Srpanj 19, 2025, 21:01:16 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: HITNO! Ramirezi IKRA  (Posjeta: 2063 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Glasni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Dob: 46 Lokacija: Ljubljana
HITNO! Ramirezi IKRA
« u: Veljača 09, 2010, 20:51:40 poslijepodne »
Dobra večer,

Papiliochromis ramirezi mi se izmrijestili. E sad stani pani što mi je činiti? Imam mali milijun pitanja!

Dalii da  gasim svijetlo, ako ugasim dali će roditelji vidjeti braniti ikru? Kad se izlegu (48 sati?)?
Čime hraniti malce.

JooooooJjojJOJjOj  :-X !
Hvala

Slika1:

Slika 2:

Slika 3:

Offline Miro NZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: HITNO! Ramirezi IKRA
« Odgovori #1 u: Veljača 09, 2010, 21:55:05 poslijepodne »
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=157:razmnoavanje-ramireza&catid=36:uzgoj&Itemid=124
Bok, imas ovdje nesto o ramovim, kod mene znaju isto polagat ikru u zajednickom akvariju i sve to zavrsi tako da drugi dan kad dojdem s posla nema ikre a nemam volje da ih odvajam u poseban akvarij tako da u zajednickom akvariju tesko sta bude od tog.

Offline Glasni

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Veljača 09, 2010, 22:03:59 poslijepodne »
@Miro_NZ hvala ti!

Vidjećemo narednih dana. Na žalost ne mogu (ikre) ih staviti nigde sem u kozičnjak, što je po meni još gora kombinacija...
Ostaviću roditelje sa ikrom ako bude šta bude ako ne, drugi put. Artemija je uvijek spremna :)

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Veljača 10, 2010, 10:18:46 prijepodne »
@Miro_NZ hvala ti!

Vidjećemo narednih dana. Na žalost ne mogu (ikre) ih staviti nigde sem u kozičnjak, što je po meni još gora kombinacija...
Ostaviću roditelje sa ikrom ako bude šta bude ako ne, drugi put. Artemija je uvijek spremna :)

Glasni, ja svu ikru riba premještam u kozičnjak i bez problema odgajam mlade ribice, samo ne hraniti previše i redovito mijenjati vodu a voda u kozičnjaku mora biti mekša a ph malo niži, sretno.

Offline Glasni

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Veljača 10, 2010, 15:13:38 poslijepodne »
@Miro_NZ hvala ti!

Glasni, ja svu ikru riba premještam u kozičnjak i bez problema odgajam mlade ribice, samo ne hraniti previše i redovito mijenjati vodu a voda u kozičnjaku mora biti mekša a ph malo niži, sretno.

Evo, opet se javljam. Došao s posla, ikre na svom mjestu. Znači kozičnjak i nije loša ideja? Hmm... ali u njemu imam ancistrusa, puževa (pond snail),.. a puževi nisu baš pogodni za ikru  :nerv:

Prvi je mrijest pa ću ostaviti neka se odvije svojim tokom. Za drugog ću biti spremniji!
« Zadnja izmjena: Veljača 10, 2010, 16:12:02 poslijepodne od Glasni »

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #5 u: Veljača 11, 2010, 09:47:32 prijepodne »
Točno, ako su unutra ancistrus i puževi mala je vjerojatnost da će koji mladac preživjeti  :punch:

Međutim, evo savjet kako sam ja rješavao takve probleme dok nisam imao mrijesni akvarij i kozičnjak: List na koji je zalijepljena ikra prebacio sam u petolitarsku (staklenu ili plastičnu) posudu u kojoj je bila smiksana voda (pola akvarijska a pola destilirana), ta je posuda plivala u velikom akvariju a list sam gumicom pričvrstio za nekakvu bočicu za lijekove (dobro opranu i ispranu) a u podnožju lista stavio sam zračni kamen da cijelo vrijeme ozračuje ikru.

Naravno sve te poslove sa ikrom moraš raditi u vodi jer ikra smije vrlo malo biti izvan vode a dobro je u tu posudu uliti propisanu dozu Furanola ili nekog drugog sredstva protiv gljivica a kada se mlađ izleže vodu moraš mijenjati svaki dan a to je već druga tema, pozdrav i sretno.

Offline Glasni

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Veljača 11, 2010, 09:53:11 prijepodne »
Hvala ti. Da o mijenjanju vode svaki dan je već druga tema... ali ako malci proplivaju neznam kako ću baš svaki dan mijenjati vodu u community akvariju tj. kako ću to izvesti....

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #7 u: Veljača 11, 2010, 15:30:11 poslijepodne »
Hvala ti. Da o mijenjanju vode svaki dan je već druga tema... ali ako malci proplivaju neznam kako ću baš svaki dan mijenjati vodu u community akvariju tj. kako ću to izvesti....

Vrlo lako, sa tankim crijevom pokupiš smeće sa dna i dodaš čistu vodu (oko 50% vode na dan). Naravno govorimo o posudi od cca 5l koja pliva u velikom akvariju.

Offline TriBe

• Punopravni član
  • **
  • tri riboljupca zajedno
« Odgovori #8 u: Veljača 11, 2010, 18:50:01 poslijepodne »
Naravno govorimo o posudi od cca 5l koja pliva u velikom akvariju.

??kako to izgleda, kao neki kavez-mreža ili staklena zdjela??

Glasni, obavijesti nas dalje kako se razvija priča!

Thnx i pozdravi!

Samo plivaj!

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #9 u: Veljača 12, 2010, 10:34:39 prijepodne »
TriBe, ma možeš od žene ukrasti malo širu staklenku u kojoj je bila cikla ili kiseli krastavci ili kupiti četvrtastu plastičnu kutiju. U to sipaš akvarijsku vodu ubaciš zračni kamen i staviš da pluta u velikom akvariju.

Offline Glasni

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Veljača 16, 2010, 22:41:24 poslijepodne »
E dečki zdravo.

Od malaca odnosno od ikre ni traga. Svakoga dana ju je bilo sve manje a nisam vidjeo, da su je jeli. Jednostavno se "osušila".

A da, u medjuvremenu su se izmrijestile vietnamske kardinalke - njihova mlađ je postala hrana ramirezima.

Offline Glasni

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Veljača 16, 2010, 22:42:09 poslijepodne »
E dečki zdravo.

Od malaca odnosno od ikre ni traga. Svakoga dana ju je bilo sve manje a nisam vidjeo, da su je jeli. Jednostavno se "osušila".