Srpanj 20, 2025, 13:45:59 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: upomoććć  (Posjeta: 812 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mixy

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
upomoććć
« u: Veljača 19, 2010, 00:05:04 prijepodne »
htijeo bi da mi neko pomogne imam akvarij vec 3 dana nije bio u fukkciji jedno 4 g i neznam sta mi se desava sa ribicama uginule su mi vec dvije jucer jedna i danas jedna temperatura vode mi je 24 c imam preljevni filter za 80l pumpu isto pa me zanima sta je sa ribicama da nisu bolesne mozda ili ja nisam nesta napravio sto sam moro sve se stalno sakrivaju ispod panja i ispod kamenja kad ih hranim nijedna nejede osim ribe borca a vecinom su sve živoretke ako mi ko moze pomoci bio bi mu zahvalan unaprijed hvala!!!!!

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
Odg: upomoććć
« Odgovori #1 u: Veljača 19, 2010, 06:19:08 prijepodne »
Ako nisi ciklirao akvarij onda ti ribice ugibaju od amonijaka.
Odmah promijeni min. 50% vode, dodaj Aquastart i duplu dozu FFM-a od Easylifea, sljedeća dva tjedna mijenjaj 20% vode svaki drugi dan te sa svakom izmjenom dodaj dozu FFM-a i Aquastarta.
Nakon tog vremena bi se stanje trebalo normalizirat pa možeš smanjiti izmjene vode ali dobro bi bilo da imaš i testere za nitrite za svaki slučaj.
..ako kupuješ testere, obavezno pogledaj da imaju test za nitrite jer neki imaju samo za tvrdoću vode i ph..
U svakom slučaju obavezno što prije promjeni 50% vode jer će biti još :hang: :hang: :hang:
Sretno!

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #2 u: Veljača 19, 2010, 06:23:26 prijepodne »
E da, zaboravih... ..obavezno upiši još podataka, koliko litara ima akvrij, koje ribice imaš i koliko ih je , koji je filter itd..

Offline Annie_S

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #3 u: Veljača 19, 2010, 06:32:06 prijepodne »
Nakon sto se akvarij napuni vodom i pokrene filter, ribice se ne stavljaju minimalno dva tjedna da se stvore dobre bakterije u filteru. To ti je cikliranje, a detaljnije potrazi na forumu. Bez toga je neizbjezno ono kaj se desilo tvojim jadnim ribicama  :dead:

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #4 u: Veljača 19, 2010, 10:46:20 prijepodne »
mixy, napravi kako su ti kazale kolege a ja ti još savjetujem da pročitaš i naučiš napamet Priručnik za početnike u akvaristici (link je ispod moga posta), sretno i pozdrav.