao sa G.Tonicom.