Srpanj 26, 2025, 00:00:53 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Sta bi to moglo bit??  (Posjeta: 1223 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sara.111

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Poreč
Sta bi to moglo bit??
« u: Veljača 12, 2010, 22:46:48 poslijepodne »
Ovako, imam 4 mollya i osto mi je ova jedna debela i ima crnu mrlju kod otvora, probusila sam rupe oko neke čaše i stavila je u nutra i u drugi akvarij, nakon 2 -3 sata vidjela sam na dnu 5-6 malenih KUGLICA, ali doslovno kuglica,promjera cca 2 mm,koje su žuto prozirne..sta bi to moglo biti??

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
Odg: Sta bi to moglo bit??
« Odgovori #1 u: Veljača 12, 2010, 23:20:37 poslijepodne »
Bilo bi dobro da fotografiraš i ribicu i te "kuglice" pa nam staviš ovdje da vidimo o čemu se radi.

Mislim da je riba zbog nekog razloga (vjerojatno loša kvaliteta vode to pretpostavljam zato što su ti uginule 3 ribe) izbacila iz sebe ikru umjesto da je rodila žive ribice.

Svakako da bismo mogli otkriti pravi uzrok moraš nam ispuniti upitnik o bolestima riba koji se nalazi ispod moga posta i poslati fotografije, sretno i pozdrav.

Offline sara.111

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 12, 2010, 23:32:17 poslijepodne »
Bilo bi dobro da fotografiraš i ribicu i te "kuglice" pa nam staviš ovdje da vidimo o čemu se radi.

Mislim da je riba zbog nekog razloga (vjerojatno loša kvaliteta vode to pretpostavljam zato što su ti uginule 3 ribe) izbacila iz sebe ikru umjesto da je rodila žive ribice.

Svakako da bismo mogli otkriti pravi uzrok moraš nam ispuniti upitnik o bolestima riba koji se nalazi ispod moga posta i poslati fotografije, sretno i pozdrav.

Meni nije niti jedna riba uginula... a  Mollyji inace radjaju zive mlade tako da ne vjerujem da je polozila IKRU... slikat cu sutra ti kuglcu...

Offline sara.111

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 12, 2010, 23:46:25 poslijepodne »
da, krivo sam napisala... to je kada pisem u strce, dakle POSTO MI JE OVA JEDNA DEBELA a ne osto mi je ova jedna debela..=)) sve su mi ribe na broju, hehe... a inace imam akvarij 20L,4 mollya i jednog corya, grijac 50W filter 360 l/h, prave biljke (vodene kuge)...a ova voda gje sam nasla te ikre, ili sta je vec, voda nije bila ciklirana...vratila sam ribu nazad u akvarij sa ostalim ribama... ako su to ikre,hoce li se izleci mladi iz njih? (znam da su zivorotke, ali mozda postoji i ta kemija.)..=P

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #4 u: Veljača 13, 2010, 03:19:04 prijepodne »
Citat:
voda nije bila ciklirana...vratila sam ribu nazad u akvarij sa ostalim ribama... ako su to ikre,hoce li se izleci mladi iz njih? (znam da su zivorotke, ali mozda postoji i ta kemija.).. =P

Ako voda nije bila ciklirana budi sretna ako izvuče živu glavu a kada se oporavi (nadam se da hoće), bit će opet mladih. Ubuduće nemoj raditi takve greške i igrati se sa životima ovih dragih stvorenja.

Pozdrav i sretno.

Offline sara.111

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 15, 2010, 13:22:42 poslijepodne »
ma ok je, voda nije odstajala dovoljno...samo tjedan dana..mozda i manje... sad je sve ok..tnx..

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #6 u: Veljača 15, 2010, 13:50:14 poslijepodne »
Na žalost iz te ikre se neće izleči malci.

Radi prema Priručniku i nečeš imati problema sa ribama, redovito mijenjaj vodu sa odstajalom vodom, ribe hrani jednom ili 2 puta na dan sa po malo hrane, toliko da svu hranu pojedu za jednu do dvije minute a jednom tjedno obavezno post, koristi raznovrsnu hranu i s obzirom da držiš živorotke obavezno jednom tjedno dodaj vitamine u vodu.

Pozdrav i sretno.

Offline sara.111

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 15, 2010, 22:04:45 poslijepodne »
sve znam to...ma akvarij imam vec mozda mjesec dana, a ova "kotilica" je nova...hranim sve kako je napisano... jedino vitamine trebam nabavit...hvala..=))