Svibanj 07, 2025, 07:15:09 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Očuvanje mlađi  (Posjeta: 1470 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aquatic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
Očuvanje mlađi
« u: Travanj 05, 2010, 22:07:21 poslijepodne »
Dakle, imam par kribenzisa već godinu dana, mrijestovima više ne znam broja, a od mladih nemam niti jedno, niti jedna generacija mladih nije uspijela izrasti, što god učinio. Jednostavno bude ih svakim danom sve manje i manje pa na kraju nema ih više. Ako ih ostavi s roditeljima nestaju iz dana u dan. Ako ih premijestim u kotilicu i hranim tekućom artemijom isto tako ne prežive.

Što bi trebalo napraviti da barem nekoliko komada vidim kako izrastu do odrasle ribe  :'( ne znam više koju metodu primijeniti  :question:

Njih valjda netko preko noći pojede? Najveći sumnjivac mi je apistogramma agassizi, ali nadam se da ću od njega moći uskoro dobiti potomstvo jer je dobio društvo zahvaljujući velikodušnosti našeg kolege forumaša zeki972, hvala zeki još jednom  :)

Tako da se to pitanje odnosi na nadam se buduće podizanje mlađi apistogramme.

A ovo proljeće je valjda i mojim kribenzisima udrilo u glavu, ova ženka tek što snese jedne mlade već se previja i šepuri pred mužjakom, hoće još, nezasitna jedna sram ju bilo  :D

Offline MiroZg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Odg: Očuvanje mlađi
« Odgovori #1 u: Travanj 06, 2010, 20:04:41 poslijepodne »
Pozz
Nemam iskustva sa mljestovima, ali cu napisat sto ja mislim iz onog sto sam procitao dok ti netko tko ima iskustva ne odgovori.
Ako si mlade izdvojio u kotilicu onda nepostoji mogucnost da ih neka riba pojeda, a mislim da bi trebao imat jos jedan manji akvarij sa nuznom opremom( spuzvasti zracni filter, grijac, mislim da nije ni svjetlo nuzno). Ceste izmjene vode, tekucu aritmetriju dodavat kad je ugasen filter i kapat tocno na mlađ.  :up:
« Zadnja izmjena: Travanj 06, 2010, 20:13:04 poslijepodne od MiroZg »

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #2 u: Travanj 12, 2010, 10:06:48 prijepodne »
Mogu biti dva razloga ako nestaju ribe nesto ih jede...ili ako ugibaju nakon izvjesnog vremena ukrvljene su i trabas mjenjati  krv, tj nadji muzijaka ili zenku iz drugog akvarija.lp
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #3 u: Travanj 12, 2010, 19:47:24 poslijepodne »
Zaista ne znam, taj par imam već godinu dana, mladi žive jedno desetak dana i onda ih počne biti sve manje i manje. Možda ih prerano izdvojim u kotilicu, a ako ostanu u velikom akvariju se valjda netko pogozbi njima. NIsam još probao izdvojiti mlade zajedno sa ženkom da vidim da li bi to upalilo...

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #4 u: Travanj 12, 2010, 21:09:17 poslijepodne »
meni je u slučaju s apist.red fire-ima bilo najuspješnije kad sam   pokupio  malce čim ih je ženka počela  voditi  po aq, prebacio sam ih u  drugi  manji aq i tamo ih hranio s nobil fluidom i to mi se pokazalo baš ok, svaka druga kombinacija završila mi je nestankom malaca..

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #5 u: Travanj 12, 2010, 21:41:34 poslijepodne »
meni je u slučaju s apist.red fire-ima bilo najuspješnije kad sam   pokupio  malce čim ih je ženka počela  voditi  po aq, prebacio sam ih u  drugi  manji aq i tamo ih hranio s nobil fluidom i to mi se pokazalo baš ok, svaka druga kombinacija završila mi je nestankom malaca..

Eh  ;) ćemo vidjet ako ću ja s apistogrammama imati mrijesta, a što se tiče kribenzisa, koliko često hraniti te malce ako ih se prebaci same u drugi akvarij, ja bih u tom neuspjelom pokušaju bio im dao jesti ujutro i popodne kad bih se vratio s posla, je to preveliki razmak, da li, ako se stavi previše te tekuće artemije, može štetiti u smislu da pogorša kvalitetu vode pa malci pogibaju? Možda previše filozofiram, ali baš sam sebe pitam u čemu je caka i neću imati mira dok ne uzdignem jednu generaciju malaca  :nerv:

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #6 u: Travanj 12, 2010, 21:43:57 poslijepodne »
što se tiče malaca, dok su    potpuno mali,  prvih par dana ja sam ih  hranio što  češće i što manje količinski, a kasnije poslije nekih 10tak dana 2-3 puta i  bilo je ok.. govorim o apistog. jer sva hrana pa tako i   ova za malce prlja vodu jer ne možemo, bar ja ne mogu   dozirati im baš onoliko koliko će pojesti u jednom hranjenju..

Offline Ultrashmele

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Travanj 28, 2010, 15:04:16 poslijepodne »
Ako je kotilica mrezasta neka riba moze da ih usisa odozdole...