Imam pretežno biljni akvarij 120l sa coryima, red nose tetrama, zalutalim kardinalom i dva skalara. U biti bio je jedan koi skalar (prvi prijatelj kojeg sam s njim kupila nije preživio

)
Ugl, udomila sam još jednog kao supstituciju za tog, radi se o pearl skalaru. I kad je on došao malo je bilo negodovanja od strane ovog koi-a, ali su se sprijateljili, čak 2,3 puta mrijestili...znači pravi par

I sad dolazim do problema gdje je ovaj pridošli promjenio ploču i drži ovog (mislim da je ona) većeg koi-a u kutu i ne dozvoljava mu da ide po akvariju...već si je pearl uzeo za pravo cijeli teritorij.
Ima netko rješenje za ovaj čudni problem (možda i nije čudan). Ovog prvog već imam kojih 2 godine, a mali je stigao prije godinu. Inače je sve ok u akvariju, čak mi se i mala pandica izmrijestila i svi mi djeluju zdravo i zadovoljno.
Molim pomoć.
Jedino što mi pada na pamet je trik da ovog gnjavatora stavim u kakarntenu na koji dan i ponono uvedem u akavarij u nadi da će se osjetiti kao novopridošlica pa neće biti pun sebe.
To mi je upalilo prije par godina sa barbusom koji je isto gnjavio druge.