Evo da vam pretstavim i ja svoje čudo,
pa da pokažem i ja svoju strpljivost, i umjeće, nije nešto, al eto, jedini limit mi je bio buđet.
Akvarij - 60dx30šx35v, makar je u akvariju nekih 50 litara.
Fitler original juwelov 280 l/h plus dodano u njega još spužve i pola litre tetrinih kem. valjčića, tako da mu je protok vjerojatno 150 - 200 litara, možda slabiji, al po meni sa puno više kapaciteta biološkog filtera, te radi boljeg protoka imam još jednu pumpicu u akvariju, ugljen je friško kupljen, čeka vani ako dođe na njega red slučajno, al se nadam da neće.
Rasvjeta 15w juwel poklopac, što mi se činilo preslabo, pa sam ubacio još jednu neonku od 18w, tako da sam malo rezao juwelov poklopac, i taman je neonka toliko duga, da joj iz poklopca vire samo utikači, tako da su mi grla u biti van akvarija, obična, jer se ne vlaže. skupa = 33w rasvjete, daylight star 5000K i jedna lampa, cca 3500K
podloga tri tjedna namakana florabela, 5litara zemlje, i preko nje šljunak 1 - 3 mm, iza je do 7cm debeli sloj (uz staklo) a naprijed odmah uz staklo cca 4-5cm) - cijela podloga
Grijač 100 w tetrin
od biljaka ima cabomba, rotala r., ludwigia, anubias, i jedna biljka za koju sam zaboravio kako se zove
od riba anci, sijamac, 4 gupija (3ž+1m), 6 limun tetri i par altispinosa
te u malom jednom akvariju sitnih sedam gupija, i kozice, trebao je bit akvarij za lječenje, al su sve ribe stabilno pa mi ne treba u tu svrhu
Akvarij je startan nešto prije božića, znaći, mjesec i pol dana, lagano napreduje, makar u početku nije bio imao ništa podloge, osim tankog sloja pijeska koji je tek kasnije zamjenjen sa florabelom i šljunkom, dok su za to vrijeme biljke bile u plastičnim čašicama mojim ''teglama'' za pod vodu, a u njima sloj florabele nenamakane, i preko toga sloj pijeska.
Kako nisam mogao izbjeć da sunce dolazi u akvarij, imao sam na početku malih problema sa cijanobakterijom, te moram sada jednom u dva tjedna preć sa spužvicom po prednjem staklu jer se stvori tanki film zelene alge.
Ubacujem svaki dan 1 ml EC-a, te tjedno 5ml profita, rasvjeta je 11 - 24h, a tjedno mjenjam 5 litara vode i sisanje podloge, dan prije mjenjanja vode ribe se ne hrane, niti se dodaje EC, cjeli akvarij ima post.
Temperatura u akvariju je 22,7C preko noći, a preko dana 23,9C, zagriju ga lampe, i grijač se uopće ne pali dok lampe gore.
A evo i slike kako je napredovao: